site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

TKB’den Kuşadası Belediyesi’ne Ödül

TKB’den Kuşadası Belediyesi’ne Ödül
24.11.2015
A+
A-

Kuşadası Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda müze, kültür evi ve Güvercin Ada çevre düzenleme projeleri ile ödüle layık görüldü.

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması ödülleri ÇEKÜL Vakfı ile Akdeniz Tanıtım işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) desteğiyle son beş yıldır Antalya’da düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda, TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile TKB Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in katılımıyla düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Restorasyon ve yapı sektörüyle; tarihi kentler birliği üyesi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren YAPEX Fuarı’nın en önemli etkinliklerinden olan Özendirme Yarışması’nda müze, kültür evi ve Güvercin Ada çevre düzenlemesi projesi ile ödüle layık görülen Kuşadası Belediyesi’nin ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu aldı.

Kuşadası Belediyesi’nin bütüncül bir kentsel koruma senaryosu çerçevesinde yaklaştığı “Müze Sokağı” projesini tamamlayan müze ve kültür evi projelerinin ödüle layık görüldüğü yarışmada, projelerin kurgusu ve yıllara yayılan bir programın istikrarlı biçimde uygulanması olumlu bulundu. 412 Tarihi Kentler Birliği üyesi Belediyeden 32 Belediyenin toplam 51 proje ile başvurduğu yarışma sonucunda Büyük Ödül ve Özel Ödüllerin yanı sıra 5 proje, 5 uygulama ve 6 süreklilik ödülü ile 13 Başarı Belgesi sahiplerine verildi. Törende Kuşadası Belediyesi’nin yanı sıra Milas, Nilüfer, Tire ve Melikgazi Belediyelerine de Proje Ödülü verildi.

Tarihi Kentler Birliği tarafından verilen ödül ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, tarihi doku ve tanıtım ile ilgili faaliyetlerin devam edeceğini belirterek “Kuşadası doğal güzelliklerinin yanı sıra çok önemli tarihsel ve kültürel bir mirasa sahiptir. Belediye olarak bu değerleri korumak ve yaşatmak için önemli projeler yürütüyoruz. Uygulama aşamasında olan Güvercin Ada çevre düzenleme projesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili yürüttüğümüz çalışma bunlardan sadece ikisi. Tarihi Kentler Birliği tarafından verilen bu değerli ödüle layık görülmüş olmamız bizi onurlandırırken bir yandan da yeni projeler için motive etti” dedi.

KUŞADASI BELEDİYESİ YAPEX FUARI’NDAYDI

Kuşadası Belediyesi, Antalya’da 23’üncü defa kapılarını açan YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katılarak ilçenin tanıtımını yaptı. İnşaat, turizm ve restorasyon alanında 300’ün üzerinde firma ve kurumun katıldığı YAPEX’e açtığı stantla katılan Kuşadası Belediyesi, büyük ilgi gördü. ÇEKÜL Başkanı Metin Sözen’in de ziyaret ettiği stantta, Kuşadası’nın tarihi ve doğal zenginliklerine ait görseller sergilenirken ziyaretçilere dağıtılan broşürlerle de Kuşadası’nın tanıtımı yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.