Selçuk Haber

Tiyatro Baytekin kitap okumaya teşvik ediyor

Tiyatro Baytekin Kitap Okumaya Teşvik (2)

Selçuk’un özel tek tiyatro grubu olan “Tiyatro Baytekin” geçtiğimiz cumartesi Selçuk’ta kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Kitap okumaya teşvik etme projesi kapsamında Tiyatro Baytekin oyuncuları Selçuk Carpouza Cafe, Ayasuluk Cafe ve Gazi Kafe’de vatandaşlara kitap okuyup ardından okudukları kitapları armağan ettiler.

Hatırlanacağı üzere Aralık ayında 6. yaşını kutlayan Tiyatro Baytekin gecede birçok proje açıklamış ve bunları tek tek hayata geçirmeye başlamışlardı. Tiyatro Baytekin Yönetmen Yardımcısı Gözde Tirit konuyla ilgili yaptığı açıklamada Tiyatro Baytekin olarak Selçuk’ta ve mahallelerinde bir çok önemli projeye imza atacaklarını belirtti. Tirit; “Sadece Tiyatro ile ilgili değil sanatın her alanında farklı farklı çalışmalara imza atacağız. Tiyatro Baytekin’de bulunan oyuncu sayımız 70’e ulaştı güzel bir sayı tatmin edici. Bu gerçekleştirdiğimiz “Kitap Okumaya Teşvik Etme” projesine de katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Kitap okuma oranı ülkemizde çok düşük özellikle ilçemizde %0.1 olduğunu öğrendik. Biz de buna biraz da olsun dikkat çekmek ve insanlarımızı kitap okumaya teşvik etmek istedik” dedi.

Exit mobile version