site okul selçuk izmir

site okul selçuk izmir

Tiyatro Baytekin kitap okumaya teşvik ediyor

Tiyatro Baytekin kitap okumaya teşvik ediyor
05.01.2015
A+
A-

Tiyatro Baytekin Kitap Okumaya Teşvik (2)

Selçuk’un özel tek tiyatro grubu olan “Tiyatro Baytekin” geçtiğimiz cumartesi Selçuk’ta kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Kitap okumaya teşvik etme projesi kapsamında Tiyatro Baytekin oyuncuları Selçuk Carpouza Cafe, Ayasuluk Cafe ve Gazi Kafe’de vatandaşlara kitap okuyup ardından okudukları kitapları armağan ettiler.

Hatırlanacağı üzere Aralık ayında 6. yaşını kutlayan Tiyatro Baytekin gecede birçok proje açıklamış ve bunları tek tek hayata geçirmeye başlamışlardı. Tiyatro Baytekin Yönetmen Yardımcısı Gözde Tirit konuyla ilgili yaptığı açıklamada Tiyatro Baytekin olarak Selçuk’ta ve mahallelerinde bir çok önemli projeye imza atacaklarını belirtti. Tirit; “Sadece Tiyatro ile ilgili değil sanatın her alanında farklı farklı çalışmalara imza atacağız. Tiyatro Baytekin’de bulunan oyuncu sayımız 70’e ulaştı güzel bir sayı tatmin edici. Bu gerçekleştirdiğimiz “Kitap Okumaya Teşvik Etme” projesine de katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Kitap okuma oranı ülkemizde çok düşük özellikle ilçemizde %0.1 olduğunu öğrendik. Biz de buna biraz da olsun dikkat çekmek ve insanlarımızı kitap okumaya teşvik etmek istedik” dedi.

Tiyatro Baytekin Kitap Okumaya Teşvik (1)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Hangi kitapları okudunuz. Mesela NUTUK’u okuyabilirmisiniz ?

    1. Erol Namdar dedi ki:

      Ne demiş bir zamanlar Başbuğ Alparslan Türkeş; “Cesaret, Yüreklilik, Atılganlık olmayan hiç bir dava başarıya ulaşamaz.” Selçuk’ta onlarca genç-yetişkin bir işe atıldık cesaret gösterip projeler üretmeye başladık.. İster insanları kitap okumaya teşvik etmek olsun ister herhangi bir şey.. Yapılan bu güzel etkinliği görmezden gelmeyin ne olur.. O gün tiyatro kitaplarının dışında Selçuklu yazar Alkım Uysal’ın Kelebek Yangını isimli aşk romanını da okuduk ve dağıttık. Yeri gelir NUTUK da okuruz yeri gelir Kur’an-ı Kerim de.. Kitap, okumak için vardır ve insanları kitap okumaya teşvik edelim, amacımız bu. O kitabı oku bu kitabı oku değil her kitabı oku. Oku ki düşüncelerini genişlet… Tek yanlı bakmaktan vazgeçelim.. Kitap okumayı tavsiye ederim herkese güzel düşüncelerle birlikte.. saygılarımla 🙂

      1. Anonim dedi ki:

        Toplumu sanatla barıştırmak okur-yazar durumuna getirmek için önce çağdaş, laik ve medeni özellikleri bilmesi ya da hatırlaması gerekir. Bu da Atatürk ve Atatürk’ün devrimlerini öğrenmekle olur. Türkeş’in güzel sözlerini hatırlatmak güzel. Atatürk’ün “sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünün de senin için bir anlamı olduğunu düşünüyorum.

        1. Erol Namdar dedi ki:

          Elbette haklısın, ülkemizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıkları ve söyledikleri tartışılmaz bile.. Fakat anlayamadığım nokta tiyatromuzun kitap okuma etkinliği yapması, kitap dağıtması ne gibi rahatsız etti? orada kitap okuma etkinliğinde NUTUK okumamamız mı? Onu da yaparız değerli kardeşim ya da abim 🙂 Okumaktan değil okuyamamaktan ve hep sadece bir şeylere sığınıp takılı kalmaktan korkarım.. Tiyatrom 6. yılında ve 6 yıldır ayakta.. Mustafa Kemal Atatürk’ü de her oyunumuzda gerek oyun içinde bir cümle ile gerek oyun sonu ya da başında konuşmamızda anmış Türk bayrağını ve Mustafa Kemal Atatürk posterini sahnemizin bir yerinde asılı tutmuştuk. Anlamadığım nokta size göre yaptığımız yanlış ne? Tekrar söylüyorum, Nutuk da okurum okuturum Kur-an-ı Kerim de yeter ki okuyabilelim.. %0.1 okuma oranımız.. Mustafa Kemal Atatürk’e son derece saygılıyım aslı düşünülemez bile, vefat edeli 76 yıl oldu elbette izinden yürüyeceğiz ama izinden yürürken de bir şeyler yapmak zorundayız. Benim kitap okuma etkinliğim artarak devam edecek.. Sizi de beklerim.. iyi akşamlar diliyorum 🙂

          1. Anonim dedi ki:

            Erol kardeşim konuyu saptırma. Kitap okuyalım da nerden başlarsak başlayalım. Ama şunu anlatmak istiyorum. Senin de bahsettiğin gibi cehaletle savaşmak için cehalet ve yobazlıkla mücadele eden Atatürk’ü anlamamız örnek almamız işimizi kolaylaştıracaktır . Ayrıca en kısa zamanda Kur’an’ı Kerim’i de türkçe mealini okumanızı isterim. Kur’an’da yer alan kul hakları, eşitlik ve adalet, hırsızlık ve gıybet konuları mümkün olduğu kadar herkese yayılmalı ki yobazlık ve din tüccarlığının ne demek olduğu anlaşılsın. Teşekkürler…