site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tiyatro Baytekin Ekibinden Açıklama

Tiyatro Baytekin Ekibinden Açıklama
23.06.2014
A+
A-

baytekin tiyatro

Tiyatro Baytekin ekibi olarak son dönemde bir konudan oldukça rahatsızız. “Tiyatro Baytekin Ak Parti’nin tiyatrosu” cümlesini kullanıp bizleri ötekileştiren birçok insanın olması gerek oyuncularımı gerekse ailelerini oldukça tedirgin etmekte.

Seçim döneminde sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya verdiğim destek nedeniyle tiyatrom deyim yerindeyse zan altında bırakıldı. Oysa ben bir türlü alamadığımız desteği göremediğimiz sevgiyi Zeynel Bakıcı’nın kendisinde gördüğüm için onu desteklemiş ve asla oyuncularımı bu konuda etkilememiştim. Zaten oyuncularım hepsi özgür ve kendilerine uygun olan görüşü savunup diğer siyasi görüşe sahip isimleri ötekileştirmeyen kişiliklerdir.

Ben ya da herhangi bir insan bir görüşe yakın olabilir bir siyasi partiyi destekleyebilir ya da herhangi bir oluşuma bağlı olabiliriz. Fakat bunu zıt anlamda algılayıp benim temsil ettiğim tiyatro grubumu kötüleyemez, ötekileştiremez ve soyutlayamazsınız. Nerede kaldı Sosyal demokratlığınız, nerede kaldı özgürlükçü ruhunuz nerede kaldı sanata saygınız, insana sevginiz… Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan Tiyatro Baytekin’i ötekileştirmek hiç kimsenin haddi değildir. Tiyatro Baytekin herhangi bir siyasi partinin ya da herhangi bir kurumun desteğini almadığı için bugün bu durumda.

Selçuk’ta Zeynel Bakıcı’ya oy veren 7000’in üzerinde insan var, kimiyle her gün görüşüyorsunuz, kimiyle arkadaşsınız akrabasınız… E hadi 7000’in üzerinde insanla konuşmayı kesin bağlarınızı koparın. Tiyatro Baytekin asla bir siyasi partinin grubu değildir. Son oyunumuzda karşılaştığımız manzara beni ve oyuncularımı o kadar üzdü ki… İnsanlar Ak Parti’nin tiyatrosu diyerek oyunumuza gelmediler. Bu o kadar kötü bir durum ki, olaylara at gözlüğü ile bakmaktan hiçbir farkı yok. Halbuki biraz düşünmeye çalışsak Tiyatro Baytekin o kadar zor yollardan geçti ki. SEGEM etkinliği olduğu zaman her akşam tiyatro salonunu kullanırken bizler tiyatrocu olmamıza rağmen çalışmalarımızda salonu alamıyorduk. Üstelik bunları dile getirdiğimizde orayı kirletiyorsunuz cevabını veriyorlardı.

Tiyatro Baytekin 5 yıldır Selçuk’ta kendi çabaları ile ayakta durmaya çalışan bir topluluk. Madem Ak Parti’nin tiyatro grubuyduk o zaman 5 yıldır aklınız neredeydi? Oyunlarımıza geldiniz de seçim döneminde mi anladınız Ak Parti’nin tiyatro grubu olduğunu…

Benim için istediğinizi diyebilirsiniz ama tiyatroma asla laf ettirmem. Bu ekibin yönetmeni olarak Tiyatro Baytekin daha uzun yıllar Selçuk’a hizmet edecektir. Sizlerden ricam bir olalım, birlik olalım ve el ele çok daha güzel etkinliklere imza atalım.

İnsanların ön yargılarından arınmış ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, her şeyi ayırt edebilen sanatı sanat için yapanlara destek veren, hepimizin birer birey birer kişilik olduğumuzu unutmadan, hangi amaçla hangi nedenden ötürü nerede ne zaman hangi şekilde olursak olalım karşı tarafı suçlamadan dostluk, sevgi ve barış içerisinde birlikte, el ele bir yaşam diliyorum…

tiyatro-baytekin

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Yanlış yaptın bari özür dilemesini bil. Tiyatrocu böyle mi olmalı?

  2. emre dedi ki:

    Katılıyorum anonim

  3. Nilay Şen dedi ki:

    Erol bey nerede yanlış yaptı acaba? Seçim döneminde illa ki herkes bir tarafa yakın olabilir.. erol bey bir tarafı destekledi sadece tiyatrosunu eleştirmek ne haddinize?? Ben Erol Bey’in yardımcısıyım bu arada kimsin diyebilirsiniz. Selçuk’ta yıllardır tiyatro yapmaya çalışıyor.. dediği gibi şimdi mi akıllara geldi ak partili olduğu. herhangi bir partili olabilir.. insanları böyle ayrıştırmak ne kadar da kötü

  4. Erol Namdar dedi ki:

    Merhaba.. Hangi konuda yanlış yaptım peki?

  5. öznur dedi ki:

    “Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan Tiyatro Baytekin’i ötekileştirmek hiç kimsenin haddi değildir.” doğru söze ne denir. helal olsun erol sana . yıllardır kendi ayakların üzerinde duruyorsun ve durmayıda başardın. selçuk’un bugünkü bu haline gelmesine sebep olanlar gelipte senin tiyatrondan haz almayı bilmezler zaten. AKP-CHP-MHP hepsinin canı cehenneme sen tiyatronu tiyatro severlerle yaşatabilirsin ancak. sosyal bir toplumda asosyal olarak yaşayanlarla değil. hayatın boyunca her dalda başarılar

  6. yalçın kaya dedi ki:

    sizi,”ak partinin tiyatro gurubu” diye eleştirenlerin böyle düşünmelerine neden,sizin chp ye hizmet etmemenizden duydukları rahatsızlıktır.tarafsızlığınızı hazmedememeleridir.

  7. selcuk lu dedi ki:

    bunlar akpartinin yancısı olmuş.sadece onlar adına hizmet veren,onlar adına çalışan bir tüyatrodur.anlamadım bu akparti yalakalığı nerden geliyor anlamadım.akparti yalakaları sizi.

    1. KUBALI dedi ki:

      Erol Namdar Kardeşim doğru bildiğin Yolda devam et gerçek sanat severler seni mutlaka destekliyor ve desteklemeye devam edecektir.
      sayın selçuk lu kardeşim senin gibi düşünmeyen insanları mutlaka birinin veya bir partinin yalakası olmakla suçlamanın ne anlamı var sana da sormazlar mı sende kimin yalakası sın diye? sizin kurduğunuz ve 15 yıldır oynadığınız tiyatronun halk tarafından kapatılmasından mı rahatsızsınız.
      Bugünler dede halkın bu tiyatroyu niçin kapattığının sebepleri ortaya çıkmaya başladı diye düşünüyorum. Kendi tiyatron uzun niçin kapandığının sebeplerini düşünecek öz eleştiri yapmak yerine gerçekten tiyatro yamaya çalışan kardeşimize yalakalık yaptığını söylemek doğru oluyor mu?
      Takke düşüp kel görünmeye başladı artık bırakın ötekileştirmeyi bırakın insanları aşağılamayı
      şapkayı önünüze koyun ve düşünün artık
      sağlıcakla kal Selçuk lu