site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tire OSB’de yatırım bayramı

Tire OSB’de yatırım bayramı
02.12.2015
A+
A-

TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler yerli ve yabancı birçok yatırımcının Tire OSB’yi tercih ettiğini belirterek, “her yerde durgunluk yaşanıyor ama Tire OSB hızla büyüyor” dedi.

Planlı ve programlı şekilde büyümesini sürdüren Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), tamamlanan alt ve üst yapı yatırımlarının ardından yerli ve yabancı yatırımcının gözdesi oldu. TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, yerli ve yabancı girişimcilerin bölgeyi tanıyıp inceledikten sonra Tire OSB’yi tercih ettiğini belirterek, “her yerde durgunluk yaşanıyor ama Tire OSB hızla büyüyor” dedi. Toplam 4 milyon 63 bin 093 metre kare alana sahip olduklarını belirten Gürler “Şu an bölgede yerli ve yabancı 56 firma faaliyet gösteriyor.39 firmanın ise fabrika inşaatları hızla ilerliyor. Bunlar da faaliyete geçtiğinde toplam 95 firmaya ulaşacağız. Alman ve Japon işadamları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Dünyaca bilinen firmaların bölgemize yatırım yapmış olması özellikle yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor. Türk ve Korelilerin kimya sektöründe bölgemize ortak yatırım yapma düşüncesi var. İzmir ve ilçelerindeki OSB’lerde belli bir yavaşlama ve sakinlik yaşanırken Tire OSB yönetimi olarak bizlere gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Elimizdeki veriler, önümüzdeki yıllarda bölgenin ekonomik açıdan çok büyük bir gelişme içine gireceğini gösteriyor. Demek ki, bu güne kadar doğru işler yapmışız” diye konuştu.

İSTİHDAM ARTIYOR

SÜTAŞ ve GÜRSÜT gibi toplamda 100 milyon lirayı aşan büyük ölçekli yatırımların TOSBİ’de kısa süre sonra faaliyete geçeceğini hatırlatan Gürler, “sadece bu iki firma bin 300’ün üzerinde kişiye istihdam sağlayacak. Toplamda işçi sayımız 4 bin kişiyi geçecek. Dolayısıyla Tire ve Küçük Menderes ekonomisi daha da güçlenecek. TOSBİ tarımsal ve hayvancılık alanlarında sahip olduğu potansiyel ile hammadde temininde büyük çapta kolaylık ve avantajlar sağlamaktadır. Cam, plastik, seramik ve çelik sanayine hammadde üreten bir bölgenin merkezinde bulunan Tire OSB, bu sektörlere sağlanacak hammaddelerin, mevcut demiryolu yükleme istasyonu ile kolay ve ucuza taşınmasını kolaylaştıracaktır. TCDD’ye 0 km, Tire’ye 4 km, İzmir-Torbalı Otoyolunun Torbalı çıkışına 28 km, Serbest Bölgeye 55 km, havaalanına 50 km ve İzmir limanına 75 km mesafeleriyle ulaşım olanakları mevcuttur. Konteynır taşımacılığına uygun tren yolu hattı Tire Organize Sanayi Bölgesi sınırındadır. TOSBİ içerisine tren istasyonu yükleme platformu 2016 yılında faaliyete geçmesi planlanmaktadır.Böylece TOSBİ’deki sanayi tesislerine gelecek hammadde ve üretilecek ürünler OSB içerisindeki gümrükleme alanında gümrük işlemleri tamamlanarak, yükleme platformu ile konteynırlara yüklenecek ve yurt içi ve yurt dışındaki noktalara rahatlıkla ulaşabilecektir. Kurulacak tesisinizin içerisine kadar girecek demiryolu hattı yapma imkanı olabilecektir. Alsancak ve diğer limanlara giderek, gümrük ve yükleme işlemi yapmaya gerek kalmayacaktır. Tır parkından ticari alanlara, TCDD yükleme platformundan helikopter pistine kadar katılımcıların rahat ulaşımı için gereken tüm altyapı planlandı” dedi.

HABER: Büyük Tire Haber Merkezi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.