site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tire-Belevi Yolunun temeli atıldı

Tire-Belevi Yolunun temeli atıldı
11.04.2017
A+
A-

Temeli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından atılan ‘Tire-Belevi’ çift yönlü karayolunun 2018 yılı 4 Eylül’de bitmesi kararlaştırıldı. 24 m. genişliğinde iki gidiş, iki geliş şeklinde olacak olan 21 km uzunluğundaki yol, Tire’ye büyük katkı koyacak.

Tirelilerin yıllardır özlemle yapılmasını bekledikleri, birçok kazanın yaşandığı kayıplara sebep olan, sıkıntılı hali her seferinde dile getirilen ‘Tire-Belevi’ karayolunun çift yönlü hale getirilmesi için hazırlanan yol yapımı projesi, Tire’ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından temel atma töreni ile hayata geçirildi.

Tire-Belevi yolu inşaatı temel atma töreni, Belevi yol çıkışının bulunduğu Kesikbaş Mevkiinde yapıldı. Hazırlanan tören alanını çok sayıda vatandaş doldurdu. Bakan Arslan’ın tören alanına gelmesinin ardından tören başlatıldı. Alanda kurulan stantlarda vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

KESİKBAŞ ALANINI VATANDAŞLAR DOLDURDU
Tören’de Bakan Ahmet Arslan’ın yanı sıra; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir AK Parti milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli ve İbrahim Turhan, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek yer aldı.
Temel atma törenine geçmeden önce, konuşmalar yapıldı. Sırasıyla konuşma yapan isimler; Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan oldu.

KARTAL, “MENEMEN-ÇANDARLI YOLUNUN TEMELİNİ ATTIK”
İlk sözü alan isim İsmail Kartal oldu. Kartal, “Dün Menemen-Çandarlı yolunun temelini attık. Bugün Tire’deyiz. Tarımsal üretimin önemli olduğu Tire’de artık bundan böyle üretilen ürünler daha güzel ve güvenli yollarda turistik beldelere ve İzmir’e ulaştırılabilecek” dedi.

DAĞ, “HAYALDİ GERÇEK OLDU”
Daha sonra söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ kürsüye gelerek şunları söyledi: “Tire olarak tarihi bir gün yaşıyoruz. Ne diyoruz, ‘Hayaldi Gerçek Oldu’. Şimdiki Başbakanımızın bakanlık döneminde projesi başlatılan ve mevcut bakanımızın takibi ile bugün temelini attığımız Tire-Belevi yolu ile artık Tireliler Selçuk’a, Kuşadası’na İzmir’e çok daha rahat şekilde gidecek. Bugün Tire’deyiz, dün Menemen’deydik. Orada da 76 km uzunluğunda bir yolun temelini attık. Tire-Belevi yolunda sadece Tireliler değil; Ödemiş, Beydağ, Kiraz sakinleri de yararlanacak.”

VALİ AYYILDIZ’DAN İZMİRLİLER ADINA TEŞEKKÜR
İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise yaptığı kısa konuşmada; “Bu özel günde, bu güzel projeyi başlatmak üzere gelen Bakanımıza saygılarımızı sunuyoruz. Tire-Belevi yolu ile bu iki yerleşim bölgeleri arasında daha güçlü bağlar kurulacak. İzmir’in ihtiyaçlarına yakın ilgi gösteren sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımıza şahsım ve İzmirliler adında teşekkür ediyorum.” dedi.

“KURTARACAĞIMIZ CANLARIN DEĞERİ PARAYLA ÖLÇÜLMEZ”
Son olarak Bakan Arslan söz aldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ülkemizi daha erişilebilir ve ulaşılabilir yapmak için 81 ili birbirine bölünmüş yollarla bağlıyoruz” dedi. Bakan Arslan 16 Nisan’dan sonra da yasaların çizdiği sınırlar doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

2018 yılının 4 Eylül tarihinde bitirilecek yolun Tire’nin kurtuluş gününe denk gelmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Arslan, Belevi’nden başlayacak yolun Çayırlı mahallesine kadar olan 21 km’lik bölümünde çalışmaların hemen başlayacağını geriye kalan 13 km’lik kısmın ise Çatal bağlantılı olacağını ifade etti. Tire- Belevi yolunda bugüne kadar yaşanan can kayıplarının üzücü olduğunun altını çizen Arslan, “Kurtaracağımız canların değeri parayla ölçülemez. Tirelilere sözümüz vardı yerine getiriyoruz. Ödemiş, Tire, Beydağ ve Kiraz’ın mümbit topraklarında yetiştirilen ürünler rahatça İzmir’e ulaşacak. 24 metre genişliğindeki bölünmüş yol iki gidiş, iki geliş 4 şerit olacak. Sıcak asfaltla kaplanacak yol, toplam 73 buçuk milyon liraya mal olacak.” dedi.

TANRISEVEN “TİRE TARİHİ BİR GÜN YAŞADI”
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı Tirelilere teşekkür etti. Temel atma Töreni için alana gelen vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Tanrıseven, “Tire-Belevi yolunun yapımına başlanması ile yılların hayali gerçek oluyor. Yol Tire’mize hayırlı olsun” dedi. Vatandaşlar da Kaymakam Tanrıseven’e yoğun ilgi göstererek, çalışmalar için teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.