site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gündüzleri Çocuk Bahçesi Akşamları Tinerci Yuvası

Gündüzleri Çocuk Bahçesi Akşamları Tinerci Yuvası
10.08.2014
A+
A-

selcuk-parklar (1)

Selçuk’ta ki parklar emniyet açısından tehlike saçıyor. Özellikle tinerci gençlerin mekânı haline gelen Şahabettin Dede Caddesi’nde bulunan ve Aslanlı havuz diye bilinen bölgenin üst kısmında ve yanında yer alan park tehlike saçmaya başladı.

Gazi Parkın üst kısmında yer alan aslanlı havuz diye tabir edilen bölge ve 14 Mayıs Mahallesi ile Atatürk Mahallesi sınırında tren yolu kenarında bulunan yürüyüş yolu akşamları tehlike saçıyor.

Karanlık Parklar Tehlike Saçıyor

Aslanlı havuzun üst kısımında yer alan dut ağaçlarının bulunduğu yürüyüş yolu ilçenin en tehlikeli yerlerinden biri haline geldi. Parkta ve yürüyüş yolunda normal şartlar altında yeterli ışıklandırma olmasına rağmen her defasında duyarsız vatandaşlarımız tarafından kırılan aydınlatma cihazlarının gece çalışmamasından dolayı birçok vatandaşımız bölgeden geçmekte zorluk yaşıyor.

Halkın ailesi ile akşamları gezemediği yürüyüş yolunu tinerciler mekân edindi. Halk ise bu duruma isyan ediyor. Parkların karanlığa gömülmesi tedirginliğe neden olurken, duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ise yetkililere seslendiler.

Biz akşamları ailemizle rahatçana çıkıp gezmek istiyoruz ama çevrede yer alan tinerciler ve buraları içki içme mekânı haline getiren vatandaşlarımız yüzünden bu parkların etrafından geçemiyoruz. Parkın ışıkları her yapılışında tekrardan kırılarak patlatılıyor. Böylece park ve yürüyüş yolu da karanlığa gömülüyor. Gündüzleri çocuklarımızın oyun oynadığı eş ve dostlarımızın gezdiği parklar geceleri ise tinerci yatağı oldu. Büyük olaylar olmadan bu soruna el atılmasını istiyoruz.

Özellikle tinercilerin yürüyüş yolundan ve parktan geçen kişilerin önünü kestiği konusunda şikâyetçi olan çevre sakinleri bu konulara bir an önce çözüm bulunmasını ve yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.

selcuk-parklar (2)

YORUMLAR
  1. Hüseyin Sorucu dedi ki:

    Selçuk’u temizlemek istiyorsan burayı toparla bitmiştir olay. Biz burada oturuyoruz ve canlı şahidiyiz ki polisin yaptığı operasyonları da gördük ihbar ettik hepsi yine tam takım olduğu yerde fink atıyor. Oradan geçen zavallı bir vatandaşa sokacaklar bıçağı başka bir şeyi 10 lira için o zaman göreceğim ben Selçuk’u. Akşamüstü 5-6 gibi huzursuzluk başlıyor.

  2. 14 mayıs dedi ki:

    Bende orda oturuyorum madem bu kadar tehlike saçıldığı biliniyor peki neden akşamları bir polis ekibi bile durmuyor saat 9 u geçince oradan geçmekte zorluk çekiyoruz lütfen bir şeyler yapsın burası içi

  3. VATANDAŞ dedi ki:

    Burası eskiden Abuhayat ziraat yolu idi.Kendisini onbeş yıl mimar olarak gören ve onu destekleyenler tarafından yol kapatıldı.Yol olarak daracık sokağı ana caddeye çevirdiler.Taş ocağının ağır yüklü kamyonlar buradan geçiyordu.Bereket taş ocağı kapandı bu yolun yükü kısmen azaldı.Sonra tinercilerin .mekanı oldu.Bu parkın demiryolu kenarından yol açılmadığı sürece burasında sorunlar yaşanır.Bu konuda kendisine uzun süre yetki verilmeyen ve şu an etkili olan imar md. Atilla Bey bu sorunu çözer.

  4. vatanndaşş dedi ki:

    Huzur evinin arkasındaki parkın olduğu bölümünde buradan farkı yok yani .. Geceleri daha hava kararır kararmaz parkın ve caddenin sahipleri değişiyor . Selçuk plakası olmayan arabalar park
    edip içinde yada parkta oturuluyor ne yapılıyor ne içiliyor bilinmiyor……

  5. Oğuz Kaya dedi ki:

    bu iş polisle çözülmüyor iftira atmış olmayalım ama polis kendi içindekileri temizlemeli ,görüyor lambaları yakıyor hepsi kaçıyor bir yürüyüş organıze temeliyiz bakın o zaman kaç bin polisi biber gazı ile getirirler oraya neden yürüyoruz diye bence jandarmaya haber vermek gerekiyor

  6. ismail yıldırım dedi ki:

    Bu yorumlar görevini ihmal eden Selçuk emniyet teşkilatı için suç duyurusu kabul edilmelidir.Yeni başkan da artık iyimserlik ve barışçıl pozlar vermeyi bırakarak yöneticisi olduğu ilçenin güvenliği için mülki amirlerle bir araya gelmelidir. Aynı durum belli bir saatten sonra dutlu yol için de geçerli. Selçuklu motosikletli teröründen ve şuursuzca alkol ve uyuşturucu alarak tehlike saçanlardan bıktı. Selçukta satılan motorsiklet sayısıyla,motorsiklet ehliyeti alanların sayısı karşılaştırılırsa vehamet ortaya çıkacaktır eminim.