site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ticaret Odası Aile işletmeleri için eğitim düzenledi

Ticaret Odası Aile işletmeleri için eğitim düzenledi
28.02.2018
A+
A-

Ticaret Odası Selçuk’ta akademi gibi çalışmaya devam ediyor. Üyeleri için sürekli olarak eğitim, söyleşi, konferans düzenleyen Selçuk Ticaret Odası dün de aile işletmelerine özel bir eğitim gerçekleştirdi.

Aile işletmelerinde kurumsallaşmanın anlatıldığı eğitim İnsan kaynakları ve yönetim danışmanı Mehmet İzhan tarafından Kent Belleği’nde verildi.

Üyelerinin büyük bölümünün aile işletmesi olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Koray Yolcu, işletmelerin büyük özveriyle kurulduğunu, sonraki kuşaklarda işletmelerin devam etmesi için kurumsallaşmanın şart olduğuna değindi. Konuyla ilgili danışmanlık alınmasının da bir yöntem olduğunu belirten Yolcu, aile işletmelerinin sürekli hale gelmesi ve kaynakların israf olmaması için kurumsallaşmanın gerekli olduğunu, kurumsallaşmaya başlamak için basit ama kesin adımlar atmak gerektiğini kaydetti.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen eğitime çok sayıda Oda üyesi aile işletmesi temsilcisi katıldı. Eğitimi veren İzhan Grup’un Genel Müdürü Mehmet İzhan Türkiye’de ve dünyada ekonominin itici gücü işletmelerin yüzde doksan beşinin aile işletmesi olduğunu ve kurumsallaşamayan işletmelerin yok olmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Aile işletmelerinin avantaj ve dezavantajlarını anlatan İzhan, çok basit girişimler ve adımlarla kurumsallaşmanın başlayabileceğini belirterek işletmelerin kurumsallaşmaya başlamak için uygulayabilecekleri pratik yöntem ve ipuçları verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.