Selçuk Haber

THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi’nin Açılışı Yapıldı

fakultenýn kurdelasýný kestýler dha veysel erol

THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi’nin Açılışı Efes Havaalanında Yapıldı

Yıldırım, “İzmir beş havaalanı ile uçmaya hazırlanıyor” dedi.
Selçuk belediyesi başkan ve meclis üyeleri açılışı hakkında yolsuzluk suçlamaları bulunan Binalı Yıldırım’a yaptırılmasını protesto ederek açılışa katılmayacaklarını açıkladılar.

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi İzmir’in Selçuk ilçesindeki “İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi”nin açılışı Selçuk Efes Havaalanındaki Apronda yapıldı. Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı, AKP İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada İzmir’de mevcut dört havaalanına ilave olarak Alaçatı’da da bir hava alanı yapılacağını söyledi. Törenlere Selçuk belediyesi ile meclis üyelerinin protestosu damgasını vurdu. Belediye’den yapılan açıklamada, açılışın AKP adayı ve hakkında yolsuzluk suçlamaları bulunan Binali Yıldırım’a yaptırılmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

İzmir’e 5. Havaalanı müjdesi

Selçuk Efes Havaalanında gerçekleştirilen Türk Hava Kurumu Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi’nin açılışına katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’de 4 hava meydanı bulunduğunu 5’incisinin yolda olduğunu söyledi. İzmirlilerin ilklerin kenti olduğunu kaydeden Yıldırım, “Adnan Menderes, Çiğli, Kaklıç ve Selçuk Havaalanı var. Şimdi de Çeşme Alaçatı da bir meydan çalışmamız var. Bu müjdeyi burada vermek istiyorum. Kısa sürede 5. Havalimanı da İzmirlilerin hizmetinde olacak. İzmir Türkiye’nin ilklerinin şehri. İzmir’in 4 tane havaalanı var, beşincisi de yolda. Adnan Menderes Havalimanı 3 yıl önce köy meydanından farksızdı. Ancak bir ay sonra 210 bin metrekarelik yeni bir terminali hizmete alacağız. İstanbul ve Antalya’dan sonra İzmir havacılığın da merkezi olacak. Alaçatı da bir meydan çalışması var. İzmir havacılıkta uçmaya hazır hale geliyor. İzmirli hemşerilerimize bunu da müjdeliyorum” diye konuştu.

“Türkiye havacılığın merkezi oldu”

Havacılığı ülkemize yakışır hale getirmenin gerekliliğinin altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu; “Havacılık bizim için çok önemli. Havayolu halkın yolu olacak dedik, şükürler olsun bunu lafta bırakmadık. Havacılıkta 11 yıl boyunca yeni bir çağ açtık. Bugün 2002 yılında iki merkezden 26 noktaya iç hat seferi gerçekleştiriliyordu. Bugün 7 merkezden toplam 52 noktaya gidiyoruz. Bu yıl içerisinde bu sayı 54’e çıkacak. Diğer taraftan 60 olan dış hat uçuş nokta sayısı da 236’ya yükseldi. İç hatlarda 8.5 milyon olan yolcu sayısı 74 milyona yaklaştı. Havayolunu halkın yolu yaptık ve ekonominin itici gücü haline de getirdik.  Bu yatırımlar sayesinde 500 bine yakın insanımız da istihdam edildi. Biz insanların yüzlerinde tebessüm olsun mutlu olsun istedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bebekler bile uçakla seyahat eder hale geldi. Pilotlar göreve geldiğimizde iş arıyorlardı. Şimdi ise yerli değil, yabancı pilotlar bile çalışıyor. Türkiye’deki büyüme yüzde 15. Müthiş bir gelişme var.”

Konuşmasından sonra Bakan Yıldırım’a THK’nu ve Üniversiteyi simgeleyen armaların bulunduğu bir uçuş montu hediye edildi.


Çakma değil asıl Çorum’lu Amir’e ilgi

THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesinin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Protokol konuşmaları öncesi Üniversite öğrencilerinden Afrika ülkesi Çat’tan gelen Amir ile Türk Esra’nın zeybek ve Ankara oyunları gösterisi büyük alkış aldı. Kendisini Türkiyeli ve Çorumlu olarak tanıtan Amir’in “Ben Üniversitenin Cereyan bölümünde okuyorum. Çad’lı değil çolum’luyum. Hem de çakma değil has Çorum’lu” sözleri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Törene THK Üniversitesi Vakfı başkanı Osman Yıldırım, Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, İzmir Milletvekili Mehmet Tekeli oğlu, çevre ilçe kaymakamları ile İzmir’den otobüslerle gelen bir grup AKP’li katıldı.

Yıldırım Selçuk’ta
Binali Yıldırım, Selçuk İlçesi İsa bey İlköğretim Okulu’na da giderek yeni öğretim yılı açılışına katıldı. Yıldırım, Fatih projesi ile eğitimde fırsat eşitliği sağlandığını belirterek, eğitim öğretim yılının ikinci döneminin öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Belediye’den protesto
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa ÜLGÜR ve Belediye Meclis Üyeleri, THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi’nin açılışını eski bakan AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve hakkında yolsuzluk suçlamaları bulunan Binalı Yıldırım’a yaptırılmasını protesto ederek açılışa katılmayacaklarını açıkladılar. Belediye basın bürosunun açıklamasında özetle şu görüşlere yer verildi:”Türk Hava Kurumu’nun teklifi ile Selçuk Belediyesi’nin yer, bina, araç ve gereç desteği ile Türk Hava Kurumu Havacılık Meslek Yüksek Okulu 24 Ekim 2011 tarihinde kurulmuş ve eğitime başlamıştır. Yine Türk Hava Kurumu Genel Merkezi’nin talebi ile Havacılık Ulaştırma Fakültesi için talep edilen yeni derslik, laboratuar, idari birimler gibi destekler tamamen Selçuk Belediyesi olanakları ile yapılmıştır. Selçuk Belediyesi’nin üniversiteye verdiği katkılar artarak devam edecektir. Ancak, açılacak olan fakültenin eski bir bakan olan ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayına mal edilmeye çalışılması, çağdaş eğitim kurumları üzerinden siyasi sömürü yapılıyor olması kabul edilebilir davranış değildir. Özellikle de bahsi geçen şahsın mevcut siyasi durumu ve kısa bir süre önce ayrıldığı kurumlarla ve şahsı ile ilgili Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının konuşuluyor olması; bu yolsuzlukları ortaya çıkaranların, araştıranların ve soruşturanların görevden alınması, yerlerinin ve yetkilerinin değiştirilmesi, hukukun ve demokrasinin egemen olduğu çağdaş hiçbir ülkede ve yönetimde mümkün değildir. Kısacası davetiyesinden törenine kadar bu iddiaların şaibesi altında olan bir şahsın himayesinde gerçekleşen açılış, gelecek nesilleri şekillendirecek olan üniversitemize gölge düşürmüştür. Bu sebeplerle böyle bir açılışta bulunmayacağımızı ve bulunmak istemediğimizi kamuoyuyla paylaşırız.”

Veysel EROL / Latif SANSÜR  SELÇUK (DHA)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version