site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi’nin Açılışı Yapıldı

THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi’nin Açılışı Yapıldı
11.02.2014
A+
A-

fakultenýn kurdelasýný kestýler dha veysel erol

THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi’nin Açılışı Efes Havaalanında Yapıldı

Yıldırım, “İzmir beş havaalanı ile uçmaya hazırlanıyor” dedi.
Selçuk belediyesi başkan ve meclis üyeleri açılışı hakkında yolsuzluk suçlamaları bulunan Binalı Yıldırım’a yaptırılmasını protesto ederek açılışa katılmayacaklarını açıkladılar.

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi İzmir’in Selçuk ilçesindeki “İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi”nin açılışı Selçuk Efes Havaalanındaki Apronda yapıldı. Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı, AKP İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada İzmir’de mevcut dört havaalanına ilave olarak Alaçatı’da da bir hava alanı yapılacağını söyledi. Törenlere Selçuk belediyesi ile meclis üyelerinin protestosu damgasını vurdu. Belediye’den yapılan açıklamada, açılışın AKP adayı ve hakkında yolsuzluk suçlamaları bulunan Binali Yıldırım’a yaptırılmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

İzmir’e 5. Havaalanı müjdesi

Selçuk Efes Havaalanında gerçekleştirilen Türk Hava Kurumu Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi’nin açılışına katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’de 4 hava meydanı bulunduğunu 5’incisinin yolda olduğunu söyledi. İzmirlilerin ilklerin kenti olduğunu kaydeden Yıldırım, “Adnan Menderes, Çiğli, Kaklıç ve Selçuk Havaalanı var. Şimdi de Çeşme Alaçatı da bir meydan çalışmamız var. Bu müjdeyi burada vermek istiyorum. Kısa sürede 5. Havalimanı da İzmirlilerin hizmetinde olacak. İzmir Türkiye’nin ilklerinin şehri. İzmir’in 4 tane havaalanı var, beşincisi de yolda. Adnan Menderes Havalimanı 3 yıl önce köy meydanından farksızdı. Ancak bir ay sonra 210 bin metrekarelik yeni bir terminali hizmete alacağız. İstanbul ve Antalya’dan sonra İzmir havacılığın da merkezi olacak. Alaçatı da bir meydan çalışması var. İzmir havacılıkta uçmaya hazır hale geliyor. İzmirli hemşerilerimize bunu da müjdeliyorum” diye konuştu.

hava alnýna yený yapýlan hangarýda açtýlar dha veysel erol

“Türkiye havacılığın merkezi oldu”

Havacılığı ülkemize yakışır hale getirmenin gerekliliğinin altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu; “Havacılık bizim için çok önemli. Havayolu halkın yolu olacak dedik, şükürler olsun bunu lafta bırakmadık. Havacılıkta 11 yıl boyunca yeni bir çağ açtık. Bugün 2002 yılında iki merkezden 26 noktaya iç hat seferi gerçekleştiriliyordu. Bugün 7 merkezden toplam 52 noktaya gidiyoruz. Bu yıl içerisinde bu sayı 54’e çıkacak. Diğer taraftan 60 olan dış hat uçuş nokta sayısı da 236’ya yükseldi. İç hatlarda 8.5 milyon olan yolcu sayısı 74 milyona yaklaştı. Havayolunu halkın yolu yaptık ve ekonominin itici gücü haline de getirdik.  Bu yatırımlar sayesinde 500 bine yakın insanımız da istihdam edildi. Biz insanların yüzlerinde tebessüm olsun mutlu olsun istedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bebekler bile uçakla seyahat eder hale geldi. Pilotlar göreve geldiğimizde iş arıyorlardı. Şimdi ise yerli değil, yabancı pilotlar bile çalışıyor. Türkiye’deki büyüme yüzde 15. Müthiş bir gelişme var.”

Konuşmasından sonra Bakan Yıldırım’a THK’nu ve Üniversiteyi simgeleyen armaların bulunduğu bir uçuş montu hediye edildi.

çadlý þimdi çorum sungurludan amir ve esra zeybek oynadýlar dha
Çakma değil asıl Çorum’lu Amir’e ilgi

THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesinin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Protokol konuşmaları öncesi Üniversite öğrencilerinden Afrika ülkesi Çat’tan gelen Amir ile Türk Esra’nın zeybek ve Ankara oyunları gösterisi büyük alkış aldı. Kendisini Türkiyeli ve Çorumlu olarak tanıtan Amir’in “Ben Üniversitenin Cereyan bölümünde okuyorum. Çad’lı değil çolum’luyum. Hem de çakma değil has Çorum’lu” sözleri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Törene THK Üniversitesi Vakfı başkanı Osman Yıldırım, Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, İzmir Milletvekili Mehmet Tekeli oğlu, çevre ilçe kaymakamları ile İzmir’den otobüslerle gelen bir grup AKP’li katıldı.

Yıldırım Selçuk’ta
Binali Yıldırım, Selçuk İlçesi İsa bey İlköğretim Okulu’na da giderek yeni öğretim yılı açılışına katıldı. Yıldırım, Fatih projesi ile eğitimde fırsat eşitliği sağlandığını belirterek, eğitim öğretim yılının ikinci döneminin öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi.

binali

Belediye’den protesto
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa ÜLGÜR ve Belediye Meclis Üyeleri, THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi’nin açılışını eski bakan AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve hakkında yolsuzluk suçlamaları bulunan Binalı Yıldırım’a yaptırılmasını protesto ederek açılışa katılmayacaklarını açıkladılar. Belediye basın bürosunun açıklamasında özetle şu görüşlere yer verildi:”Türk Hava Kurumu’nun teklifi ile Selçuk Belediyesi’nin yer, bina, araç ve gereç desteği ile Türk Hava Kurumu Havacılık Meslek Yüksek Okulu 24 Ekim 2011 tarihinde kurulmuş ve eğitime başlamıştır. Yine Türk Hava Kurumu Genel Merkezi’nin talebi ile Havacılık Ulaştırma Fakültesi için talep edilen yeni derslik, laboratuar, idari birimler gibi destekler tamamen Selçuk Belediyesi olanakları ile yapılmıştır. Selçuk Belediyesi’nin üniversiteye verdiği katkılar artarak devam edecektir. Ancak, açılacak olan fakültenin eski bir bakan olan ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayına mal edilmeye çalışılması, çağdaş eğitim kurumları üzerinden siyasi sömürü yapılıyor olması kabul edilebilir davranış değildir. Özellikle de bahsi geçen şahsın mevcut siyasi durumu ve kısa bir süre önce ayrıldığı kurumlarla ve şahsı ile ilgili Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının konuşuluyor olması; bu yolsuzlukları ortaya çıkaranların, araştıranların ve soruşturanların görevden alınması, yerlerinin ve yetkilerinin değiştirilmesi, hukukun ve demokrasinin egemen olduğu çağdaş hiçbir ülkede ve yönetimde mümkün değildir. Kısacası davetiyesinden törenine kadar bu iddiaların şaibesi altında olan bir şahsın himayesinde gerçekleşen açılış, gelecek nesilleri şekillendirecek olan üniversitemize gölge düşürmüştür. Bu sebeplerle böyle bir açılışta bulunmayacağımızı ve bulunmak istemediğimizi kamuoyuyla paylaşırız.”

Veysel EROL / Latif SANSÜR  SELÇUK (DHA)
binali-yildirim (2)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    saçmalığa bak okul açılmış 3 yıl olmus
    okul ilk mezunlarını vermiş
    mezun olanlar işsizler sınıfına katılmışalr bizim akp liler yeni açılış yapıyorlar
    sanki yeri kendileri verdi de
    burası muz cumhuriyeti mi kimi kandırıyorsunuz

  2. gökhan dedi ki:

    Bu nasıl bir iştir, adam belediye başkan adayı vali yanında geziyor, kaymakam yanında geziyor, hadi bakan olsa neyse.
    ysk yı göreve davet ediyoruz, olmaz böyle birşey.
    selçuk sokaklarında vali, kaymakam ve belediye başkan adayı birlikte geziyor nasıl bir anlayıştır bu.
    kimi kime şikayet ediyorsun diyeceksiniz.
    ama
    hepsini geçtik halkım gör bunları, daha ne kadar bunlara yol vereceksin.

  3. tuncay dedi ki:

    iyi zeynel bey de eline bir makas alıp bende eğitimciyim benim de hakkım deyip; kurdeleyi kesenler kervanına katılmamış 🙂

  4. Anonim dedi ki:

    Kiskanmayinn

  5. Anonim dedi ki:

    gezin gezin 30 marttan sonra selçuğa ve izmire bir daha gelemiyeceksiniz. Giderken o fotoğrafta olanları beraberinizde götürün.. Her seçim muhalefet her seçim muhalefet yeter ya olmuyo işte sema hanım yapamıyosunuz… 🙂

  6. Anonim dedi ki:

    belediye başkanı ve meclis üyeleri de protesto etmiş… Yahu Cumhuriyetin sembollerinden olan Türk Hava Kurumu yavaş yavaş bitirilirken nerdeydiniz? THK selçuk şubesi kapatılırken nerdeydiniz? Şimdi vakıf üniversitesine destek çıkmışlar da gören olmamış da… da.. da… bu konu bi araştırılsın bakalım. belediye başkanının thk üniversitesine katkıda bulunma çabasının altında selçuğun mu, thk nın mı, kendi siyasi çıkarlarının mı olduğunu? görün artık bunları yaa..yuh!

  7. güneş dedi ki:

    Devlet demek akp adaylarını destekliyor.

  8. Meydanlar dedi ki:

    Marta kadar böyle manzaralar çok görürüz. Ondan sonra koltuğu kapan kalkmaz bilmez. Bu tüm siyasetçiler için geçerli. Ancak inanıyorum ki Levent bey diğerleri gibi olmayacak. Sana güvenmek istiyorum Levent Bey. Lütfen diğerlerine benzeme.

  9. Anonim dedi ki:

    hangi sıfatla ordasınız.bide sırıtıyorsunuz ülke sanki akp yonetıcilerinin..30 mart gomulürsünüz

  10. aaaaa dedi ki:

    siz yolsuzluklarınızla ucabilirsiniz ancak onada günahlarınız izin vermezzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  11. ANONİM dedi ki:

    Adam haklı olarak açılış yapmaya geldi???Çünkü aAKP hükümeti bu iki ünüversite için o kadar para ,destek oldular ki,sormayın gitsin.İnsan şu soruları sorar?Arkadaş ben nereye gidiyorum?
    1-Biz bu yatırımlara devlet,hükümet olarak ne kadar destek olduk?
    2-Biz bu işlerin neresindeyiz?
    3-Selçuk belediyesi bu iki okul için ne kadar parasal,ayni,maddi destek sağladı?
    Selçuk belediyesi ve Sayın başkan Vefa ÜLGÜR,meclis üyeleri,C.H.P sinin özverili üyelerinin desteği,belediye çalışanların yoğun katkılarının dışında kimin katkısı var acaba ?Fedakar Selçuk halkı,Selçuk belediyesinin yaptığı tüm yatırımların arkasındadır,sizler açılışını yapın varın da sadece okullarımızı işlerinize alet etmeyin.Diyojen ne demişti”GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN EYLEMEM,İSTEMEM”

    1. Anonim dedi ki:

      sadece kendinizi kandırıyorsunuz. bizleri değil.

  12. Anonim dedi ki:

    ya arkadaş adamın bakanlığı falan bitmiş kalmamış sadece belediye başkan adayı ve yanında hem vali hemde kaymakam selçuk’u geziyor ne iş hadi bunu geçtim zeynel bakıcı hangi sıfatla protokol sıralarında oturuyor

  13. anatolıan dedi ki:

    gezmeyı bırakın konusmalarda bıle hıtaben bakanımız dedıler bakanlığımı kaldı bunun

  14. anonım dedi ki:

    geçen seçimde vefa bunlara çin malı dedi çakma bunlar dedi.hakikaten herşeyleri uyduruk ve çakma . Bakanım dedikleri bakan değil . yapılan iş onların yaptığı bir iş değil. Partilerinin adına ak diyorlar partileri AK değil Adaletli hiç değil. Belediye başkanları AKP li değilim diyor Tayip balkon konuşması yapsın diye oy istiyor .şaibem yok diyen diyen büyükşehir adayına bakıyorsun havuzda yüzüyor. ÇİN MALI BUNLAR ÇAKMA BUNLAR başkan haklı çıktın.

  15. Anonim dedi ki:

    belediye başkanı önce bi gitsin üniversite okusun da…. sonra gelsin fakültenin açılmasına katkılarını sunsun… çakma üniversiteli….

  16. selçuk dedi ki:

    THK nın bu kadarına izin vermesi pes doğrusu. AKP Selçuk’a bir şey yapmadı yapılanları nasılda sahipleniyor. THK ya yakışmadı bu.

  17. Selçuklu dedi ki:

    İstediğiniz kadar Devletin Güçlerini kullanın , THK size yalakalık yapsada bu seçimlere Levent Görür damgasını vuracak Allah’ın izniyle

  18. slm dedi ki:

    thk üniversitesinin hiçbir itibarı kalmamıştır.bu kadar da Akp yalakası olunmaz kii…! yazık