site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

THK Selçuk Şubesi 5 yıl aradan sonra tekrar açıldı

THK Selçuk Şubesi 5 yıl aradan sonra tekrar açıldı
18.04.2016
A+
A-

Yaklaşık 5 yıl önce kapatılan THK Selçuk Şubesi, Selçuk Belediyesinin katkılarıyla tekrar açıldı. Açılışa katılan ve Selçuk Belediyesinin THK ile yaptığı müşterek çalışmalardan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün kurduğu ve halkın sahiplenerek bugünlere gelen THK’nın yine halkın desteği ile sonsuza kadar ayakta kalacağına vurgu yaptı.

Selçuk Şahabettin Dede Caddesi üzerindeki merkez mahalle muhtarlarının olduğu katta (Tansaş üzeri) gerçekleşen THK Selçuk Şubesinin açılışına Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın yanı sıra THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, THK Genel Sekreteri Selim Kaya, THK Havacılık Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz ve THK Selçuk Şubesi kurucu üyeleri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Beraberindeki heyet ile birlikte THK Selçuk Şubesi açılışı için ilçeye gelen ve ilk olarak Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret eden THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, THK’na katkılarından dolayı Başkan Bakıcı’ya teşekkür etti.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan’ı Selçuk’ta görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediyesi olarak THK ile müşterek bir çalışma içerisinde olduklarını, bu durumun da Selçuk’a büyük değer katacağına inandığını kaydetti.

THK Kampüsü için atak yapılacak

Yapılan müşterek çalışmayı daha ileriye taşıma arzusu içerisinde olduklarını belirten Başkan Bakıcı, “THK Üniversitesinin burada kök salmış bir şekilde kampüs üniversitesi olarak düşünüyoruz ve bu yönde çalışmalar yapmaya gayret edeceğiz. Güzel bir kampüs üniversitesi olsun ve Selçuk’a yakışır şekilde olsun istiyoruz” dedi.

Aynı kapsamda Selçuk Efes Havaalanının da büyümesini, gelişmesini arzu ettiklerini kaydeden Başkan Bakıcı, “Selçuk hepimizin bildiği gibi muazzam bir ören yerine sahip ve bütün dünya tarafından onaylanmış, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiş bir ilçedir. Dolayısıyla medeniyetler beşiğine yakışan her türlü faaliyeti THK’nın en üstteki yetkilisi olarak Sayın Kürşat Paşamız ile birlikte değerlendirerek gerçekleştireceğiz. Bu anlamda ben kendilerine Selçuk halkı adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Efes’te artık sağlıklı yapılaşma olacak

Selçuk için İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinden iki önemli kararın alındığını hatırlatan Başkan Bakıcı, “Efes Alan Yönetimi gerçekleştirdik. UNESCO’dan onay aldık ve onun sonucu olarak da koruma amaçlı imar planlarında Efes 1. derece arkeolojik sit ve Efes 2. derece doğal sit alanları vardı. Çakışan bu sorunun çözümü için Selçuk Belediyesi Meclisinden geçirerek İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisine göndermiştik. Yeni yapılan meclis toplantısında koruma amaçlı imar planlarındaki sit alanı sorunu İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinden geçirerek ve artık Efes’te sağlıklı yapılaşma öngörülecektir. Bu konuda yeni düzenlemeler yapıyoruz ve bu çerçevede Selçuk’un Pamucak’la buluşması da öngörülecektir” diye konuştu.

Efes Havaalanındaki kapasiteyi artırmak istiyoruz

Selçuk ile ilgili planlarının önemli bir kısmının hayata geçiyor olması ve bir kısmını da ileriye dönük olarak yapmaya devam ettiklerini kaydeden THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan; “Burada iki önemli unsurumuz var. Birinci uçuş okulumuzun bir üniversitesinin burada olmasıdır. Pilot ihtiyacına yönelik olarak pilot yetiştirmek üzere yıllık 30 kişi alıyoruz. Efes Havaalanındaki kapasiteyi arttırmak için başkanımızla birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda şu anda asfaltlama aşamasında olan çalışmalar var. 49 yıllığına bize tahsis edilen meydanın pilot yetiştirme kapasitesi yüzde 70 artacak. Çünkü uçaklar daha çabuk kalkıp pisti terk etme imkanı bulacak. Bu önemli bir faaliyettir ve Türk Havacılık sektörü için hayati bir husustur” dedi.

THK Üniversitesinde öğrenci kapasitesi artıyor

Bu kapsamda Efes Havaalanına gelen stajyer öğrencilerin aynı zamanda Selçuk ekonomisine ve Selçuk esnafına da katkısı olacağına dikkat çeken Atılgan, “Diğer önemli bir husus da başkanımızın da dile getirdiği yüksekokulumuzdur. Biz buradaki okulun öğrenci kapasitesini önümüzdeki iki yıl içinde 2,5 katına çıkarmak ve ilave olarak yeni bölümler açmak için YÖK’e başvuru yaptık” dedi.

THK’nın bu milletin kurduğu ve milletin sahibi olduğu bir kurum olduğuna dikkat çeken Atılgan; “Bu kurum Cumhuriyetle yaşıttır ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir kurumdur. Bugüne kadar milletin destekleriyle ayakta kalmıştır. Bizlere düşen görev milletin sahiplenmesi için ne gerekiyorsa onları yapmaktır. Biz de şu anda onu yapıyoruz. Başarılı olacağız ve güzel işler yapacağız” diye konuştu.

Başkan Bakıcı, kendisini makamında ziyaret eden THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan’a Artemis heykelciği taktim etti.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’yı makamında ziyaret etti. Burada kısa sohbet edip, THK ile ilgili kısa değerlendirme yapan Atılgan ve beraberindekiler 5 yıl aradan sonra Selçuk Belediyesinin desteği ile yeniden hayata geçen THK Selçuk Şubesinin açılışını gerçekleştirdiler.

Daha sonra Selçuk Efes Kent Belleğini ziyaret eden THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan ve beraberindekiler, önceki gün ziyaretçilere açılan . “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi”ni gezdi. Öğle yemeğini Selçuk Belediyesi Havuz Restoranda yiyen atılgan, daha sonra Efes Havaalanını ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

1_TJ3A0174

4_TJ3A0237

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.