site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

TCDD’den Açıklama: Hazırız, başlıyoruz

TCDD’den Açıklama: Hazırız, başlıyoruz
24.01.2016
A+
A-

İZBAN seferleriyle ilgili bir açıklama da Devlet Demiryolları’ndan geldi. TCDD üst düzey yetkilileri sinyalizasyon çalışmaların tamamlandığını belirterek, ay sonunda seferlerin başlayacağını işaret etti.

TORBALI’NIN yıllardır seferlerinin başlamasını beklediği İZBAN hattında sevindirici gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bitirilmesi hedeflenen fakat elektrifikasyon sisteminde yaşanan hırsızlıklar, aksamalar ve tamamlanmayan projeler nedeniyle bir türlü devreye alınmayan hatta, çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanmıştı. İZBAN Genel Müdürü Sebahattin Eriş’ten sonra TCDD 3.Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Yeke gazetemize özel, önemli açıklamalarda bulundu. Gazetemize bir dizi açıklamada bulunan Yeke, Torbalı hattında aksamanın olmadığını yineleyerek, bakanın verdiği talimat doğrultusunda 10 gün içerisinde seferlerin başlayacağını, bakanlıktan tarihin beklendiğini ifade etti.

AY SONUNDA SEFERLER BAŞLAYACAK

Ocak ayının sonunda yolcu seferlerine başlanılması büyük ölçüde kesinleşen İZBAN hattında çalışmalar da sona erdi. Yapılan test sürüşlerinde hiçbir aksamanın olmadığı İZBAN yetkililerince yapılan açıklamalarda öğrenildi. Sinyalizasyon işlemlerinin de tamamlandığı hatta sefer için artık gün sayılıyor. İZBAN ve TCDD’nin bütün çalışmaları sonlandırdığını ifade eden Yeke, “Şu an için sinyalizasyon ve onarım çalışmalarımız sona erdi. Seferlerin başlaması için her şey hazır. Bakanımız Torbalı ziyaretinde bu ayın sonunu işaret etmişti. Bu doğrultu ve plan çerçevesinde işlerimizi sona erdirdik. Tahminimizce ay sonuna doğru seferler başlayacaktır. Bakanlıktan tarih bekliyoruz” diye belirtti.

İbrahim DANIŞ-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.