site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakan’dan ‘TC’ye Gerek Yok’ Açıklaması

Bakan’dan ‘TC’ye Gerek Yok’ Açıklaması
09.04.2013
A+
A-

tc-ye-gerek-yok

Günlerdir tartışılan TC konusunda Sağlık Bakanı’ndan açıklama geldi. Bakan ‘kaldırılma’ işlemini doğruladı ve ‘mantığı yok’ dedi.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimlerden T.C. ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili Sağlık Bakanı ‘T.C. kullanılmasına gerek yok’ açıklaması yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması T.C.’nin devlet kurumlarındaki tabelalardan özellikle Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlardan kaldırılmaya başlanması üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bakanlığın altındaki kurumlarda TC kullanılmasına gerek yok. Bundan sonra böyle devam edecek” dedi.

CHP ve MHP milletvekilleri, kamu kurumlarından art arda gelen kararların hükümet politikasındaki yerini öğrenmek amacıyla konuyu Meclis gündemine taşıdılar. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, yeniden yapılanma gerekçesiyle bağlı kurumlara gönderdiği yazıda, sağlık kurumlarında “T.C. Sağlık Bakanlığı” yazılı tabelaların değiştirilmesi talimatını vermişti.

Kurumun yazısında, sağlık evi, aile sağlık merkezi, toplum sağlığı merkezi, halk sağlığı laboratuvarı ve halk sağlığı müdürlüklerinde kullanılacak olan dış tabelaların örnekleri yer aldı. Standart ebatları ve tasarımları verilen tabelaların hiçbirinde “T.C.” ibaresi yer almadı.

Bunun üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdiler.

Topal, önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın gönderdiği genelgede T.C. ibaresinin kaldırılmasının sebebi nedir? Bu uygulamayı düzeltmeyi düşünüyor musunuz?” MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da Aydın’da sağlık ocaklarının tabelalarından “T.C.” ifadesinin kaldırılmasını Meclis gündemine taşıdı. Uzunırmak, Maliye Bakanlığı’nın da adında “Türk” olan bir özel şirkete, ırkçılığı çağrıştırdığı gerekçesiyle “Türk” kelimesini çıkarması için yazı yazdığını iddia etti.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da T.C. Ziraat Bankası’nın internet sitesi ile bankanın şubelerindeki tabelalardan da T.C. ibaresinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Türkkan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e verdiği önergede “Bu, devleti ve milleti ortadan kaldırmaya teşebbüs edilmiş bir adımdır” dedi.

T.C KULLANILMASINA GEREK YOK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bakanlığın altındaki kurumlarda T.C kullanılmasına gerek yok. Bundan sonra böyle devam edecek” dedi.
BAKAN-MANSET

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    HER YERDEN KALDIRABILIRSINIZ AMA YUREKLERIMIZDEN GONULLERIMIZDEN ASLA
    TAMAM MI SAYIN BAKAN
    YAZIKLAR OLSUN ULKEYI BOLUNMEYE GOTURUYORSUNUZ

  2. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE dedi ki:

    SİZLERİN KALDIRMIŞ OLDUKLARI O T.C İBARESİNİ KAZANABİLMEK İÇİN YILLARCA CEPHELERDE KAN DÖKMÜŞ MİLYONLARCA ŞEHİDİN KEMİKLERİ SIZLATTINIZ. YAZIKLAR OLSUN SİZLERE. UTANIYORMUSUNUZ TÜRKLÜĞÜNÜZDEN. ÜÇ BEŞ PKK YANLISI NIN İSTEKLERİ ÜZERİNE VATANIN BÜTÜNLÜĞÜNE BAYRAGINA GÖZ DİKEN AKP BU DEVRAN BÖYLE SÜRMEYECEK. GÜN GELECEK BU YAPTIKLARINIZIN HESABI TEKER TEKER HER BİRİNİZDEN SORULACAK. KENDİ OLUŞTURDUGUNUZ KİN VE NEFRET DENİZİNDE BOGULACAKSINIZ. BİR KEZ DAHA TÜRK OLMADIGINIZI TÜM DÜNYAYA KANITLADINIZ. BU MİLLETİN PARASIYLA ALDIGINIZ MAAŞLAR HARAM ZIKKIM OLSUN HEPİNİZE.

  3. ARZU dedi ki:

    SEN KIMSIN TC YI KALDIRIYON SENDE AYNI MEMLEKET INSANI DEGILMISIN.BİZİM ÜLKEMİZİ KİMSE BÖLEMEZ ALLAH BUYUK ATATÜRKÜMÜZ İÇİMİZDE VAROLDUKÇA KIMSE BOLEMEZ.

  4. selçuklu dedi ki:

    arzu o yunanistanlı biliyorsan.onun için normal çünkü atatürk onları izmirde denize dökmüştü. bunlarda yüzme bilip kurtulanlardan.onun için t.c yi kaldırmak istiyorlar.