Selçuk Haber

Taş Ocağına Karşı Doğa Yürüyüşüne Yoğun Katılım

doga-yuruyusu (3)

Gökçealan’da açılmak istenen taş ocağına karşı mücadele hız kesmeden devam ediyor. Zirve Dağcılık Selçuk şubesi öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş, pek çok sivil toplum örgütü, oda yöneticileri ve bazı siyasi partilerin de desteği ile yoğun ilgi gördü.

Taş ocağı mücadelesine yönelik doğa yürüyüşüne katılan onlarca vatandaş, sloganları ile tepkisini belirtti. Planlanan taş ocağının yapılacağı mevki etrafında birçok zeytinlik ve üzüm bağları bulunmasından dolayı, mahalle halkı ürünlerini korumak ve olası tehlikelerin önüne geçmek için harekete geçti. Gökçealanlı vatandaşları yalnız bırakmayan, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Gökçealan muhtarı Kaşif İz, CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, MHP İlçe Başkanı Levent Görür, İşçi Partisi İlçe Başkanı Seyfi Talyak, Gökçealanlı köylülerin gönüllü avukatı Çevre ve Ekoloji Hareketi Üyesi Avukat Cem Altıparmak, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helin İnay Kınay, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili ve Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı Özgür Aydoğan, Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdal, Selçuk Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hasan Turan, Didim Dağcılık ve Doğa Sporları grubu, Zirve Dağcılık Kuşadası, Güzelçamlı, Söke, Aydın, Turgutlu şubesi, Sürekli Eğitimi ve Kişisel Gelişimi Destekleme Derneği Başkanı Filiz Sengel, Gökçealan kalkınma kooperatifi, Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği, Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi, Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk şubesi, Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliği, Türk Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliği de desteklerini esirgemeyerek doğa yürüyüşünde yer aldılar.

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helin İnay Kınay yaptığı açıklamalarda şunlara değindi; “Devletin yasalarla koruması gerektiği tarım ve yaşam alanlarımızın belirtilen yönetmeliklerin aksine nasıl kağıt parçası haline getirildiğini ve sağlıklı yaşam alanlarımızın nasıl yok edildiğini gördüğümüz için mücadeleye hep beraber devam ediyoruz. Devletin ilgili kurumlarının koruyamadığı alanları birlikte korumak için buradayız. Kaybettiklerimizi geriye getirme şansımız yok.”

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi ise; “Bugün burada, bağımıza, bahçemize, zeytinimize, incirimize, çocuklarımıza, geleceğimize, havamıza, suyumuza sahip çıkmak için bir araya geldik. Proje tanıtım dosyalarında ve resmi evraklarda buradaki zeytinlikler görmezden gelinmiştir. Burası çok özel ve nitelikli bir alandır. Biz burayı korumak zorundayız. Bu bağları, zeytinlikleri görmeyenlerin gözüne bunları sokmak zorundayız” dedi.

Gökçealan meydanında toplanan onlarca vatandaş sloganlarla doğa yürüyüşüne çıkarak bir kez daha kendilerini ifade etti ve taş ocağına hayır dedi. Topraklarına sahip çıktıklarını ve mücadeleyi bırakmayacaklarını vurgulayan mahalle halkı, kendilerine verilen destekten ötürü tüm katılımcılara teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

Exit mobile version