site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Taş Ocağına Karşı Doğa Yürüyüşüne Yoğun Katılım

Taş Ocağına Karşı Doğa Yürüyüşüne Yoğun Katılım
12.01.2015
A+
A-

doga-yuruyusu (3)

Gökçealan’da açılmak istenen taş ocağına karşı mücadele hız kesmeden devam ediyor. Zirve Dağcılık Selçuk şubesi öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş, pek çok sivil toplum örgütü, oda yöneticileri ve bazı siyasi partilerin de desteği ile yoğun ilgi gördü.

Taş ocağı mücadelesine yönelik doğa yürüyüşüne katılan onlarca vatandaş, sloganları ile tepkisini belirtti. Planlanan taş ocağının yapılacağı mevki etrafında birçok zeytinlik ve üzüm bağları bulunmasından dolayı, mahalle halkı ürünlerini korumak ve olası tehlikelerin önüne geçmek için harekete geçti. Gökçealanlı vatandaşları yalnız bırakmayan, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Gökçealan muhtarı Kaşif İz, CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, MHP İlçe Başkanı Levent Görür, İşçi Partisi İlçe Başkanı Seyfi Talyak, Gökçealanlı köylülerin gönüllü avukatı Çevre ve Ekoloji Hareketi Üyesi Avukat Cem Altıparmak, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helin İnay Kınay, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili ve Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı Özgür Aydoğan, Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdal, Selçuk Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hasan Turan, Didim Dağcılık ve Doğa Sporları grubu, Zirve Dağcılık Kuşadası, Güzelçamlı, Söke, Aydın, Turgutlu şubesi, Sürekli Eğitimi ve Kişisel Gelişimi Destekleme Derneği Başkanı Filiz Sengel, Gökçealan kalkınma kooperatifi, Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği, Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi, Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk şubesi, Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliği, Türk Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliği de desteklerini esirgemeyerek doğa yürüyüşünde yer aldılar.

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helin İnay Kınay yaptığı açıklamalarda şunlara değindi; “Devletin yasalarla koruması gerektiği tarım ve yaşam alanlarımızın belirtilen yönetmeliklerin aksine nasıl kağıt parçası haline getirildiğini ve sağlıklı yaşam alanlarımızın nasıl yok edildiğini gördüğümüz için mücadeleye hep beraber devam ediyoruz. Devletin ilgili kurumlarının koruyamadığı alanları birlikte korumak için buradayız. Kaybettiklerimizi geriye getirme şansımız yok.”

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi ise; “Bugün burada, bağımıza, bahçemize, zeytinimize, incirimize, çocuklarımıza, geleceğimize, havamıza, suyumuza sahip çıkmak için bir araya geldik. Proje tanıtım dosyalarında ve resmi evraklarda buradaki zeytinlikler görmezden gelinmiştir. Burası çok özel ve nitelikli bir alandır. Biz burayı korumak zorundayız. Bu bağları, zeytinlikleri görmeyenlerin gözüne bunları sokmak zorundayız” dedi.

Gökçealan meydanında toplanan onlarca vatandaş sloganlarla doğa yürüyüşüne çıkarak bir kez daha kendilerini ifade etti ve taş ocağına hayır dedi. Topraklarına sahip çıktıklarını ve mücadeleyi bırakmayacaklarını vurgulayan mahalle halkı, kendilerine verilen destekten ötürü tüm katılımcılara teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

doga-yuruyusu (1)

doga-yuruyusu (2)

doga-yuruyusu (4)

doga-yuruyusu (5)

doga-yuruyusu (6)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Gökçealanlılar bu işi sevdi.

  2. Adnan dedi ki:

    Harika bir etkinlikti. Düzenleyenleri kutlarım. Böyle cennet bir yeri taş ocağı yapmak akıllı işi deyil. Bir bisikletçi ve Selçuk Bisiklet Toplulupu olarak doğayı seviyoruz yok edenlerin karşısındayız.Doğa Temiz Hava.için Pedallayın diyoruz.

  3. Doğrusu dedi ki:

    Her şey iyi güzeldi fakat insanların emek verip bin bir güçlükle organize ettiği ve gayet başarılı son bulan bu eylemde sadece bir gurup hatalı davrandı. CHP canla başla katılıp vekilleri getirmekle doğru yapmış olsada CHP yazılı pankart açarak çok yanlış ve itici bir hareket yapmış oldular. Katılımdan dolayı puan alabilirlerdi fakat bu reklamcı tavırları onlara kaybettirdi. Bence samimiyetsiz bir durum ve durup artık kabul görmeyecektir. MHP parti olarak ordaydı üstelik ilçe başkanıda vardı. Hiç reklamcılık yapmadılar samimi destek verdiler. Ben hiç MHP’ye oy vermedim ama bu çizgileri takdir topluyor. Bravo.

    1. selçuk dedi ki:

      reklam ile ne alakası var keşke mhp de bir pankartla bizde buradayız deseydi.

      1. Yiğit dedi ki:

        MHP lilerin pankart taşımasına gerek yok ki. arkadasım
        bizim kartvizitimiz nasıl olsa belli. hayırlı akşamlar

        1. Anonim dedi ki:

          ey vallah yiğit kardeş

    2. Anonim dedi ki:

      güzel bir tesbit

  4. EĞİTİM SEN dedi ki:

    Ülkeyi sermayenin hizmetine dikensiz bir gül bahçesi gibi sunmaya çalışan AKP iktidarının bu yağmacı uygulamalarına karşı tüm halkın birleşmesi önemlidir. Dağa katliamlarının önündeki en büyük barikat budur. Biz EĞİTİM SEN Selçuk Temsilciliği olarak, dövizlerimizle oradaydık!Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.Gökçealan halkının yanında olacağız. BİRLEŞE BİRLEŞE-DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!

  5. Kamuoyu vicdanı dedi ki:

    Fotoğraf çektirip geri dönen reklamcıların samimiyetini gördük.Her ne kadar inanıp toplumsal görevini yerine yetirmeye amaçlasalar da reklam yapmaktan vazgeçmeliler. Sorarlar doğa için geldin de peki niye yürümüyorsun.? Mhp, İp ve diğer Stk başkanlarını tebrik etmek gerekir. İnandıkları ve toplumsal bir görevi yerine getirmek için orada bulundular. Reklam için değil.

  6. vatandaş dedi ki:

    Önümüzdeki haziran’da seçim olduğu için milletvekilleri ve aday olanlar hep oraya gelecektir.Bu bölgenin milletvekillerinin bazıları hariç o da bir ya da ikisi burayı bilir.Geri kalanları Selçuk’un Aydın’ın ilçesi sanır.Seçim bitti mi kimse gelmez vatandaşa sadece onların bıraktığı pankart ve diğer reklam çöpü kalır.İnşallah o zamana kadar da taş ocağı açmak isteyen şirket iflas eder olay kapanır.

  7. Doğrusu dedi ki:

    Biz burda yorum yapsakta vatandaş neyin ne olduğunu görüyor. Sivil toplum örgütlerine laf yok onlar görevlerini iyi yaptılar. Yalnız siyasi partiler içinde CHP pankart ve yaygara yapmakla hata etti. Bu yönteme devam ederseler kendileri bilir. Siyasi olmasın denen etkinliklere pankart ile gelmek hata diyerek özeleştiri yaparsalar oda onların kazanımı olur. Hepsine başarılar. Önemli olan AKP’yi gömmek. Yükselmek için dost sesine kulak verin bence. MHP bu ilçede kaliteli bir çizgi izliyor ve yükseliyor. Hak edene helal olsun.

  8. emekci dedi ki:

    Bir sendika birleşe birleşe bir yere geleceğiz diyor ama sendikalar bölüne bölüne çoğaldı.İlk kurulduğunda tek idi zamanla bölündü.Sendikalar önce kendi aralarında birlik sağlasın ki bu ülkenin gündeminde bulunan iktidara toplu eylem birliği yapsın.Yoksa bizim afiş iyi oldu söylemleri ile ne yapılabilinir?

  9. Anonim dedi ki:

    ule erkanda orda görünüp duru

  10. Eğrisi.... dedi ki:

    ortada doga katlıamı var dıoruz gereksızın bırı pankarttakı chp dıyor, ortada tarım arazılerını yok edecekler dıoruz, orman arazılerını dumduz edecekler dıoruz her seyden onemlısı koyun gelır kaynagı olan tarım zehırlenecek dıoruz her sey bitti pankarta mı takılı kaldınız yahu neymıs chp yazıomus.