site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Taş Ocağına Karşı Doğa Yürüyüşü

Taş Ocağına Karşı Doğa Yürüyüşü
21.12.2014
A+
A-

tasocagi-yuruyus

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesinin gerçekleştireceği “Taş Ocağına Karşı Doğa Yürüyüşü” etkinliği ses getirmeye devam ediyor.

11 Ocak 2015 Pazar günü Zirve Dağcılık Selçuk Şubesinin Muhtarlık ve köy halkı ile birlikte gerçekleştireceği “Taş Ocağına Karşı Doğa Yürüyüşü” etkinliği için hazırlıklar devam ediyor. Kısa süre önce ilan edilen etkinliğe dağcılık kulüpleri ve çevreciler yoğun destek verirken Gökçealan halkı ise Zirve Dağcılık Kulübünün yürüyüşüne tam destek veriyor. Sosyal medyada ve açıklamalarında zor günlerinde gelen bu önemli destekten duydukları memnuniyeti dile getiren Gökçealan Köylüleri doğa yağması ve talanların sade Gökçealan köyü değil, sadece Selçuk ilçesi değil, sadece İzmir ili değil ülkenin büyük bir sıkıntısı olduğunu dile getirdiler. Gerçekleşecek doğa yürüyüşüne rehberlik edecek olan Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı Özgür Aydoğan etkinlik hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Taş Ocağına karşı yaşadıkları yeri savunan Gökçealan köylüleri ile sivil toplum örgütleri ve doğaseverleri bir araya getirmeyi planlıyoruz. Bilindiği gibi 17.11.2014 tarihinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Valiliği internet sitesinden kamuoyuna duyurulan Gümüş Dağı eteklerine Betomak İnş. Mad. Beton Turz. Nak. Pet. San. Tic. A.Ş tarafından yapılması planlanan II A Grubu Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi projesi ile ilgili olarak İzmir Valiliğine sunulan dosya Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelenerek uygun bulunup, projeye ilişkin ÇED süreci başlatılmıştır. Yine aynı sitede 02.12.2014 tarihli açıklama ile ÇED raporunun gerekli olmadığı kararı verilmiştir. Devam eden süreçte ise köylüler kendi imkanları ile bu duruma karşı direnmeye başladılar. Türkiye’nin her yerinde benzerleri görülen doğa talan ve yağmasına karşı birbirimizi yalnız bırakmamak adına Gökçealan Muhtarlığı ve köy halkı ile birlikte Gümüş dağına doğa yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Sadece dağcılık kulüpleri değil ilçemiz ve ilçemiz dışındaki bütün sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar bu etkinliğe davetlidir. Katılma kararı veren kişi ve kurumlar en alttaki iletişim bilgilerini kullanarak bize ulaşabilirler ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.