site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tarla Değil Futbol Sahası

Tarla Değil Futbol Sahası
02.02.2015
A+
A-

efesspor-gençleri

Futbolun gelişmesi ve kaliteli futbolcular çıkartmanın yolu, bireysel yeteneklerin tespiti kadar, bu yeteneklerin özelliklerini geliştirecek sahaların yapılmasından geçiyor.

Modern sahalar, yetenekli futbolcuların teknik ve zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. Aksi halde ne kadar yetenekli olursanız olunuz, kötü bir zemin, ağır bir saha var olan yetenekleri de köreltiyor.

Bunun farkında olanlar modern sahalara sahip olabilmek için çaba sarf ederlerken, günü kurtarma düşüncesinde olanlar ise futbolcu olmayı hayal eden çocuklara daha yola çıkarmadan yollarını kesiyorlar.

Selçuk’ta bulunan sahalar amatör takımların ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır

Selçuk’ta bulunan amatör sahalar ise yıllardır kendi haline bırakılmış vaziyette. Görevliler tarafından ne kadar iyi bakılırsa bakılsın, ne yazık ki sahaların zeminleri futbol oynamaya elverişli değil. Böyle bir sahada oynanan oyun ise beklentilerin uzağında kalırken, futbolcu olmayı hayal eden gençlerin heyecanları çamurla birlikte kaybolup gidiyor.

Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten çamur deryasına dönen stat da futbol oynanıyor. Eğer yağmur yağıyor veya daha önce yağmışsa futbolcular ve hakemler için tam bir kâbus anlamına geliyor. Çünkü çim kalmamış, toprak anında çamur deryasına dönüyor. Tribünlerde oturacak koltuklar yok. Tesisler dökülüyor.

Selçuk Stadının o kadar çok eksiği var ki. Şöyle dersek daha doğru olur. Selçuk Stadının nesi var? Hiçbir şeyi yok. Bir stat da bulunması gereken olmazsa olmazlar vardır. Selçuk’ta ki stadta neredeyse bunlardan hiç yok. Soyunma odaları perişan durumda. Yıllardır bakım yok.

BÖYLE BİR SAHA UGANDADA BİLE YOK

Görüşlerini aldığımız taraftarlar ise kısaca şunları söyledi; “Maalesef futbol takımı olmayan yerlerin sahaları yapılıyor, takımı olan yerlerin sahaları yapılmıyor. Bizler buna bir anlam veremiyoruz. Bu olay bizleri aşıyor konunun çözümü siyasiler ve Gençlik Spor Müdürlüğü yetkilileridir. Bildiğiniz gibi sporcular idman ve maçtan sonra duş almadan çamurlar içinde evlerine gidiyor! Böyle utanç bir durum Uganda’da bile yok taraftar beton zeminde oturmak zorunda mı? Dememiz o ki her şey çok kötü. Yani deve misali! Stadımızın ve sahamızın neresi doğru ki!” dediler.

saha-degil-tarla (1)

saha-degil-tarla (2)

saha-degil-tarla (3)

YUKARIDA Kİ RESİMLER SELÇUK’TA Kİ SAHAMIZDANDI. ALTTA Kİ RESİM İSE TORBALI’NIN SAHASINDAN…

torbali-spor-sahasi

YORUMLAR
  1. ATA dedi ki:

    Bu çocuklar böyle bir sahayı hak etmiyor, lütfen yetkililer bir çare bulun.

  2. ersin değişmez dedi ki:

    bir tarihte soyunma odalarının fotoğraflarını efesspor facebook sayfasına koymuştum. sonra o yetkililer soyunma odalarını kilitlediler. şu anda tören alanında hazırlanıp idmana bu tarlaya geliyor oyuncular..

  3. yasin yolcu dedi ki:

    arkadaşlar sayın yöneticiler altınordu yöneticeleriyle irtibat kurup arvalyadaki sahalarından faydalanmak için rica etseniz olmazmı ya onlarda insan evladı ve selçuk ilçemizin sıırları içindeler bu görüntüler selçugumuza yakışmıyor