site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tarihin içinden koşacaklar

Tarihin içinden koşacaklar
16.11.2018
A+
A-

1.Efes Antik Şehri Yarı Maraton Yarışı öncesi basını bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenlendi. “ Bir şehri keşfetmenin en iyi yolu orada koşmaktır” sloganıyla hayata geçecek maraton İstasyon Meydanı’ndan başlayacak. 800 sporcunun katılacağı maratonun rotası Efes Antik Kenti, Meryem Ana Heykeli, Yedi Uyuyanlar gibi Selçuk’un önemli destinasyonları olacak.

1.Efes Antik Şehri Yarı Maraton Yarışı öncesi düzenlenen basın toplantısına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Aracı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu, Organizasyon Koordinatörü Nağme Burguç ve basın mensupları katıldı. Toplantıda birçok kültürel, sanatsal ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapan Selçuk’ta bu yıl ilk kez düzenlenecek 1. Efes Antik Şehri Yarı Maraton’un kent için önemine değinildi.

Su kemerlerinden başlayacak, tarihin içinden geçecek

1.Efes Antik Şehri Yarı Maraton Yarışı’na aralarında Levent Ateş, Fatma Arık gibi milli atletlerinde bulunduğu 800 sporcu katılacak. Kadın ve erkek olmak üzere farklı yaş kategorilerinden yarışa katılacak sporcular 5 Km, 10 Km ve 21 Km klasmanında koşacak. Sporcular İstasyon Meydanı’nda başlayan yarış heyecanını aynı yerde noktalayacaklar. İstasyon Meydanı’ndan 18 Kasım Pazar günü saat 09.00’da başlayacak maraton boyunca Efes Antik Kenti, Yedi Uyuyanlar Heykeli ve Meryem Ana Heykeli’nin bulunduğu parkuru tamamlayan sporcular final heyecanını yine İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek ödül töreni ile yaşayacaklar. Türkiye’nin birçok şehrinin yanı sıra Macaristan, Yunanistan, Çin, Kırgızistan gibi ülkelerden de sporcular bu önemli maratona katılacak.

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu dünyaya başkentlik yapmış bir kentte böyle bir organizasyonun düzenlenmesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirterek; “ Önümüzdeki yıllarda bu maraton dünya çapında düzenlenebilir. Çünkü Selçuk UNESCO marka etiketine sahip bir kent. Selçuk Belediyesi’nin desteği ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun bu organizasyona verdiği önem Efes Antik Şehri Yarı Maraton Yarışı’nı çok daha iyi yerlere taşıyacaktır. Türkiye Atletizm Federasyonu olarak bu organizasyonun düzenlenmesinde Selçuk Belediyesi’ne her daim katkıda bulunacağımızı söyleyebiliriz. Bunun için birlikte hareket edelim; birlikte çalışalım. İlk organizasyona katılacak olan 800 kişiyi 8000lere çıkartmak; bu organizasyonu genişletmek bizim elimizde” dedi.

Bu organizasyonu bize getiren Efes

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı toplantıda yaptığı açıklamada 1.Efes Antik Şehri Yarı Maraton Yarışı’nı özel kılan en önemli detayın koşu parkurunda Selçuk’un tarihi destinasyonlarının yer alması belirterek; “ Bu organizasyonda Selçuk Belediyesi’nin yanı sıra Selçuk Kaymakamlığı’nın, Selçuk Ticaret Odası’nın, İzmir Valiliği’nin, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun bu konuda destekleri vardır: El birliğiyle 1.Efes Antik Şehri Yarı Maraton Yarışı’nı gerçekleştiriyoruz. Bu topraklar üzerinde yapılan her türlü kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerin ne kadar ses getirdiğine hepimiz yakından tanık oluyoruz. Bu organizasyon da onlardan bir tanesi olacaktır. Ben bu konuda tüm katkı sahiplerine, sponsorlara teşekkür ediyorum” dedi.

Efes tarihin bir parçası değil; tam kendisidir

Atletizmin son yıllarda Türkiye’de hızla gelişmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Bu organizasyonun bizim açımızdan önemli olan yönü Selçuk’un spor kenti olması yolunda büyük bir taş daha koyuyor olmamızdır. Tarihi destinasyonlarımız da buna katkıda bulunuyor. Açıkçası biz Efes Antik Kenti’nden, su kemerlerinden, Meryem Ana’dan, güç alarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyonun bir diğer önemi ise kitlesel olarak yapılan bir spor olması nedeniyle atletizmi, sporu geniş kitlelere tanıtması, sevdirmesidir. Pazar günü yapılacak olan 1.Efes Antik Şehri Yarı Maraton Yarışı iyi bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum. Temennim bu organizasyonun yıllara sari olarak devam etmesidir” dedi.

Organizasyon Koordinatörü Nağme Burguç ise basın toplantısında yaptığı açıklamada “ Soylu Şehir” olarak nitelendirdikleri Efes Antik Kenti’nde böyle bir organizasyon düzenlemekten duydukları memnuniyeti belirterek; “Efes’in tarihin bir parçası değil; tarihin kendisi olduğunu fark ettik. Böyle bir organizasyonu Selçuk’ta gerçekleşmesini sağlayan Selçuk Belediyesi başta olmak üzere İzmir Valiliği, İzmir Genlik ve Spor İl Müdürlüğü, Selçuk Kaymakamlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Türkiye Atletizm Federasyonu’ne teşekkür ediyorum. Dilerim bu organizasyon güçlenerek, uluslararası bir boyut kazanarak devam edecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.