site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tarihi Mekânlar Onların En Büyük Stüdyosu Oldu

Tarihi Mekânlar Onların En Büyük Stüdyosu Oldu
12.09.2012
A+
A-

Nişanlandıktan sonra düğün öncesinde Ödemiş, Tire, Selçuk ve Kuşadası’ndaki tarihi ören yerlerini gezip burada fotoğraf çektiren Bahar ve Mehmet çifti, turistlerin ve vatandaşların ilgi odağı oldu.

Yollara düşen Bahar Uzunsoy ve Mehmet Akça, düğün öncesi aldıkları kararı hayata geçirerek, önce Tire’de Dere Kahve’de, ardından Selçuk-Efes’te Meryem Ana; sonra Şirince’de tarihi Kubbe Kilisesi ve Kuşadası’nda Güvercinada’da bulunan Küçük Ada kalesinde objektiflerin karşısına geçerek, mutluluklarını ölümsüzleştirdi.

Genç nişanlılar, uzun yolculuğun ardından Ödemiş’te Tutku Düğün Sarayı’nda gerçekleşen düğün törenlerine katıldı. Damat Mehmet Akça, tarihi mekânları gezip fotoğraf çektirme kararını nişanlısı ile birlikte aldıklarını belirterek, “Bizim için tarihi mekanlar çok ideal ve güzel mekanlardı. Bu ortak kararı nişan sonrasında almıştık. Düğün öncesi hiç yorulmadan bıkmadan yoğun sıcağa rağmen objektif karşısına geçerek pozlarımızı verdik. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Bahar Uzunoğlu da, bir günde dört ilçeye gittiklerini dile getirip duygularını şu şekilde ifade etti: “En büyük planımızı eşim Mehmet ile hayata geçirmenin büyük mutluluğunu yaşadık. Bir günde, dört ilçeye düğün öncesinde 300 kilometre kat ederek, tarihi mekânları stüdyo haline getirmenin mutluluğuna eriştik. Ülkemizdeki tarihi mekânlar çok güzel, yabancı ülkelerin çoğunda bu gibi tarihi mekanlar bu kadar yoğun değil. Tüm yorgunluğumuza değer. Çok mutluyuz.”

Bahar-Mehmet Akça çiftini gören turistler ve Akça çiftinin yurt dışından gelen dostları, genç çifti alkışlayarak mutluluklarına ortak olmak istedi.

Tarihi Efes harabelerinde genç çifti gören Avusturyalı turistlerden Ray Mcinnas Vicar, “Gerçekten Türk çifti bu zevklerinden dolayı kutluyorum. Çünkü, Türkiye’de özellikle Selçuk ve Kuşadası’nda bulunan tarihi mekanlar fotoğraf çektirmek için özel mekanlar, bu bakımdan Bahar-Mehmet çiftini bu zevklerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Efes harabelerinde gelin ve damat adayını görünce bir hayli şaşıran Avusturyalı Gleays Mcınnes de şöyle konuştu: “Gerçekten ilk gördüğümüz an çok şaşırdık. Ama sonradan ne kadar zevkli bir olayı gerçekleştirme duyguları olduğunu anladık. Bizlerin yaşadığı Avusturya’da bile bu kadar tarihi mekan yoğunlukta değil, bu bakımdan Türkiye’de gerçekten tarihi mekanların korunması ve özellikle biz yabancılar tarafından ilgi ile gezilmesi gerçekten önemli bir konudur”

Güney Koreli Choi And de, mutlu çifti bu tutkularından dolayı gerçekten tebrik ettiğini belirterek şunları söyledi: “Çok ideal bir zevk olmalı çünkü böyle tarihi mekanlarda çektirdikleri fotoğrafların ölümsüzleşmesi ise onlar adına çok anlamlı olmalıdır” Güney Koreli Shin From de, “İlk gördüğümüz an gelin ve damat adayını böyle tarihi mekanlarda görünce şaşırdık. Daha sonra kendileri ile bir süre sohbet etme fırsatı bulunca değişik bir tutkularını hayata geçirme planı olduğunu öğrendik. Kendilerine mutluluklar diliyoruz.”

HABER: TURGAY KONURALP

YORUMLAR
  1. SELÇUKLUSAN.... dedi ki:

    efese girerken herşeyi bilen bilintur personeli para istedimi acaba. ??? kraldan çok kralcı oldukları için istemişlerdir.. Müdürüm bak foto çekilmeye gelmişler ama para aldım aferin demi bana.. 🙂

  2. selçuklu dedi ki:

    aferim aferim keşke 2 misli alsaydın ozaman cok aferim vercektim cucuğum:))

  3. selçuk efes dedi ki:

    2 hafta önce bende düğün için foto çekilmeye gittim ve kişi başı 25 tl ödedim… doğma büyüme bir selçuklu olarak utandım ben para verirken utandım ama onlar para isterken ve alırken utanmadılar !!!