site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tapelerin imha edilmesi kararı alındı

Tapelerin imha edilmesi kararı alındı
06.01.2015
A+
A-

bakanlarin_cocuklariyla_yaptiklari_konusmalari_iceren_tapelerin_imha_edilmesi_karari_alindi

Bakanların çocuklarıyla yaptıkları konuşmaları içeren tapelerin imha edilmesi kararı alındı. Komisyonda tüm AKP’li vekiller ‘4 eski bakan Yüce Divan’a gitmesin’ şeklinde oy kullandı.

Yargı ve emniyette yapılan operasyonların ardından savcılıkta “takipsizlik” kararıyla kapatılan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması TBMM’de de kapanmanın eşiğine geldi.

TBMM Yolsuzluk ve Rüşvet İddialarını Soruşturma Komisyonu, AKP’li üyelerin oylarıyla, 17 Aralık sürecinde hükümetten istifa etmek zorunda kalan dört eski bakan hakkında Yüce Divan yargılamasına gerek olmadığına karar verdi.

Halen AKP milletvekili olarak parlamentoda bulunan eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki son kararı, soruşturma komisyonu raporuyla bağlı olmayan TBMM Genel Kurulu verecek.

Ancak, soruşturma komisyonundaki AKP’li üyelerin Yüce Divan yargılamasına karşı kullandıkları oylar, TBMM Genel Kurulu’nda çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubundaki eğilimi yansıtması açısından da önem taşıyor.

5 Mayıs 2014’te kurulmasına karar verilen, ancak AKP’nin komisyon üyeliğine aday milletvekillerinin listesini geç bildirmesi nedeniyle ilk toplantısını 9 Temmuz’da yapabilen TBMM Yolsuzluk ve Rüşvet İddialarını Soruşturma Komisyonu, 22 Aralık’taki toplantısında son anda ertelediği Yüce Divan oylamasını bugün (5 Ocak 2015) tartışmalı bir oturumda yaptı.

AKP’den blok oy
Komisyon toplantısında dört eski bakan hakkındaki iddialar ayrı ayrı oylandı. Toplantının ardından açıklama yapan Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, 11 oylamanın tümünün 9’a karşı 5 oy ile Yüce Divan’a göndermeme yönünde sonuçlandığını bildirdi.

Bakanların çocukları ile konuşmalarını içeren tapeler imha edilecek
TBMM Rüşvet ve Yolsuzluğu Soruşturma Komisyonu’nda, bakanların çocukları ile aralarında geçen konuşmaların tapelerinin yakılarak, imha edilmesi için karar alındı.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Tapeleri de silince aklanacaklarını zannediyorlar. HIRSIZLAR…

  2. Anonim dedi ki:

    imhaya gerek yok..otursunlar tapelerin üstüne kimse görmez

  3. Vay be dedi ki:

    Teknoloji siler belki hırsızlıklarınızı ancak bir milletin hafızasında siz sadece birer hırsızsınız. Bunu nasıl sileceksiniz? Tek derdiniz günü kurtarıp cebinizi doldurmak. Sonumuz hayırlı olsun inşallah.

  4. Vatandaş dedi ki:

    Acaba AKP ye oy veren kitleler, arkadaş bunlar gerçekten hırsızlık yapmışlar yoksa bu kadar neden korkarlardı diyerek kendilerine soruyorlar mı?Birde ben bu halkı sabahtan akşama kadar yalan söyleyerek aldatıyorum bu işi acaba nasıl başarıyorum diyerek kendi iç dünyalarında şaşkınlık yaşıyorlar mı?Ama 1980 askeri darbesini yapan Kenan Evren yargılandığına göre elbette ki onlarda yargılanacak ve bu o kadar uzun zaman almayacak.