site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı: İzmir kırmızı değil artık kıpkırmızı!

İki haftalık kısmi kapanmanın ilk hafta sonuçlarını değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “İzmir, yüz binde 351.95 pozitif vaka oranına yükseldi. 8 haftada 8.24 kat artış var. 8 hafta önce 1875 olan pozitif vaka sayısı, bugün 15 bin 468… Günde 200 bin ortalama aşı yapılırken, dün 24 bine düştü. Yüz binde 100 ile yüz binde 800, kırmızı. Artık pek çok yerde kırmızının koyu tonları hakim” değerlendirmesinde bulundu.

Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı: İzmir kırmızı değil artık kıpkırmızı!
19.04.2021
A+
A-

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, geçen hafta açıklanan iki haftalık kısmi kapanmanın ardından ortaya çıkan korona tablosunu değerlendirdi. 17 Nisan’da açıklanan tabloya göre Türkiye’de pozitif vaka oranının yüz binde 491 olduğuna işaret eden Başkan Çamlı, İzmir’de de ciddi bir sıkıntı yaşandığını söyledi.

YÜZ BİN KİŞİDEN 352’SİNİN TESTİ, POZİTİF
İzmir’in haritadaki oranının yüz binde 351.97 olduğunu belirten Başkan Çamlı, “Bu demektir ki, İzmir’de yaşayan her yüz bin kişiden 352’sinde test sonucu pozitif çıkmış. Hastanelerde ciddi yoğunluk var” açıklamasında bulundu. Başkan Çamlı, şunları söyledi:

“Yüzde 16’lık bir artış söz konusu. Sağlık Bakanı, bunu bir başarıymış gibi algılamış. Bu hafta yüzde 16 artış var ama geçen hafta bu oran yüzde 40’tı. Yani pozitif vaka artışı değil, artış hızı düşmüş; o kadar. İzmir’de 2 bin 200 kişi, covid havuzuna giriyor. Bir kısmı hastanelerde yapıyor. Yatak sıkıntısı kendini gösteriyor. Pozitif vaka sayısı artıyor, vefatlar artıyor. Buradan şunu anlıyoruz: Alınan tedbirler belirgin bir fayda sağlamamıştır. Sosyal ve ekonomik destek paketleriyle tam kapanma talebimizi bir kere daha tekrar ediyoruz.”

ORTALAMA 200 BİN AŞI YAPILIRKEN, 24 BİNE DÜŞTÜ
Aşılanma tablosuna da dikkat çeken İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, aşılama hızının çok düştüğünü söyledi. Dün 24 bin aşı yapıldığını oysa Sağlık Bakanı’nın günde 1 milyon aşı yapabiliriz, şeklinde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Çamlı, şu bilgileri aktardı:

“14 Ocak’tan bu yana Türkiye’de günde 500 bin aşının yapıldığı da oldu. Fakat ortalamamız 200 bin. Ne var ki dünkü aşılama, 24 binde kalmıştır. Önceki gün 47 bin kişiye aşı uygulanmış. Yetkililerin bir an önce bu konuda tedbir alması, kamuoyundaki kafa karışıklıklarını gidermek açısından, tatmin edici açıklamalar yapmalılar. Bu konudaki belirsizlikler, vatandaşların tereddütlerini artırıyor. Aşı, şu anda elimizdeki en güçlü silah. Bu silahtan çok iyi faydalanmak zorundayız.”

KIRMIZI DEĞİL, KOYU KIRMIZI
Kısmi kapanmanın ikinci haftasında da pek değişiklik olacağına inanmadığını belirten Başkan Çamlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir’deki durum gerçekten vahim. 8 haftada 8.24 kat pozitif vaka artışı oldu. 8 hafta önce İzmir’de günlük vaka sayısı 1875’ti. Bugün 15 bin 468… İzmir, artık kırmızı değil, kıpkırmızı bir il oldu. Türkiye haritasında mavi bir yer kalmadı. Bir sarı, birkaç turuncu il var, diğerleri kırmızı. Yüz binde 100 de kırmızı, yüz binde 800 de… Çanakkale, yüz binde 962.98 ile rekor kırmış. İstanbul, yüz binde 920.57… Yüz binde 100 kırmızı oluyorsa, yüz binde 300’lerin, 500’lerin, 800’lerin, koyu tonlu kırmızı olması lazım. Hatta siyah, mor da olabilir. Bu korkunç tablodan bir an önce kurtulmalıyız.”
Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.