site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Susmak Mazluma Zulümdür

06.08.2023
A+
A-

Ülkemizin yaşadığı güncel mevzu ve olaylarla ilgili yaklaşık 20 yıldır imkan ve şartlarım el verdikçe mutlaka bir şeyler karalamış ve yazmışımdır ki, buna özellikle bu köşenin sürekli okuyucuları tanık olmuştur değerli okuyucular. Bu süreç içerisinde ( bazen iki yazımın arasında uzunca bir zamanın geçmesinden ötürü olsa gerek) tanıyan tanımayan ve hatta hiçbir şifai görüşmemiz olmayan insanların şahsıma yönelik en çok yönelttiği soru;

“Yazmıyor musun artık, yoksa seni de susturdular mı?” olmuştur. Öncelikle şahsıma gösterilen değer anlayışından doğan bir hareketle olduğunu düşündüğüm bu sualleri için, her bir okuyucuma buradan teşekkürlerimle beraber sonsuz saygılarımı iletiyor ve buradan müsterih olmalarını diliyorum.

Bu 20 yıllık süreçte feyz aldığım sözlerden biri de Hz.Ali’ye aittir ki; “ Bir zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun” der.

Dolayısıyla her ne kadar son yazımdan bugüne uzun bir zaman geçtiyse de, yazmayı bırakmak ve yaşanılan garabet dolu zulümleri buradan duyurmamak gibi bir niyetim yok.

Yani birileri bu mevzuda mutluluk hissine kapılıyorsa eğer, avuçlarını ovuşturmak yerine, avuçlarını yalamalarını tavsiye ederim.
Buarada bu kadar boşluğun yaşanmasına sebep, (her nekadar çevreme hissettirmemeye çalıştıysam da) yaklaşık iki aydan bu yana yaşadığım rahatsızlıkla beraber, 20 yıldır, ülkemizin yaşadıklarına tanıklık ederek kaleme aldığım yazıları derleyip bir kitap haline getirmeye dair bir çalışmayla meşguliyetimdi.

Yazı içeriğine gelecek olursak bu yazının amacı, köşe yazılarıyla sık sık burada görünemiyorsam da sosyal medyadaki şahsi sayfamda yaptığım paylaşımlarla bir şeyleri duyurma çabalarımın devam ettiğini bildirmektir değerli okuyucular.

Dolayısıyla başlıkta da ifade ettiğim gibi, “susmak mazluma zulümdür” düşüncesiyle adaletsizlik ve hukuksuzluğu, her türlü haksızlık ve garabet dolu olayları duyurmak maksadımın ilk günlerdeki heyecan ve hırsıyla devam ettiğini bilmenizi istiyorum.

Aşağıda okuyacaklarınız ise sadece yaklaşık bir aylık süreçte yaşadığımız garabetlerle ilgili paylaşımda bulunduğum ve belkide sizleride üzerinde düşünmeye itecek notlar olacak değerli okuyucular.

04-08-2023
“En çok da merak ettiğim;
Domuz bağı işkencesi ile insanları katleden bir adamın 73 yaşında olduğu için serbest bırakıldığı bir ortamda, Doksanlı yaşlardaki Generallerin büyük bir hınç ile hapiste tutulmasına ses çıkarmayan/çıkaramayan hukukçu kimliğine sahip olanların vicdan sahibi olup olmadığıdır…

02-08-2023
“Çadır tüccarına “İyilik ve Merhamet elçisi” diye ünvan verdiler iyi mi
Oysa ne demişti Hz Ali?
“Sakın, insanın iyisi ile kötüsünü bir tutma. Çünkü bu eşitlik, iyileri iyilikten soğutur, kötüleri de kötülüklerinde cüretli kılar.”

01-08-2023
NEREDESİNİZ LAN ÜFÜRÜKÇÜ HOCALAR?
Uçkura dair, çiftleşmeye dair, çoluğa çocuğa tasallutu mazur göstermeye dair ne kadar gevezelik varsa yaptınız bugüne kadar…
Ağaca, yeşile, “yaradanın yarattıklarına” zarar verilmesine dair iki lafınız yok mu?
Sahtekâr din bezirganları sizi!
Zafer Arapkirli

30-07-2023
GEZİ’de yerlerde sürükledikleri çoçukları tekmeleyen Fethullahçı işbirlikçiler; o çocukları değil, gerici ayaklanmanın merkezi Topçu Kışlas’nı yerle bir eden Mustafa Kemal’i tekmeliyordu aslında.
Ve bugün, Akbelen’de de aynı ile vaki görüntüler yaşanıyor.
“Ben o sırada emir kuluydum” bahanesiyle kurtulamayacak hiç biriniz, yanlış emri uygulamaktan hepiniz hesap vereceksiniz.

27-07-2023
Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün hazırladığı 2023 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye, geçen yıla göre 16 sıra gerileyerek 180 ülke içerisinde 165’inci sırada yer aldı.
Söyleyeceklerim bu kadar…

26-07-2023
Türkiye’de siyasi bir amacı, hedefi olmayan tek bir tarikat ve cemaat yoktur. Türkiye’de villada yaşamayan tek bir tarikat şeyhi gösteremezsiniz…”
Sait Çamlıca

26-07-2023
Arada iyi güldürüyorlar hani…
Jelibonu maden zanneden herif, İlber Ortaylı için “cahil” dedi iyimi

25-07-2023
Dünyada ilk defa; bir iktidar kendine enkaz bıraktı, Maliye Bakanı “Enkaz devraldık” dedi.

24-7-2023
“O kadar nankörler ki; Lozan antlaşmasını imzalayanları suçladıkları kadar, sevr’i imzalayanları suçlamadılar!”
İsmail Saymaz

24-07-2023
Türkiye, 115 yıl önce sansürün kaldırılmasından dolayı “Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü” olarak kutlanan 24 Temmuz’a, sansür ve tutuklama kıskacında girdi. Aralarında Merdan Yanardağ’ın da bulunduğu en az 38 gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde.
Buda yetmezmiş gibi, her ortam ve platformda “hak,hukuk, adalet” diye bağıranların, kendilerine karşı yapılan eleştirilere tahammül edemeyip muhalif bir kanala karşı hesaplaşma peşine düştüklerine şahit oluyoruz bugün.
İşin en utanılası tarafı ise; bugün gazetecilik yapanlara zulmetmeye kalkanları alkışlayanların arasında, gazetecilik mesleğinden olanların da bulunmasıdır.

22-07-2023 (Kemal Kılıçdaroğlu’na hitâben)
Allah var doğru söylüyorsun, hiç bir kurultayda “Ben adayım” demedin.
Lâkin avanen ile birlikte; bin türlü ayak oyunları dahil, aday gösterilmeni ve akabinde kazanabilmenin yolunu açacak her şeyi yaptın!

21-07-2023
O değilde; “Dolar 10 Lira olacak” dediği için, Sedef Kabaş’ı yargıladılar bu ülkede… (Dolar bugün 26 TL’yi aşmış durumda)

15-07-2023
“Daha dün Menzil’in kendisine şehir yaptığını, 3 oğlu arasındaki halifelik savaşını, tövbe yetkisini gördük, okuduk. Okullarını, hastanelerini, kamudaki rakamlarını saymıyorum bile.
Haliyle bugün “15 Temmuz’dan ders aldık” demek de uzay çağında halifelik konuşmak da trajikomik.”
Yeliz Koray

13-07-2023
Dün enkaz altındaki depremzedeleri daha süratle kurtarmak isteyen madencilere,yurt dışından gelmek için hazır bekleyen ekiplere uçak yoktu! Bugün THY Menzil Tarikatı Liderinin cenazesine katılmak isteyenler için Adıyaman’a 15 dakikada bire kadar sıklaştırılmış ek sefer koymuş. Ne güzel söylemiş Victor Hugo; “Vicdan, insanın içindeki tanrıdır…”

12-07-2023
Burası rejimin Bastille’i! Teslim olmayacağım, bunlara boyun eğmeyeceğim. Ne kadar yatarsam yatayım…
Merdan Yanardağ

10-07-2023
Son dönemde ‘ahlaka uygun değil’ diyerek konserlerin iptal edilmesine neden olan derneklerin, 6 yaşında çocukların tarikatların elinde evlilik kisvesi altında tecavüz edilmesine tek kelime ettiğini duydunuz mu?
Yeliz Koray

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
26 Mart 2024
19 Mart 2024
20 Şubat 2024
4 Şubat 2024
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.