site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sürenin Uzatılması Sınav Başarısını Yükseltebilir

Sürenin Uzatılması Sınav Başarısını Yükseltebilir
27.06.2022
A+
A-

Hafta sonu yapılan YKS’nin ilk oturumu olan TYT’de sınav süresi bu yıl 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulandı.
Sınav süresindeki bu artış, öğrencilerin matematik sorularına daha çok vakit ayırmalarına ve tüm soruları okumalarına olanak sağladı. Bu durumun da sınav başarısını yükseltmesi bekleniyor.

Milyonlarca üniversite adayının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavları geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı.
Sınavın ilk oturumu olan ve 120 sorudan oluşan TYT’nin 135 dakika olan sınav süresi, bu yıl 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulandı. Sınav süresindeki bu artış, öğrencilerin matematik sorularına daha çok vakit ayırmalarına ve tüm soruları okumalarına olanak sağladı.
Bu yıl yapılan değişiklikle 180 AYT baraj puanı uygulaması kaldırıldı. AYT barajının kaldırılmasıyla puan türüne göre ağırlıklı 2 testin herhangi birinden en az 0,5 net yapan bir öğrencinin AYT puanı hesaplandığı için lisans tercihi yapabilecek.

0,5 NET GEREKİYOR
Bu yıl yapılan değişiklikle 150 TYT ve 180 AYT baraj puanı uygulaması kaldırıldı. TYT barajının kaldırılmasıyla, Türkçe ve Matematik testlerinin herhangi birinden en az 0,5 net yapan bir öğrencinin TYT puanı hesaplanacak ve ön lisans tercihi yapabilecek.

MATEMATİK DAHA KOLAYDI
TYT ve AYT sınavlarını değerlendiren Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan,
“Testlerin getireceği puan, testin o seneki Türkiye soru çözüm ortalaması ve standart sapma değerlerine göre oluşur. Bu seneki matematik testi soruları geçen yıla göre daha kolay algılandı. Bu durum matematik, Türkiye soru çözüm ortalamasının artmasına, soruların puan değerinin ise geçen yıla göre düşmesine sebep olabilir. Ancak yine de Temel Matematik testi TYT’nin toplamda en yüksek puanı getiren testi olmaya devam edecek.
AYT’de ise Matematik testinin YKS-SAY ve YKS-EA puanlarının oluşumundaki toplam katkı oranı geçen seneye göre azalacak.
YKS’de diğer testlerdeki sorular, AYT’de de Fen Bilimleri ile Türk Dili ve Edebiyatı sorularının zorluk açısından geçen sene ile paralellik gösterdiği için ortalama ve puan değerlerinde belirgin farklılıklar olmayabilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.