site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Songun: Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun

Songun: Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun
08.03.2013
A+
A-

umransongunKadın, denince neden şiddet akla gelir? Kadına şiddet uygulayan erkeği yetiştiren de bir kadın değil midir?

Kadın toplumda hak ettiği yerde kendini bulamıyorsa ve şiddet görüyorsa bunun nedenini birazda kendisinde aramalıdır. Hiç kimseye, kendiside istemeden zorla bir şey yaptırılamaz.  İçinde bir kırıntıda olsa o şeyi yapma isteği olmayan insan, istemediği hiç bir şeyi yapmak zorunda değildir. “Zorla, istemeyerek yaptım, ya da yaptırdılar” kelimesi bir kaçıştır. Kendini aklama yöntemidir. İnsan söyleyeceği yalana önce kendini inandırır sonra karşısındaki kişiye bunu kabul ettirmeye çalışır.

Kadın, sanılandan çok daha güçlü bir varlıktır. Güçsüz olduğuna inandırır önce kendini ve sonra bunun arkasına sığınır. Hoşuna gider güçsüz görünmek, bir kaçış yoludur belki de onun için.   Cihan Padişahı Sultan Süleyman bile kendini güçsüz gösterip kanatlarının altına sığınan Hürrem karşısında kim bilir  ne zayıflıklar yaşamıştır. Hatta koca dünya ülkeleri karşında amansızca savaşıp Türk Ulusunu yoktan var eden Atatürk’ünde Latife Hanım karşısında ne yapacağını bilemediği anlar olmuştur. Demek ki kadın aslında istediği her şeyi yapabilecek güce sahiptir. Yeter ki kendi gücüne inansın.

Şöyle bir baktım da kadınlar için yazılanlara, kadın denince akla acizlik, çaresizlik, aşk, sevgi, emek… geliyor. Oysa kadın; “her şeydir.”  Varlığından varlıklar yaratan koca bir evrendir. O gücünün farkında ama bunu önce kendisine itiraf edemiyor. Kadınlar günü İnsan hakları temelinde, “kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.” Peki bu bilincin gelişmesinde kadınlarımız neler yapmaktadır?

Kadın kendini eğitebilir, geliştirebilir. Kadının kendini eğitip geliştirmesi demek bir anlamda şiddet görmemesi ve sözde eşitliğe kendisinin erişmesi demektir. Bir kadın ne zaman sıyrılıp çıkarsa kabuğundan, kendi öz benliğine sahip çıkarda işte “BU BENİM”, “BEN BİR İNSANIM” , insanca yaşamak en önce benim hakkım derse işte o gün asıl “kadının günüdür.”

Sevgilerimle, günümüz kutlu olsun.

Ümran SONGUN
Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği Başkanı
Türkiye Cimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.