site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Son Cumartesi Pazarında Fiyatlar Çıldırdı

Son Cumartesi Pazarında Fiyatlar Çıldırdı
06.08.2013
A+
A-

DSC_5523

Selçuk’ta Ramazan Bayramından önceki son Cumartesi Pazarında fiyatlar tavan yaptı. Geçen hafta kurulan tezgahlardaki fiyatlara göre yüzde yüzlük artışların görüldüğü sebze ve meyve fiyatları el yaktı.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala piyasaya hareketlilik gelirken, fiyatlardaki anormal artışlar el yaktı. Bayramdan önceki son Cumartesi Pazarına akın eden halk, etiketleri görünce şok oldu. Geçen haftaki fiyatlara göre neredeyse yüzde yüze varan artışları gören vatandaşlar, filelerini dolduramadan evlerinin yolunu tuttu. Artan fiyatları ‘bayram zammı’ olarak niteleyen vatandaşlar, “Ramazan ayı boyunca fiyatlar çok uygun gitti. Ama bayram öncesi son pazarda etiketler coştu. Geçen hafta 1 lira olan dolmalık biber ve kabak bu hafta 2 liraya çıktı. Diğer ürünlerde de fahiş artışlar olmuş” şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdiler.

KABAHAT TOPTANCININ

Öte yandan, fiyatlarla ilgili görüşlerini aldığımız çok sayıdaki pazarcı esnafı fahiş artışların toptancılardan kaynaklandığı görüşünde birleştiler. Halde mal sıkıntısı çekildiğine işaret eden pazarcı esnafı, “Fiyat artışının yegâne nedeni toptancılar oldu. Sebze ve meyve hallerinde fiyatlar çok yüksek. Dolayısıyla da tezgâhlara yansıması böyle oluyor. Vatandaş, zamları bizim yaptığımızı sanıyor. Oysa bu durumdan bizler de sıkıntılıyız” diye kendilerini savundular.

selcuk-pazari (1)

selcuk-pazari (2)

selcuk-pazari (3)

selcuk-pazari (4)

selcuk-pazari (5)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.