site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Soğutmaz’dan Demokrasi vurgusu

20.03.2016
A+
A-

Ek bütçe için neden çekimser oy verdiğini açıklayan MHP’li Belediye Meclis üyesi İbrahim Soğutmaz; “Bu meclis demokrasi anlamında çok yol kat etti, Uzun yıllar sonra belediye meclisi demokrasiyle tanıştı” dedi.

Seçildiği günden bu yana meclis toplantılarında kentin çıkarları doğrultusunda fikirlerini paylaşarak halkın sesi olmaya çalışan ve bu konuda önergeler sunarak son derece önemli ataklar yapan MHP Meclis Üyesi İbrahim Soğutmaz, son meclis toplantısında yaptığı konuşması ile demokrasiye vurgu yaptı.

Uzun yıllar demokrasinin yaşanmadığı Meclis toplantılarında alışık olunmayan davranışların son yerel seçimlerden sonra yaşandığına dikkat çeken Soğutmaz, meclis toplantılarında yaşanan demokrat tavırlarından dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başta olmak üzere tüm meclis üyelerini kutladı.

“Bu kar bu ateşe dayanmaz”

Bu meclisin demokrasi anlamında çok yol kat ettiğine dikkat çeken Soğutmaz, Başkan Bakıcı’nın işçi sınıfı ile ilgili konuşmalarını değerlendirerek şunları söyledi: “Kendimi son Rus Çarı gibi hissettim. Sanki proletaryaya işçi sınıfına karşıymışız gibi oldu. Ekim devrimi de böyle olmuştu. Son Çar sarayında neden bu çocuklar toplandı diye sorduğunda bir takım işgüzarlar işçi sınıfının üzerine yaylım ateşi açtılar, bu Çara fatura edildi ve Çar da asıldı. Bazı şeyleri ayırmak lazım. Biz burada çekimser oy verirken ya da Cumhuriyet Halk Partisindeki arkadaşlarımız çekincelerini sizin yüksek makamınıza arz ederken asla ve asla işçi sınıfının emeğine karşı almış olduğu paralara karşı çıkmıyoruz. Ekonomik olarak belediyemizin durumu sıkıntıdadır. Bu kar bu ateşe dayanmaz”

Para..para…para…

Mecliste ek bütçe için borçlanma yetkisi konusundaki gündem maddesine çekimser oy veren MHP Meclis Üyesi İbrahim Soğutmaz, bu kararını şu şekilde açıkladı: “Konuyu üç ana başlıkta toplayacak olursak; tarihsel, uluslararası politika, hukuk açısından bakmak istiyorum. Topçu kurmayı olana Napolyon Bonapart’a bir savaş nasıl kazanılır diye sormuşlar. O da üç şey ile kazanılır demiş; para, para, para. Ben bu borçluluğu sizin yönetiminize de atıf yapmak istemiyorum. Biz seçimlere girdiğimizde ben genç bir adaydım ve hayatımda ilk kez bir yere aday oluyorum. Şu çaresizliği hissettim; Seçimlere giriliyor bizim partimizin çok mazbut bir bütçesi var. Lakin rakiplerimiz bizden ekonomik olarak da çok güçlüler. Zaten meclis tablosu da ortadadır”

Belediyeye çok önceden işçiler zaten alınmış

Durum böyle olunca seçimlere son kulvarda belediyeye maalesef çok işçi alındığını kaydeden Soğutmaz; “Bu ekonomik bir güçtü. Biz adeta B 52 bombardıman uçağı altında kalmış gariban Ortadoğulu halk gibi olduk. Hiçbir şey yapamadık. Bunun acısını şuan da meclis üyesi olarak da çekiyorum. Çok önceden kadro zaten almış gitmiş. Yapacak hiçbir şey yok. Sizin de kıymetli vicdanınız kimseye dokunmak istemediği için ve babacan bir tavırla “bu yola böyle devam edelim” dediniz. Bu sizin kendi iradi halinizdir. Kendi seçiminizdir. Kendi yönetim anlayışınızdır” dedi.

Demokratik ortamdayız, lakin…

Demokratik bir ortamda olduklarını ve buna son derece saygı duyduğunu belirten Soğutmaz; “Lakin şunu da ortaya koyalım. Belediyenin bu borçluluk hali evveliyattan geliyor. Seçimler maalesef ülkede çok farklı. Yani bir Batı Avrupa demokrasisi ile karşı karşıya değiliz. Bir takım unsurlara, noktalara değinilmiyor. Bu ülkede zengin olmazsanız milletvekili olamazsınız. İsterseniz en iyi hukukçu, doktor olun bu ülkede zengin olmazsanız bir yere gelemiyorsunuz” dedi.

Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır

Belediyenin ekonomisi daha önceden beri sıkıntılı bir şekilde geldiğini belirten Soğutmaz; “Üzülerek belirtiyorum ki, bölgesel konjonktür yaz ayının iyi geçmeyeceği yönündedir. Çünkü mevcut jeopolitik ve jeostratejik durumumuz yaz aylarında özellikle iklimin savaş ortamına müsaade etmesi ile beraber çok farklı bir coğrafyada kendimizi bulmamıza neden olabilir. Dolayısıyla bu yaz diğer yazlardan farklı olabilir. Tabi anayasamızdaki idarenin devamlılığı ilkesi baz alındığında biz belediye başkanı ve meclis üyeleri olarak bu gemiyi yüzdürmek zorunda olduğumuz için kimse bize bölgesel sıkıntı vardı diyemeyecek. Siz ne yaptınız diyecek. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır demişler. Dolayısıyla bu yaz ayına dikkat edilmesi gerektiği ve yaz aylarına temkinli yaklaşılmasını kendimce istirham ediyorum” diye konuştu.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

ibrahim_sogutmaz

Haber: Nilüfer Öztürk Silay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.