site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Soğuğun Habercisi Meyveler Selçuk Pazarında Yerini Aldı

Soğuğun Habercisi Meyveler Selçuk Pazarında Yerini Aldı
14.10.2012
A+
A-

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, pazar tezgâhlarında ki ürün çeşitleri de değişiyor. Soğuk havaların göstergesi olan nar, cennet elması, ayva ve mandalina gibi meyveler pazarda satışa sunuldu.

Sebze ve meyve çeşitlerinin bol miktarda bulunduğu sonbahar mevsiminde yetişen ürünler, pazar tezgâhlarındaki yerini almaya başladı. Dün kurulan, Selçuk pazarında en çok ilgiyi meyveler gördü. Mandalina, nar, armut, ayva ve cennet elması gibi meyveler oldukça revaçta. Kışlık ve yazlık sebzelerin bir arada olduğu sonbahar mevsiminde her türlü meyve çeşidini pazarda bulmak mümkün. Selçuk’ta Cumartesi günleri kurulan pazarda, bu hafta tezgâhları süslemeye başlayan cennet elması ve ayvanın kilogramı 1,5 liradan mandalinanın kilogramı 2 liradan satılırken nar ise 1 liradan alıcı buluyor.

“MANDALİNA KAPIŞ KAPIŞ”

Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden olan mandalina, tezgâhları süslemeye başladı. Soğuk havaların habercisi olan mandalina, ilgi gören meyveler arasında yer alıyor. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların akın ettiği Cumartesi pazarında görücüye çıkan mandalina, kilosu 2 liradan alıcı buluyor. Mandalinanın tezgâhlarda yerini aldığını belirten Oğuz Dereli isimli esnaf, “2 TL’den satılan mandalinalar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Önümüzdeki günlerde mandalina fiyatlarının düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu sayede satışlar daha da artacaktır” dedi.

AYVA, KIŞ HASTALIKLARINA DEVA

Tatlısı, reçeli, kompostosu yapılan ayva ise tezgâhta 1,5 liradan satışa sunuluyor. Her ne kadar “ayvayı yemek” deyimi olumsuz bir anlam taşısa da, ayvanın reçeline doyum olmuyor. Birçok meyveyi bir arada satan Mustafa Kaçmaz, “Ayva, kış hastalıklarına birebirdir. Yemesi bir o kadar zor, tadı hafif ekşi. Kış mevsiminde reçel yapmak isteyenler ayvayı tercih ediyor. Satışlar fazlasıyla memnun edici” dedi.

“BİLİNÇLİ TÜKETİCİ NARDAN VAZGEÇMİYOR”

Gıda, meyve suyu ve tıbbi olarak ilaç endüstrisinde kullanılan narın pazarlamasında da sıkıntı yaşanmıyor. Satıcılar narın 1 liradan alıcı bulduğunu ve gördükleri talepten memnun olduklarını söyledi. Nar satıcısı Nurettin Katmer ise, “Narın faydaları çok fazla. Bilinçli olan tüketici de nardan vazgeçmiyor. Nar, yeni tezgâhlardaki yerini almasına rağmen, oldukça yoğun bir talep gördü. Nar’ın özellikle son yıllarda reklamının çok yapılması ile tüm vatandaşlarımız nar’ı tercih etmeye başladı. Yaklaşık 1 ay daha tezgâhta olacak narın fiyatları daha da düşecek” şeklinde konuştu.

Öte yandan pazarda satışa sunulan meyve ve sebzeler de büyük ilgi görürken, ucuz ürünler Kurban Bayramı öncesinde adeta kapış kapış satıldı.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Bir baskadir benim melketim….