site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Siyaset Yapmak Vatani Görevini Yapmaktır

07.01.2014
A+
A-

ibrahim-sogutmaz

Kuran’ın ilk emir İkra yani OKU’dur. Okuduk hem de delicesine okuduk, gece okuduk, gündüz okuduk. Bizi memleketlerimize getiren otobüslerde, trenlerde okuduk ne bayram bildik ne seyran bildik. Kimi arkadaşım hekim oldu, kimi arkadaşım subay kimisi avukat, kimi başımızın tacı öğretmen oldu. Hepimiz pek çok şey olduk ama okumayla dahi hayal edemeyeceğimiz zenginliklere bu ülkede başkaları çöreklendi. Nedir bu değirmenin suyu diyemedi kimsecikler. Matematik en büyük bilim, vicdan ise en büyük histir dünyada. Ama kiminin zenginliği ne matematiğe sığdı ne vicdana. Büyüdükçe büyüdüler. Bizler parayı elimizde gördük ama cebimizde göremedik oysa bu ülkenin en zekileri(!) ellerinde, ceplerinde hatta biriktirdikleri bohçalarında görü para denilen iletti. Bunlardı çünkü alemin en akıllısı, komşu dinlemediler, kul hakkı dinlemediler, vurdular sırtından insanların; torpilin kralını afillisinden salladılar. Çünkü hesapları vardı; dünya malını biriktirme gibi önemli bir hobileri varmış, sonradan öğrendik.
   
Sabah saatlerinde yaşıtlarım fabrikalarda, inşaatlarda demir dövdü, taş kırdı, kaynak yaptı. Kız kardeşlerimiz temizliğe gitti, tarlada çalıştı. Zaman geldi askere gidildi eve dönülemedi zira cennete gidilmişti. 
   
Çalıştık ama emekli olabilmemiz bile hayal oldu bu ülkede. Adalet istiyoruz adalet dedik. Adalet devreye girdi. Birileri vardı,  çok iyi yol tutmuşlardı, bir operasyon oldu. Dünyanın hiç bir yerinde olmayacak hadiseler baş gösterdi, kolluk, Cumhuriyet Savcısından gelen talimatı ve hatta Mahkeme kararına uymadı, direndi. Kalpler kırıldı. Ahmet sevdiği kızı kaçırdı sevgilisi ile Jandarmadan kaçışları türkülere destan oldu da İstanbul’un orta yerinde birileri aslanlar gibi dolaştı kimsecikler dokunamadı. 
   
Dedem derdi; oğlum fakire bu dünyada yer yok diye işte böyle arkadaşlar, biz sizinle fakirliği büyüklerimizden miras aldık ama evlatlarımıza miras bırakmayacağız. Çalışacağız, birlikte güç olacağız ama adaletsiz olmayacağız. Sosyal eşitlikçi olacağız. İslam’ın ve toplumun düşmanları olan mal biriktirme ve kapitalizm denilen hastalığa düşüp komşumuz açken kendimiz tok yatmayacağız.
   
Aydınlanma kendi evimizden yani ilçemizden başlayacak. Genel resmi okuduk, bu durumu yerele de indireceğiz. Şimdi soruyorum kardeşlerim sizlere bu ilçede biz birlerine hep kölemi olacağız? Zorunda mıyız? Birileri deveyi hamudu ile götürürken biz ısınmak için lastik yakmak zorunda mıyız?
   
Yeter artık kula kulluk dönemi bitti. Bu seçimlerde genelde seni üzenlerle, yıllardır yerelde Selçuk’ u adeta küçültmek için yemin etmişlere DUR diyeceğiz. Bu seçimlerde söz artık gençlerindir. Ancak biz birbirimizi anlayabiliriz başkaları değil. Hepimizin hayalleri var, bu hayaller yok olmadan ve bu hayallerde fakirliğimiz gibi çocuklarımıza miras kalmadan Milliyetçi Hareket Partisine, hepimizin kurtuluş partisine oy verin. Birkaç kişinin değil, ülkenin hızla, hırsla ve adaletle büyümesi için geç kalmadan MHP diyelim. Sağlıcakla kalın…
AV. İBRAHİM SOĞUTMAZ

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    ağzına yüreğine sağlık

  2. Büyük Selçuklu dedi ki:

    -”Şüphesiz ki Allah(CC) adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara bakmayı emreder; hayasızlığı, fenalığı ve her türlü azgınlığı yasaklar. O size tutasınız diye size öğütler veriyor” (Nahl suresinden).
    -“Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır ve onlar için büyük bir azap vardır.” (Bakara, 2/7)

  3. Anonim dedi ki:

    bir musibeti başımızdan atarken sakın bir başkasını getirmeyelim..tertemiz kadrolarla mhp göreve hazır

  4. Anonim dedi ki:

    Siyaset yapmaktan bahsediyorsunuz ama ilk lafınız Kur’an- Kerim. AKP’yi eleştiriyorsunuz ama aynı hataları yapıyorsunuz. Siyaset ile dini bir arada kullanmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz ?

  5. ATATÜRKÇÜ dedi ki:

    SİZ ACABA ATATÜRKÜ KULLANMAKTAN NE ZAMAN VAZ GEÇÇENİZ ADAM HADİSİ ŞERİFTEN BASETMİŞ MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE YAŞIYORSUN ZORUNAMI GİTTİ HIRSIZLIK YOLSUZLUK YAPIPTA DİNİN ARKASINA SIĞINMAMIŞ GERÇEKTEN GÜZEL BİR ŞEY

  6. Anonim dedi ki:

    Atatürk kullanılmaz Atatürk yaşanır.

  7. adem yiğit dedi ki:

    NEDİYELİ YOLUN ACIK OLSUN İBRAHİM

  8. muhibbi dedi ki:

    bugün selçukta çook büyük Atatürkçüler var bunlardan bazılar 80 öncesi ağzını doldura doldura Atatürke küfredenler.bu çook büyük Atatürkçüler che guavera tişörtlerinin üzerine giydikleri ceketlere astıkları Atatürk rozetleriyle yaşarlar Atatürkçülüğü.rakı sofralarına meze ederler Sütçü İmamı,Mustafa Kemali,Yörük Aliyi.komünizmin yaşandığı ülkelerin liderlerine hayrandırlar aslında ama Atatürk üzerinden siyaset yapmayı severler,aslında onlar için farketmez dinle de siyaset yapabilseler onu da yaparlar ama dinle alakaları olmadığı için beceremezler.o yüzden hep Atatürk üzerinden siyaset yaparlar.Kaledeki Türk bayrağını indirirler çekiç orak asarlar ama Atatürk üzerinden siyaset yaparlar.komünizmi överler deveyi havuduyla götürürler.sosyal demokratız derler SOS’u kendileri yer YAL’ı halka bırakırlar.halkçıyız derler halkın ekmeğiyle oynarlar.özgürlük derler milleti ekmeğiyle tehdit ederler özgürce oy kullandırmazlar.herkes bunları görüyor.bir at kırk yıl rahvan koşmaz derler.sen doğmana bak güzel gün.biz vuracaz katlin kızıl sapanlarıyla ölümler saçanlara,biz vuracaz kemikten taslarla şarap yerine Şehitler kanını içenleri vuracaz.son düşman son gölge kalana kadar vuracaz.30 martta vuracaz.

  9. Anonim dedi ki:

    Muhibbi. Sana her şeyden önce şunu söylemeliyim. Kimin ne kadar dindar olduğunu, kimin dinini nasıl yaşadığını sen asla bilemezsin. Bu sözlerinle büyük günaha girdiğini de sakın unutma. Ayrıca o bahsettiğin komünizm, orak çekiç muhabbetleri biteli yüzyıllar oldu. Hiç kimse artık bunları hatırlamıyor bile. Bu modası geçmiş akımları eleştirmek yerine bugünün baş belası AKP ile uğraşsan daha iyi olur kanaatindeyim. Yerel seçimlerde elde edeceğiniz her türlü başarıda mutlu olacağım.