site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sivrisinekle mücadele kış aylarında da devam ediyor

Sivrisinekle mücadele kış aylarında da devam ediyor
25.02.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri sivrisinek başta olmak üzere birçok haşere ile etkin bir şekilde mücadele ediyor. Bu kapsamda Selçuk’ta kış aylarında yapılan larvasit mücadelesinde birçok ülkede halk sağlığı alanında kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış olan Dünya Sağlık Örgütü onaylı çevreye zarar vermeyen biyolojik ilaçlar kullanılıyor.

Selçuk genelinde sivrisinek, karasinek, hamamböceği, kemirgen (fare, sıçan), tahtakurusu, pire gibi halk sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadelede Dünya Sağlık Örgütü onaylı ilaçlar kullanılıyor. Bu mücadele bu tür canlıların tamamen imhası değil; salgın hastalık ve insanların hayat koşullarına zarar vermeyecek şekilde kontrol altında tutulması amaçlanıyor.

Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen sivrisinek ve karasinekle mücadele larva ve uçkun olmak üzere iki aşamada gerçekleşmektedir. Sivrisinek ve larva mücadelesinin 12 ay boyunca hava koşullarına göre yapıldığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, sivrisineğin üremek için daha çok sulak alanlarda olduğunu, hava sıcaklığından bağlı olarak durgun suyun sıcaklığının da bu mücadelede önemli bir faktör oluşturduğuna dikkat çekti.

Başkan Bakıcı, konuyla şunları kaydetti: “Belediye olarak; yıl boyunca kuyu, fosseptikler, inşaat alanları, göletler, bataklıklar, dereler hayvan barınakları, terkedilmiş binalar, çöp konteynırları, durgun su odakları, sulama havuzları, süs havuzları, sulama kanalları, mazgallar, rögarlar gibi alanlarda larvasit uygulaması gerçekleştiriyoruz”

Selçuk ve çevre halkının daha huzurlu bir yaz dönemi geçirmeleri için ilaçlama çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Başkan Bakıcı; “Bilindiği gibi Selçuk; içinde bulunduğu coğrafi konum itibariyle durgun su, bataklık ve sazlık alan açısından yoğun bir bölge. Selçuk’ta çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan kesimin çok olmasından dolayı potansiyel sivrisinek üreme alanları da yoğun olmaktadır. Bu kapsamda söz konusu bölgede sivrisinek üreme alanlarının yoğunluğundan ve fiziki koşullarının zorlayıcı olmasından dolayı ulaşım konusunda bir takım sıkıntılar yaşamaktayız. Ancak, biz buna rağmen belediye olarak bu bölgelerin tespitini yaptık ve haritalandırdık. Bu sayede etkili bir larva mücadelesi sürdürmekteyiz” diye konuştu.

Vatandaşlara önemli uyarı

Bölge halkına; evde ve çevrede üreme alanı olabilecek en küçük su birikintisine dahi izin verilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Başkan Bakıcı, bu kapsamda vatandaşların tarla ve bahçelerde su birikintisi oluşturabilecek çukurların doldurulması, bodrum katlarında su birikintisi olması durumunda mutlaka boşaltılması yönünde dikkatli olmaları konusunda önlem almalarını istedi.

Turizmcilere bilgilendirme yapıldı

Diğer yandan konuyla ilgili Selçuk Pamucak Bölgesindeki turizmciler başta olmak üzere Otel yetkilileri ve personeline bilgilendirme sunumu yapıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın girişimleri ile Belediye Veteriner Hekimi Ersin Çakmak tarafından verilen sunumda bölgedeki turizmcilere haşerelere karşı etkin mücadele yöntemleri, sivrisinek ve karasinek oluşumunu önlemek için neler yapılması gerektiği ve alınması gereken önlemler anlatıldı.

sunum

sunum1

YORUMLAR
  1. Adsız Kahraman dedi ki:

    Nerde ben göremedim. Son 10 gündür Pamucak’ta hergün sivrisinek istilasına uğruyoruz, ben nasıl bir larvasit mücadelesi verildiğini çözemedim. Gerçekten bir mücadele varsa ilaçlar etkisiz demek ki…

  2. Anonim dedi ki:

    Mücadelenin M si bile yok. Sivrisinekler saha şimdiden dede olmuşlar.