site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sivil havacılık Günü Selçuk’ta kutlandı

Sivil havacılık Günü Selçuk’ta kutlandı
08.12.2018
A+
A-

THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü sebebiyle ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. “Selçuk Uçuyor; Söz Geleceğin Havacılarında” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli, Dokuz Eylül üniversitesi (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı, THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Şafak Kurt, daire amirleri, meslek yüksekokullarının öğrencileri katıldı.

Türkiye’de sivil havacılık hızla gelişiyor

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı yaptı. Sivil havacılığın gelişmesinde eğitimin önemine değinen Deliormanlı; “ Dünya genelinde havacılık sektörü %3- % 4 oranında büyüme gösterirken; ülkemizde havacılık sektörünün büyümesi %12- %14 civarındadır. Bu durum gelişmekte olan ülkemizde sürdürülebilir bir gelişim sağlamak adına belirli ihtiyaçları da beraberinde getirmektedir. Bunlardan en önemlisi nitelikli, eğitilmiş personel ihtiyacıdır. Gelişmekte olan ülkelerin yaptığı en büyük hata nitelikli eleman yetiştirmeden günü kurtaracak şekilde stratejiler üretmeleridir. Ülkemiz havacılık sektörünün tüm alanlarında yapılan yatırımlarla dünya havacılık sektörüyle rekabet edilebilir bir hale gelmektedir. Dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’nın da faaliyete geçmesiyle ülkemizde havacılık üst seviyeye tırmanacaktır. Yükselen bu trendin kalıcı ve istikrarlı olabilmesi için eğitim almış personele ihtiyaç son derece fazladır” dedi. Havacılığı diğer sektörlerden ayıran en önemli ihtiyacın kalifiye eleman olduğunu belirten Deliormanlı; “ Analitik düşünmeyi bilen, hızlı ve doğru kararlar alabilen, vatanına, milletine saygılı nesillerin omuzlarında bayrağımız yükselecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi İstikbal göklerdedir” dedi

Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli yaptığı konuşmada “Hava yolu ulaşımı ülkeler arasındaki mesafeleri kısaltarak; kültürel birliktelik, halklar arası diyalog ve insanlar arasında kurdukları dostluk köprüleriyle dünyada sosyal ve ekonomik refahının yükselmesinde büyük önem taşır” dedi.

Hava yolu halkın yolu oldu

7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; Selçuk’un eğitim açısından zenginleşen bir kent olduğunu belirterek sözlerine başladı. Başkan Bakıcı; “Ülkemiz son 10 yılda havacılık konusunda olağanüstü bir gelişme göstererek; hava yolunun halkın yolu olduğu bir ülke olmuştur. 10 -15 yıl öncesinde hava yolundan istifade eden yolcu sayısı ile bugünü karşılaştırdığımızda büyük bir fark olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Böylesine çağdaş, modern ve nitelik olarak gelişen havacılık sektörü nicelik olarak da gelişmektedir. Tüm bu gelişmelerde emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı döneminde büyük katkısı olan Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ederim” dedi. Ülkemiz sivil hava Ulaştırmacılığı bağlamında gelişmiş ülkelerle mücadele edecek konuma gelmiştir. İstanbul Havalimanı gibi dünyanın en büyük havalimanlarından birinin ülkemize kazandırılması çok önemli bir gelişmedir. Gelişen havacılık sektörünün beraberinde kalifiye eleman ihtiyacını da getirdiğini belirten Başkan Bakıcı; Böylesine güçlü yatırımlarla gelişen havacılık sektörünün elaman ihtiyacını karşılamaya yönelik ilçemizde yüksek öğrenim kurumlarının olması bizim için gurur vericidir. Bu okulların gelişimi ve bu okullarda öğretim gören gençlerimizin mutluluğu, refahı için çalışmak bizlerin görevidir” dedi.

Öğrenciler sunum yaptı

Selçuk Kaymakam Ekrem İnci ise yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemine değinerek; “ Sivil havacılık sektöründe eğitim alan öğrencilerin Türkiye’nin ekonomisine büyük katkısı olduğunu ifade edebiliriz. Biz yetişen kalifiye elamanlarla birlikte teknoloji üreten bir ülke olacağız. Böylece kazanan her zaman ülkemiz olacak” dedi. Salonda bulunan meslek lisesi öğrencilerine seslenen Kaymakam İnci; “Bu okulları tercih etmeniz hem ülkemiz, hem de kendiniz adına çok verimli bir yatırımdır. Sizlere çok ihtiyacımız var. Her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu Öğrencileri sivil havacılığın gelişimi, uçaklar, hava yolu taşımacılığının süreçleri gibi konular hakkında sunum yaptılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.