site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sivas Olaylarında Katledilen Aydınlar Selçuk’ta da Unutulmadı

Sivas Olaylarında Katledilen Aydınlar Selçuk’ta da Unutulmadı
07.07.2014
A+
A-

selcukta-sivas-gecesi (4)

Sivas olaylarının 21. yılı tüm Türkiye’nin il ve ilçelerinde olduğu gibi Selçuk’ta da Alevi Kültür Dernekleri Selçuk şubesinin hazırladığı programla anıldı. 37 aydının diri diri yakıldığı katliamda hayatını kaybeden aydınlar şiirler ve türkülerle anıldı. Anma programında konuşan Alevi Kültür Dernekleri selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik, “Unutmak ihanettir ve her yıl olduğu gibi bu yıl da katillerden hesap sormak için adalet talebimizi haykırmak için meydanlara çıkıyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız” vurgusu yaptı.

Selçuk Belediyesi Anfi tiyatroda düzenlenen anma programına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri, CHP Yönetim Kurulu üyeleri, İşçi Partisi Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim-Sen Selçuk Temsilcileri, Eğitim-İş Selçuk Temsilcileri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programının açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik, “Sivas katliamı insanlık suçu olmasına rağmen firari, sanık ve zanlılarla ilgili davanın zaman aşımına düşürülmesi Mdımak Oteli çevresine yasak konulması ve anmaya gidenlere biber gazı sıkılması, Cafer Erçakmak’ın 18 yıl boyunca aranırken ne gariptir ki Sivas’ta ölmesi Madımak Otelinin kamulaştırılarak bilim ve kültür merkezine dönüştürülmesi, katliam izlerinin yok edilmesi, bütün bunların üstüne bir de katliamda kaybettiğimiz canlarımızın adlarının saldırganların adlarıyla birlikte aynı panoda yer alması vicdanları sızlattığı gibi katliamcı zihniyetin AKP aracılığıyla sürdürüldüğünün kanıtıdır. Bizler için bu katliam asla iyileşmeyecek bir yaradır. Ancak katliam sonrası yaşanan tüm bu gelişmeler Türkiye adına bir başka utançtır. Türkiye bu utançla yaşayamaz, Türkiye bu utançla yüzleşmelidir. Şimdi katliam mağdurları ve Aleviler başta olmak üzere bu ülkede yaşayan her insana bir sorumluluk düşüyor. Bu görev; katliamın 21.yılında ‘Madımak Oteli utanç müzesi olacak’ diye haykırmalıdır. Bu haykırışın pek çok anlamı olacaktır. 2 Temmuz’da Sivas’ta kaybettiğimiz canlarımızı unutmadığımızı göstermek devleti ve toplumu katliamla yüzleştirmek için imkan yaratmak, Türkiye’yi bu utanç verici ayıbından kurtarmak için verilen mücadeleye yoldaşlık etmek, il özel idaresi bilim ve kültür tabelası asılı olan Madımak Otelinin utanç müzesine dönüştürülmesi talebinden vazgeçmediğimizi göstermektir” dedi.

Çellik, son olarak; “Unutmak ihanettir ve her yıl olduğu gibi bu yıl da katillerden hesap sormak için adalet talebimizi haykırmak için meydanlara çıkıyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız” vurgusu yaptı.

Şiirlerle devam eden anma programında önce Kuşadası ilçesinden gelen yerel sanatçılardan Elif Yokul ve Ömer Kalaycı sahne aldı. Yerel sanatçılara Neyzen Murat Gezer eşlik ederken, yine Selçuklu yerel sanatçı Tahsin Açığ sazı ve sözüyle seslendirdiği türkülerle tüm katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Haber: Nilüfer Öztürk Silay

selcukta-sivas-gecesi (3)

selcukta-sivas-gecesi (5)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    ben bu katliamın unutulduğunu görüyorum.böyle olmasaydı Selçuk alavilerini temsil eden derneğin şu andaki yöneticileri ve eski başkanı yerel seçimlerde canla başla AKP ye çalıştılar. AKP İzmir millet vekili Ali Aşlık aynı zamanda bu olayın faili olduğu iddia edilenlerin avukatıdır.Hangi çıkar için bu iki yüzlülük.

    1. Anonim dedi ki:

      Aynen. Bütün yorumlarınıza imzamı atarım. Selçuk’taki alevi dernekleri başkanları anmasını yaptıkları bu insanların katilleri ile elele çalıştılar. Şimdi hangi yüzle oraya gidiyorlar.

  2. ANA_NİM dedi ki:

    Ya ne biçim adamsınız siz,kimin nereyi desteklediğini,oy verdiğini biliyorsunuz.Ne zekisiniz ki herşeyi görüyor biliyorsunuz.Bir de şu kendi bitmişliğinizi bir görseniz de Selçuk ta zarar ettirmedik tesis,kurum kalmadı.Tehdit etmediğiniz kişi kalmadı.Batırmadık tesis kalmadı.Korkuta korkuta insanları öyle yönetmeye çalıştınız.Şurda saysam tüm eş dost akrabasını işe yerleştiren meclis üyelerini utanırsınız.Utanırsanız!?Şimdi ki belediye ve başkanından zaten bir şey beklemiyoruz.Alın birinizi vurun ötekinizi.Şimdi bağırın kurslar bitti,kıyak adam kayırmalar,mevsimlik mamalar,yüzme havuzları,spor kursları el değiştirdi.yok birbirinizden farkınız.birisi Cumhuriyet elden gidiyor diyerek korkuttu.şimdi de başka bir manevi değeri kullanın.Allah sizi bildiği gibi yapsın.Bırakın şu karalamayı artık….