site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şirince’de Aydın Rüzgarı Esiyor

Şirince’de Aydın Rüzgarı Esiyor
16.06.2014
A+
A-

sirincede-aydin-sergisi (5)

Aydın Tarih, Eğitim, Kültür Derneği tarafından İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Mahallesi’nde, “Çanakkale, Milli Mücadele ve Kıbrıs Tarih Sergisi” açıldı. 15 gün açık kalacak sergide, Milli Mücadele dönemi Aydın, Çanakkale ve Kıbrıs ile ilgili 200 eser yer alıyor.

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, 3 ay önce faaliyete geçen Aydın Tarih, Eğitim, Kültür Derneği, “Çanakkale, Milli Mücadele ve Kıbrıs Tarih Sergisi” açtı. İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Mahallesi’ndeki sergi açılışına, Aydın Tarih, Eğitim, Kültür Derneği Başkanı Musa İlhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Kırkık ve Hüseyin Avni Çavdaroğlu, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Mustafa Yorulmaz ile davetliler katıldı. Açılış öncesi, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi’ne bağlı efelerin sunduğu zeybek oyunu, ilgiyle izlendi. Ardından da açılış kurdelesi, iş yerini sergi için ücretsiz olarak tahsis eden Cavidan Kurtuluş tarafından kesildi.

Aydın Tarih, Eğitim, Kültür Derneği’nin faaliyetleri ve sergi ile ilgili bilgiler veren Başkan Musa İlhan da, “Sergimizde, Milli Mücadele öncesi ve sonrası Aydın ve Türkiye ile ilgili yapılan çalışmalar yer alıyor. Amacımız, Aydın’ın Ege’nin Türkiye’nin tarih-eğitim konularında eser yazan arkadaşları yapabildiğimiz kadarıyla bir araya getirmek ve bu eserleri halkımızla buluşturmak. Yerel şive antolojisi de yapmayı planlıyoruz. Yörük kültürü olmazsa olmazımız. Ekim ayında 1 hafta sürecek Yörük şenliği düşünüyoruz. Yörük şenliğimizi Aydın’da yedi ilçede birer gün olarak yapacağız. Yörüklerin yaşayışı, örf ve adetlerini, gelecek nesillere aktaracağız. 6-12 Ekim tarihleri arasında Aydın’da kitap fuarı düşünüyoruz. Türkiye’nin en önemli yazarlarını fuarımıza getirmek istiyoruz. Bizim derneğimizin olmazsa olmazı, dini ve milli değerlerimiz, Cumhuriyet ve Atatürk değerlerimizdir. Bunları suistimal edenlere karşıyız. Derneğimizde siyaset yapmak yasaktır. Aydın’ın tarihi, kültürü, eğitimi, örf adetleri Yörük kültürü, yerel şivesi konularında, milleti duyarlı hale getirecek her türlü faaliyete bulunacağız. Buradaki sergimizi gelip gezenler şehitlerimize bir Fatiha okur, bize de teşekkür ederlerse bu bizim için en büyük mutluluk olur” diye konuştu. Selçuk’un Şirince Mahallesi’nde 15 gün açık kalacak sergide, Milli Mücadele dönemi Aydın, Çanakkale ve Kıbrıs ile ilgili 200 eser yer alıyor.

sirincede-aydin-sergisi (6)

sirincede-aydin-sergisi (1)

sirincede-aydin-sergisi (2)

sirincede-aydin-sergisi (3)

sirincede-aydin-sergisi (4)

sirincede-aydin-sergisi (7)

sirincede-aydin-sergisi (8)

sirincede-aydin-sergisi (9)

YORUMLAR
  1. sedat KANTAROĞLUl dedi ki:

    ŞAHANE BİR SERGİ YAPANLARA TEŞEKKÜRLER HER KESZİN ĞÖRMESİ LAZIM