site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şirince de Kıyamet Bereketi Yaşanıyor

Şirince de Kıyamet Bereketi Yaşanıyor
27.10.2012
A+
A-

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü, “Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de kıyametin kopacağına” dayanan bir inanış sayesinde yabancı turist açısından her yıl boş geçen 15 Aralık’tan yıl sonuna kadar ki Noel tatili döneminde bu yıl yüzde 100 doluluk yaşayacak.

Guetemala’da bu yılki kazılarda hem daha eski hem de 21 Aralık 2012 tarihinin daha ilerisini gösteren bir Maya takvimi bulunsa da belli çevrelerin, “Efsanevi Marduk gezegeninin 21 Aralık’ta dünyaya çarparak kıyametin kopacağı” yönündeki inanışı sürüyor.

Dünyada kendilerini “Mavi Enerji Grubu” olarak nitelendiren bir grup, 21 Aralık 2012’de sonlanan Maya takvimine dayanan inanışları çerçevesinde, kıyametten yeryüzünde sadece Şirince ile Fransa’nın güneyindeki Bugarach köyünün etkilenmeyeceğini düşünüyor.

Bu düşünce, bozulmamış mimari yapısıyla önemli bir turizm merkezi konumunda olmasına karşın, her yıl 15 Aralık’tan yıl sonuna kadar süren Noel döneminde yabancı turistten mahrum kalan Şirince köyünü cazibe merkezi haline getirdi.

Dünyadaki hayatın 21 Aralık’ta son bulacağına ve bu kıyametten sadece Şirince ile Bugarach köylerindeki insanların Hz. İsa tarafından kurtarılacağına inanan “Mavi Enerji Grubu”na mensup kişiler, Şirince köyündeki konaklama tesislerini yaptırdıkları rezervasyonlarla aralık ayı için şimdiden doldurdu.

“ÖNCEKİ YILLARIN TERSİNE BİR TABLO VAR”

Şirince’deki Mistik Konakları sahibi turizmci Engin Vatan,  yaptığı açıklamada, söz konusu inanç nedeniyle yabancı turist açısından her sene boş geçen 15-31 Aralık döneminde farklılık yaşandığını ifade ederek, “2012 yıl sonu için yoğunluk daha sene başından başladı. Aralık ayının 15’inden yıl sonuna kadar olan dönemde normalde Noel nedeniyle hiç yabancı müşterimiz olmazdı, ama bu yıl tam tersi oldu. Dünyanın her yerinden daha çok yabancıların akın ettiği bir dönem oldu” diye konuştu.

Köydeki konaklama tesislerinden Şirince Erdem Konakları’nın işletme müdürü Mustafa Yıldırdı da 21 Aralık dönemine yönelik yoğunluğun söz konusu olduğunu belirterek, “Bu yıl Maya takvimindeki hadiseden dolayı bir rezervasyon patlaması var. Odalarımızın çoğu satılmış durumda” dedi.

Şirince Kırkınca Konakları’nın sahibi turizmci İlkan Gülgün de ilk defa yıl sonu yoğunluğu yaşadıklarını dile getirdi.

“Dünyada, Şirince’nin enerjisinin çok yüksek olduğuna, burada ‘mavi akım’ dedikleri bir enerjinin var olduğuna inanan insanlar var” diyen Gülgün, “Şirince’ye bir gemi gelecekmiş, insanları alıp bir yere götürecekmiş. Böyle bir inanış var, yoğunluğu buna bağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

HAREKETLİLİKTEN KÖYLÜLER DE MUTLU

Her biri turizmden gelir elde eden Şirinceli köylüler de aralık ayı sonu için bu yıl ilk kez yaşanan hareketlilikten mutluluk duyuyor.

Şirince sakinlerinden İbrahim Kataç, “Keşke bu söylentiler hep olsa. Bu söylentilerle buraya daha çok insan, daha çok müşteri gelmiş olacak. Böylelikle köyde ticari hareketlilik oluşacak” dedi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    köye gidip yerleşelim ozamann

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    delinin biri bi kuyuya tas atmis 40 kisi çikaramiyor!!!! 🙂

  3. Sirinceli dedi ki:

    Apasasli sen dur gari parislerde, biz sirincede seni seyredelim nasil yok oldugunu. Oglum sen gelsene buralara ölürsek bile bizi köyümüzün yagmurlari yikar garii. Kac oralardan kaaaacc

  4. selin 12345 dedi ki:

    bence bbu bulgu çok saçma çünkü koskoca allahın peygamberi bilmiyor kıyameti sen kimsin ki gelmişsin kıyamet kopacak diyorsun kıyameti sadece ama sadece allah bilebilir .allahtan başkakimse kıyameti bilemez…

  5. saçmalık dedi ki:

    saçma sapan şeylerle şirinceyi bitiriyorsunuz zamanla göreceksiniz.

  6. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    SIRINCELI RUMUZLU (film,borazan!) Bak oraya kuru kafa ile gelicem ve seni biz yikicaz orda!!! ben her iki ayda bir selçuktayim olan bitenleri çok iyi takip etmekteyim. 21 aralikta ki olay da fransa da bir koy var! sirincemiz o koy’e rakip olmustur. tum sirince esnafina hayirli isler diliyorum paris’ten sevgi ve slm lar…

  7. emir sasa bey dedi ki:

    ALLAH O GÜN NE KADAR APTAL, SALAK VARSA ŞİRİNCEYE TOPLAYACAK ve bi o kadarda o aptalları izlemeye gelecek meraklılar var gelin gelin ABECİLER……

  8. giritli dedi ki:

    buna hakikatten inananların aklını-zekasını binlerce kez gözden geçirmek gerekiyor.bu denli aptalı bir daha bir araya toplamak gerçekten zor.bu fırsat kaçırılmamalı ve buraya bir araştırma ekibi mutlak gönderilmeli.olaya şirince açısından bakarsak,zaten köylükten çıkmış ve tamamen ticarethaneye dönüşmüş bu yer için çok çok güzel bir fırsat.Allah hepsine bol kazanç versin.bu kadar ahmaktan para kazanılmayacak ta kimden kazanılacak değil mi :))

  9. selhattin alhas dedi ki:

    şirince güzel bir köyümüz ne nedenle gelırse gelsınler ordaki köy halkı ticaretıne baksınlar kiyametmı kopar ne olursa olsun zaten aklı başında olan inanmiyor böyle şeylere köy halkına şimdiden hayırlı işler diliyorum bol kazanç dileyıle

  10. fatoş aslan dedi ki:

    allahım kıyamet kopacaksa kopsun.hiç olmzsa şu kara CAHİLL insanlardan kurtulurz ..ne kladar mal insan war yaa.sizin allahınızz yokmu!!kime neye inanysnhuz aptallar,! mavi enerji grubuymuş pehh.kafayı sizz sıyırmışsınızz sıyırmış..sizin kıyametnz kopmuş zaten baksanıza..gerekszlerr