Selçuk Haber

Şirince de ki St. John Kilisesi İçin Kamulaştırma Kararı Alındı

sirince-kilise

Selçuk Belediyesi yürüttüğü planlama çalışmaları kapsamında Şirince’de bulunan St. John Kilisesi için kamulaştırma kararı aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şirince’de bulunan tarihi St. John Kilisesi’ne tek ana geçişin, bitişiğindeki parsel üzerinden sağlandığını belirterek, parselin kilisenin avlusu konumunda olması nedeniyle 279 ada, 1 parselin kamulaştırılmasını istedi. Bakanlık yeterli ödeneklerinin olmamsı nedeniyle de kamulaştırmanın Selçuk Belediyesi tarafından yapılmasını istedi.
Selçuk Belediyesi Hukuk ve İmar Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonunda Şirince Köyü’nün mahalle olarak Selçuk Belediyesi’ne bağlanacağı belirtilerek tarihi kilisenin avlusu ve müştemilatı niteliğinde bulunan ve kiliseye geçişi sağlayan özel mülke konu taşınmazın kamulaştırılması kararı alındı. Bu kamulaştırmanın kilisenin işlevinin korunmasına katkı sağlayacağı, ulaşım sorununun çözülerek tarihi yapının ziyareti için gerekli olduğu belirtilen kararda, bu alanın beş yıllık imar programında kamulaştırılacak taşınmazlar listesine alınması ve 2013 yılı yıllık yatırım ile çalışma programlarına alınarak kamulaştırılması kararı alındı.

Exit mobile version