site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Şirince de İn Cin Top Oynuyor

Şirince de İn Cin Top Oynuyor
21.12.2012
A+
A-

SİRİNCE-GECEMaya takvimine göre bugün kopacağı iddia edilen ‘kıyamet’te kurtulacak sayılı yerlerden olduğu söylenen Şirince, film platosuna döndü. Köyde iki adımda bir yerli ya da yabancı kanallar ve ajansların TV kameraları, muhabirlerine rastlanıyor. Şirince’de henüz beklenen ziyaretçi sayısına ulaşılamadı. Köyün en mutlusu Milli Piyango satıcısı Orhan Sarıpınar. Sarıpınar, ”Kıyamete beş kala bu biletleri alın, zengin olun” diyerek bilet satıyor.

Şirince böyle zulüm görmedi!

Maya takvimine göre bugün kopacağı iddia edilen ‘kıyamet’te kurtulacak sayılı yerlerden olduğu söylenen Şirince, film platosuna döndü. Köyde iki adımda bir yerli ya da yabancı kanallar ve ajansların TV kameraları, muhabirlerine rastlanıyor. Şirince’de henüz beklenen ziyaretçi sayısına ulaşılamadı. Köyün en mutlusu Milli Piyango satıcısı Orhan Sarıpınar. Sarıpınar, ”Kıyamete beş kala bu biletleri alın, zengin olun” diyerek bilet satıyor.

VE beklenen gün geldi. Son 24 saattir  Şirince tam anlamıyla tarihi anlarını yaşıyor. Kıyametten kurtulacak iki yerden biri olması, Maden Dağı’na dev geminin inmesi, İsa’nın dönüp buradakileri kurtaracak olması efsanelerinin dışında köy iki gündür film platosu gibi.

225 haneli, 650-700 yatak kapasiteye sahip köyde iki adımdan birinde TV kameraları ve gazeteciler etrafı sarmış durumda. Neredeyse köy nüfusunun yarısı kadar; 247 basın mensubu akreditasyonu yapılmış. Akreditasyonlar sürerken bu sayının 400’e çıkması beklendiği, özellikle yabancı basının akredite olmak için hala belediyeye başvurduğu belirtiliyor. Jandarma ve zabıta ekipleri de dün sabah itibarı ile köşe başlarında nöbet tutup, devriye gezmeye başladı. Köyde 150 jandarmanın yanı sıra sivil ekipler de görev yapıyor. Şirince İlköğretim Okulu bahçesinde ise 3 ambulans takviyesi bekletilirken, UMKE de buraya konuşlandı. 400 kişinin çalıştığı Selçuk Belediyesi ise 200’e yakın personelini Şirince’ye gönderdi. Vergi ve sigara denetmenlerine de sokaklarda sıkça rastlamak mümkün. İşletmelere göz açtırmıyorlar. Şirinceli bir esnaf seslenip dert yanıyor; “Şirince Şirince olalı böyle zulüm görmedi!”

KIYAMET ONA GÜLDÜ

Esnaf ve köy halkı bu durumdan artık sıkıldıklarını, röportajlar nedeniyle siftah yapamadıklarından yakınırken köyün en orhan-saripinarmutlusu Milli Piyango satıcısı Orhan Sarıpınar. Basın mensupları bile Sarıpınar’dan bilet almak için sıraya giriyor. Çocukluğundan bu yana Şirince’de yaşadığını ve köyün tek biletçisi olduğunu söyleyen Sarıpınar’ın adı “Kıyamet Biletçisine” çıkmış. Sarıpınar, “Pozitif bilet bunlar. Bir tek siz zengin olacaksınız. Kıyamete beş kala bu biletleri alın, zengin olun” diyerek umut dağıtıyor.

Köyün hocası 4 gündür yok

ŞİRİNCE imamı Serhan Özvardar hafta başından bu yana köyde değil. Görüş almak isteyen gazeteciler elleri boş dönüyor. Özvardar yerine müezzin namaz kıldırıp, ezan okuyor. Selçuk Müftüsü İsmail Saltu, Özvardar’ın bir cenazesi olduğu için köyde bulunmadığını tahmin ettiğini söylerken, bugün cuma hutbesini kendisinin vereceğini ve cuma namazını da kıldıracağını ekledi.

ŞİRİNCE HEM KIYAMETİ HEM MÜŞTERİ BEKLİYOR

Kıyamet senaryoları ile ilgi odağı haline gelen Şirince’de henüz beklenen ziyaretçi sayısına ulaşılamazken, köyde gün canlı yayınlarla başladı.
Beklenen ziyaretçi sayısına henüz ulaşılamayan köyde, sabahın erken saatlerinde çok sayıda basın mensubunun olduğu gözleniyor. Şirince esnafı açısından ise tahmin edilen hareketlilik henüz başlamadı. Beklediğini bulamayan ve erken saatlerden itibaren tezgahlarını ve dükkanlarını açan esnaf, ilerleyen saatlerle ilgili ziyaretçi sayısının artacağı umudunu koruyor.
HABER: Banu ŞEN/ŞİRİNCE
sirincede-bos-kaldi

sirince-gece-manzarasi

sirince-in-cin-top-oynuyor

 

YORUMLAR
  1. ayasuluklu dedi ki:

    Yazıklar olsun bu zihniyete, şirince yolunda bulunan zeytinliğime sabah traktörümle ve çalışanlar ile zeytin toplamak için bile yoldan geçişime izin vermediniz. Banane sizin yalan kıyamet senaryonuzdan bu kadar da olmaz kardeşim zeytin toplamaya gidene bile engel olmak ne demek. Herkesin işi gücü var. Bu boş işler yüzünden bizi niye mağdur ediyolar.

  2. SELCUKTAN BIR VATANDAS dedi ki:

    ayasuluklu karde yerinde olsam tazminat davasi acarim, sayin belediye baskanimizin sirnce hayranliklari bunlar, selcuk onemli degi sirince barinsin, kim takar selcukluyu ve selcuk esnafini,