site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Silivri’ye Gelene Müdahale Ederiz

Silivri’ye Gelene Müdahale Ederiz
03.08.2013
A+
A-

silivriye-gelene-mudahale

‘İZLEYİCİLER ALINMAYACAK’

Vali Mutlu “Ergenekon adıyla bilinen davanın 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karar duruşması 5 Ağustos günü yapılacaktır.

Bu duruşma ile ilgili olarak mahkemenin talimatları doğrultusunda duruşma salonuna tutuklu ve tutuksuz sanıklar müdafileri, avukatları ve miletvekilleri ile basın mensupları alnıcaktır. Yine mahkelenin talimatları doğrultunda izleyici alınmayacaktır. Bu doğrutuda Jandarmamız emniyet birimlerimizle birlikte gerekli tedbirleri alacaktır.” dedi.

GELENLERE MÜDAHALE EDİLECEK

Mutlu mahkeme dışarısında ‘yasak olmasına rağmen’ toplanılması durumunun  ’2911 sayılı yasanın 22. maddesine göre’ kanunsuz toplantı mahiyetine döneceğini söyledi.

YAKINLARI DA ALINMAYACAK

Sanık yakınlarının da ‘izleyici’ kapsamında değerlendirildiğini ve bu yüzden sanık yakınlarının da salona alınmayacağını belirten Vali Mutlu  ‘Boşuna gelmesinler ancak gelen olursa gerekenler yapılacak’ dedi.

VATANDAŞLAR İZLEYİCİ OLABİLİRİM DİYE GELMESİN

Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü;  “Yola çıkıp gelecek kişiler olursa, onlarla ilgili de planlamalarımız var. Tedbirlerimizi adım adım hangi safhaya kadar gerekiyorsa o safhaya kadar uygulamaya devam edeceğiz. Bizim önceliğimiz buraya yurttaşlarımızın izleyici olabilirim kanaatiyle gelmemeleridir. Bir mahkeme heyeti kararı var. Ben de bunu paylaşıyorum. Ülkemizde basın toplantısı, basın duyurusu yapma konusunda yasalarımız fevkalade imkan tanıyor.

Yasa herhangi bir kısıtlama getirmiyor. İstanbul’da basın açıklamalarının nerede yapılacağı da bellidir. Basın açıklaması yapmak isteyen herhangi bir grup bunu nerede yapacağını gayet iyi biliyordur ve yapabilir. Mahkeme salonuna alınmayacak vatandaşlarımızın kalkıp gelmelerinin herhangi bir yararı yoktur. Kamuoyunu bilgilendirmek için bu açıklamayı yapıyoruz. Bizim bütün dileğimiz mahkemenin dışında güvenli bir alan oluşturulması ve toplumsal gerilime sebebiyet verilmemesidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.