site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sık sık göz seğirmesi yaşıyorsanız dikkat Sebebi dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir

Göz seğirmesinin genelde uykusuz kalındığı zaman meydana geldiği bilinse de uzmanların açıklamalarına göre bu durumun altında ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor olabilir. İşte göz seğirmesinin sebepleri…

Sık sık göz seğirmesi yaşıyorsanız dikkat Sebebi dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir
20.09.2022
A+
A-

Dönem dönem hepimizin mutlaka yaşadığı göz seğirmesini çoğunlukla ciddiye almaz, önemsemeyiz. Halk arasında yıllardır süregelen yorgunluk ve uykusuzluktan kaynaklandığı söylenen göz seğirmesinin esasında ciddi problemlerin işareti olduğu uzmanlar tarafından açıklanıyor. Peki göz seğirmesi nedir ve nedenleri nelerdir?

Göz kapağı seğirmesinin tıp dilindeki ismi blefarospazmdır. Göz kapağı anlamına gelen blefaro kelimesi ile kontrolsüz biçimde, istemsiz kas kasılması anlamına gelen spazm kelimesinin birleşiminden meydana gelir. Göz kapağı, birkaç dakika boyunca, birkaç saniyede bir istemsizce kasılarak hareket eder. Ara ara gözdeki bu kasılma bilhassa şiddetli hale gelir ve dışarıdan bakıldığında bile fark edilebilir. Göz seğirme ataklarının belirli bir periyodu bulunmuyor. Seğirme atakları birkaç gün boyunca sürebilir. Fakat haftalar hatta aylar boyunca herhangi bir seğirme emaresi de görülmeyebilir. Göz seğirmesi genellikle ağrısız ve zararsızdır, fakat günlük yaşam içerisinde rahatsızlığa yol açabilirler. 

Göz seğirmesi birçok vakada çoğunlukla bir tedavi gerektirmeden kendi kendine düzelir. Fakat nadir vakalarda, özellikle aynı zamanda yüzün diğer kısımlarında seğirmeler veya kontrol edilemeyen uzuv hareketleri görülüyorsa, göz seğirmesi kronik hareket bozukluğunun erken bir uyarı belirtisi olabilir.

Göz yorgunluğu

Uykusuzluk

Vitamin ve mineral eksiklikleri

Stres

Alerji

İltihap gibi çeşitli şekillerde sayılabilir.

Göz seğirmesinin sebebi, seğirmenin geçici olduğu durumlarda uykusuzluk, yorgunluk, stres, göz yorgunluğu kaynaklı olduğu düşünülebilir ve dinlenme neticesinde göz seğirmesi de geçebilir.

Fakat uzun sürelerle tekrarlanan göz seğirmeleri altta yatan başka bir sebep olduğunu düşündürerek tetkik edilmelidir.

Devamlı göz seğirmesi durumunda B12 vitamini, D vitamini, potasyum ve magnezyum seviyeleri kontrol ettirilmelidir.

Gözde iltihabi veya alerjik bir durum olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu tetkiklerden bir sonuç elde edilemiyorsa beyinle ilgili tetkikler yapılmalıdır.

Uzun süre bilgisayar başında durmak; dijital ekran yüzünden değil, yorgunluk yüzünden dolaylı olarak seğirmeyi etkileyebilir. Başka bir deyişle; bilgisayarın seğirme üzerindeki etkisi, sizi uykusuz bırakan ve yoran diğer aktivitelerin etkisinden farklı değildir.

Eğer göz seğirmesi alerjik bir durumdan veya çevresel faktörlerden dolayı oluşuyorsa, bu alerjen maddeden veya ortamdan uzak durulması etkili olacaktır. Bununla birlikte doktor tarafından reçeteli olarak verilen bazı ilaçlar kas seğirmesinin tedavi edilmesinde yardımcı olabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.