site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sığındıkları evi ateşe verdiler

Sığındıkları evi ateşe verdiler
09.07.2015
A+
A-

sigindiklari-evi-atese-verdiler

Torbalı da aynı evde kalan 40 Suriyeli, eve sığamadıkları gerekçesi ile bir kısmının evi terk etmesini istedi. Evden hangi ailenin gideceğine karar verilemeyince kavga eden Suriyelilerin kavgası çatışmaya döndü.

TORBALI ÇAYBAŞI Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde ikamet eden Suriyeli mülteciler, Perşembe günü gece saatlerinde kendi aralarında kavga etmeye başladılar. Aynı evde kalan 40 Suriyeli, eve sığamadıkları gerekçesi ile bir kısmının evi terk etmesini istedi. Evden hangi ailenin gideceğine karar verilemeyince kavga eden Suriyelilerin kavgası çatışmaya döndü. Mahallede yaşayan diğer Suriyelilerinde kavgaya müdahil olmasıyla büyüyen olayda çok sayıda kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Evden kovulan Suriyeli gurup, diğer gurubunda evden yararlanamaması için evi ateşe verdi. Ev tamamen küle dönerken çıkan olaylar polisler tarafından güçlükle bastırıldı.

40 KİŞİ YARALANDI

ÇOK sayıda Suriyelinin yaralanması ve bir evin tamamen yanmasıyla sonuçlanan olaylar, görgü tanıklarının İfadesine göre şu şekilde gerçekleşti: Bir süre önce hayırsever Mustafa Aydoğ, boş olan evini Suriyelilerin sığınması için verince aynı eve tam 40 Suriyeli sığınmıştı. Beş ay önce eve sığınan Suriyeliler bir süre sonra çok kalabalık oldukları gerekçesiyle kendi aralarında dışladıkları bir gurubun evi terk etmesini istedi. Dışlanan grup evi terk etmek istemeyince aralarında çıkan tartışma önceki gün gece saatlerinde kavgaya dönüştü. Etkin olan grup, dışladığı diğer grubu şiddet yöntemiyle evden atmaya çalışınca, mahalledeki diğer Suriyelilerinde müdahil olmasıyla büyük bir çatışma çıktı. Taş ve sopalarla bir birlerine Saldıran Suriyelilerin kavgasında yaklaşık 40 kişi ağır şekilde yaralandı. Kavga olay yerine gelen çok sayıda polis tarafından güçlükle bastırılırken, Suriyelilerin yaşadıkları ev, evden atılan grup tarafından ateşe verildi.

KAYIPLARA KARIŞTILAR

OLAYLARIN başlamasının ardından ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekibi, olayı bastırmakta yetersiz kalınca takviye ekip istendi. Olay yerine çok sayıda polis takviyesi yapılırken, olaylara karışan Suriyeliler, polisi görünce mısır tarlalarının arasından kaçarak kayıplara karıştı. Evin ateşe verildiğinin geç fark edilmesi nedeniyle, itfaiyeye geç haber verilince müdahale de geç oldu. İtfaiye ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen, ev tamamen yanarak küle döndü.
KAYNAK: torbaliege.net-HASAN DEMİR / YAŞAR CEYLAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.