site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Şiddete Karşı Dayanışma

Şiddete Karşı Dayanışma
26.11.2013
A+
A-

segem-kadina-karsi-siddet

Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi’nin, “Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” için düzenlediği etkinlikte konuşan Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Filiz Ceritoğlu Sengel, “Şiddetin çözümü acındırma politikası yapmak değil, başta kadınlar olmak üzere tüm şiddet mağdurlarına güç kazandırmaktır” dedi.

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi’nin Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda düzenlediği etkinliğe geniş katılım oldu. Gecede bir konuşma yapan Selçuk Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Filiz Ceritoğlu Sengel, şiddet ile kadın kelimelerinin özdeşleştiğini ancak kadın-erkek, ayırmadan şiddetin her türlüsünün karşısında olduklarını söyledi.
“Dünyada ve ülkemizde şiddet mağduru insanlar artıyor. Kadın-erkek ayırmadan şiddete karşı mücadele etmeliyiz. Bu anlamda en büyük görev devlete, siyasal iktidara ve sivil toplum örgütlerine düşüyor” diyen Sengel, “Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi olarak 2009 yılından beri üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz eğitimler, meslek edinme kursları, psikolojik ve hukuki destek çalışmalarımızla başta kadın ve çocuklar olmak üzere ihtiyaç duyan herkese destek olmaya çalışıyoruz. Çünkü biz şiddetle mücadelenin acındırma politikasıyla değil,şiddete karşı bilinçlendirme ve bilgiyle güç kazanmakla mümkün olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Hayri ERSU dedi ki:

    kadın bir güldü sadece koklanır narindir çabuk kırılır hepimizi bir anne doğurdu kadınlarımızı inciltmeyelim SAYGILARIMLA.