site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

SESO’dan Açıklama: Esnaf Odasını Karalayamazsınız

SESO’dan Açıklama: Esnaf Odasını Karalayamazsınız
05.01.2021
A+
A-

Sosyal medyada çıkan iddialar karşısında sessiz kalmayan Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimi, bahsedilen olayın önceden aydınlatıldığını ve yetkili makamlara bilgi ve suç duyurularının yapıldığını belirterek, odayı karalamak adına yapılan paylaşımın sahibi hakkında da adli mercilere suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

‘ESNAF ODASINI KARALAYAMAZSINIZ’
Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Güller, odada çalışan bir personelin sebep olduğu sorun nedeniyle sessiz kaldıkları iddiasıyla yapılan sosyal medya paylaşımları hakkında sert açıklamalarda bulundu. Oda yönetimi olarak çamur at izi kalsın türünden paylaşımlara izin vermeyeceklerini belirten Hayri Güller; “İlçemizde yayın yapmaya çalışan ve hala bir türlü okuyucuyla düzenli olarak buluşamayan bir gazete, yayın politikasını değiştirmiş olacak ki, gazetecilik gereklerini bir kenara bırakarak, yalan ve karalama üzerine kurulu adına da habercilik dedikleri yeni bir sisteme geçmiş. Odamız içinde bir olumsuzluk yaşanmış ve bu konuda bir personelin görevine son verildiği gibi, adli makamlara da gerekli şikayet ve bilgilendirmeler sıcağı sıcağına yapılmıştır. Paylaşımda bahsedildiği gibi olayı gizleme, örtbas etme yoktur aksine olayı aydınlatan ve derhal gereğini yapan yönetim kurulumuzdur. Görevini eksiksiz yapan yönetim ve denetim kurulu üyeleri bu haber ile hedef alınmıştır. Olay tamamen zimmete para geçirme olayıdır ve gereği resmi makamlar kanalı ile zaten yapılmıştır. İlçemizde daha önce benzer durumlar olmuş dönemin aktörleri olayı yönetim içinde çözmeyi seçmişken biz olayı gün yüzüne çıkartıp odanın ve esnafın çıkarlarını tereddütsüz ve kararlılıkla savunma yoluna gittik. Hiç şüphesiz hukuka havale edilmiş bu olayı gazetelere haber yaptıracak değildik. Niyeti haber yapmak olan gazeteciler bizi arayıp zaten bilgi aldılar ve konu hakkında bilgi sahibi oldular. Gerçekten haber yapmak isteyen olursa da gelip bize sorabilir ve bilgi alabilirdi. Amaçları sadece Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı karalamak olan bu kişilere toplumun itibar etmediğini biliyoruz. Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası 1200 üyesi olan kocaman bir ailedir. Bu zor günlerde esnafı ilgilendiren önemli paylaşımlarımızı yayınlamak yerine bu aileye yapılan çirkin saldırı tüm esnaf arkadaşlarımız tarafından üzüntü ile karşılanmıştır. Şahsıma yapılsa bir yere kadar idare edebileceğim bu tür maksatlı dedikodular oda yönetimine ve odamızın tüzel kişiliğine karşı bir saldırı olduğu için sesiz kalmamızı kimse beklemesin. Biz bu odanın yönetimi olarak odanın bizden sonraki yöneticilerine aynı saygınlıkta kalması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Adına gazetecilik denilen bu tür paylaşımlar için de yasal yollardan gerekli başvurularımızı yapacağız. Biz görevimizi çok önceden eksiksiz olarak zaten yapmış olayı yargıya taşımıştık. Bundan sonraki süreçte son sözü yargı söyleyecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.