site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Serinlemek İçin Klimayı İyi Seçin

Serinlemek İçin Klimayı İyi Seçin
30.06.2014
A+
A-

sergür-beko (1)

Yaz aylarının vazgeçilmez serinleme cihazı klimanın doğru alınması gerektiğini belirten Beko Klima Selçuk Yetkili satıcısı Gürhan Çulhacı, bu konuda müşterilerine detaylı bilgiler veriyor.

Kapasitesi ve yeri yanlış seçilmiş kalitesiz bir klima cihazının insan sağlığına zarar verebileceğini belirten Beko Klima Selçuk Yetkili satıcısı Gürhan Çulhacı,”Öncelikle hangi konumda olursa olsun klimanın rüzgarının karşısında durulmamalıdır. Klima çarpmalarının nedeni klima rüzgarının karşısında bulunmaktan kaynaklanmaktadır. Klimaların oluşturduğu rüzgarın ortamda bulunanları rahatsız etmemesi için manüel ve otomatik kanatçıklardan istifade edilmelidir. Bu kanatçıklar gerektiği şekilde ayarlanıp kullanıldığında kesinlikle herhangi bir rahatsızlık söz konusu olmayacaktır” dedi.

Klima cihazlarının sağlık açısından da büyük faydalarının olduğunu belirten Çulhacı; “Özellikle yaşlılar, kalp, şeker veya astım rahatsızlığı olanlara klimatize ortamda bulunmaları tavsiye edilmektedir. Sağlık açısından ev ve işyerlerinde 23ºC sıcaklık ve %50 bağıl nem ideal koşullardır. Bu değerleri sağlayan en ideal cihazlar da klimalardır” bilgisini verdi.

Yaz aylarında, pek çok kişinin bütün gün oldukça yüksek sıcaklıklarda çalışmanın yorgunluğu ile eve döndüğünü, birçok yerleşim yerinin yüksek nem seviyesine sahip olduğunu hatırlatan Beko Klima Selçuk Yetkili satıcı Gürhan Çulhacı, “Yine bir çoğumuz, günün stresini, klimanın karşısına geçip rahatlayarak atlatmak istiyoruz. Doğru kullanılmak şartıyla Klimalar , sağlık açısından son derece faydalı cihazlardır. Ancak, yanlış kullanımlarda olumsuz sağlık sorunlarına yol açabilir. Bunlardan biri, klimadan gelen soğuk hava akımına direkt olarak maruz kalmaktır. Özellikle sıcak (terlemiş) vücuttaki ani sıcaklık değişimleri, başta omuz ve boyun bölgesinde olmak üzere çeşitli kas sorunlarına yol açabileceği unutulmamalıdır. Kesinlikle klimadan gelen havayı direkt olarak vücudumuza yönlendirmememiz gerekmektedir. Burada yapılması gereken doğru işlem, ortam ısısını kademeli olarak düşürmek olacaktır. Klimaların yaydığı hava akımını yumuşatmak için, klima çıkışlarına yerleştirilen oynar kanatçıklar, havayı değişik açılardan vererek bu tip problemlerin önüne geçilmesinde önemli rol oynarlar. Uygun konumlandırılmış bir klima rahat hissetmemize olanak sağlayacak ve kendimizi daha iyi hissetmemize sebep olacaktır. Bu rahat ortam vücudumuz kadar, psikolojimiz açısından da çok önemlidir” dedi.
Haber: Nilüfer Öztürk Silay

sergür-beko (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bence klima alacağınız yeri iyi seçseniz iyi olur..

  2. anonim dedi ki:

    bencede klima alıcağını yeri kişiyi iyi seçmelisiniz