site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sendikadan öğretmenler için acil test çağrısı!

Sendikadan öğretmenler için acil test çağrısı!
06.10.2020
A+
A-

2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda da yüz yüze eğitimin başlatılması kararını olumlu bulmadıklarını belirten Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, “Okullarda sıkıntılar bitmedi. Buna rağmen yüz yüze eğitim kapsamı genişletildi, o zaman okullarda sağlık personeli görevlendirilsin, tüm öğrenci ve öğretmenlere test uygulansın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileriyle başlayan yüz yüze eğitimin kapsamının genişletildiğini, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda da yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu. Bu karar, eğitim dünyasında endişeyle karşılandı. Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, “Yüz yüze eğitimin tüm sınıflarda başlamasını biz de çok istiyoruz. Fakat gerekli fiziki koşullar sağlanmadan, 5 sınıfın daha yüz yüze eğitime dahil edilmesi doğru olmadı” dedi. Beyazadam, böyle bir karar alındığına göre, tüm okullarda öğrenci ve öğretmenlere test uygulanması gerektiğini söyledi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NÜN KRİTERİNE UYMUYOR
Anasınıfı ve ilkokul birinci sınıflarda başlayan yüz yüze eğitimde pek çok velinin, korona korkusu ve önlemlerin yeterli olmadığı düşüncesiyle çocuğunu okula göndermediğini öne süren Beyazadam, “Dünya Sağlık Örgütü, okulların açılması için, yeni hasta sayısının, nüfusun 100 binde biri olması gerektiğini söylüyor. Türkiye’nin nüfusu 85 milyon olduğuna göre, okulları açmak için yeni hasta sayımızın 850 olması lazım. Fakat bizde 1500 civarında. Bu kriter bile okulların açılmaması gerektiğini söylüyor” ifadesini kullandı.

Fiziki koşulların yerine getirilmesinin şart olduğunu, ayrıca seyreltilmiş sınıflar düzeyinde eğitimin sürmesi için yeterli sayıda öğretmen ve derslik bulunmadığını öne süren Veysel Beyazadam, “Temizlik maddesi ve yardımcı personel sorunu, aynen önümüzde duruyor. Bu şartlarda ilkokul düzeyinde 4 sınıfı da açmak, hiç iyi olmadı” dedi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

TÜM ÖĞRENCİLERE VE ÖĞRETMENLERE TEST YAPILMALI
“Dünya Sağlık Örgütü’nün kriterlerine uygun bir tabelamız olmadığı halde okullar açıldığına göre, bu aşamadan sonra yapılması gereken bazı şeyler var. Örneği, tüm öğretmen ve öğretmenlerimize test uygulanmalı. Tüm okullarda sağlık personeli görevlendirilmeli. Çocukların, öğretmenlerin ulaşımlarıyla ilgili önlemlerin ciddi biçimde alınması lazım. Aksi takdirde okullarda bulaş artar. Unutulmamalıdır ki, anasınıfı ve birinci sınıflarda yapılan yüz yüze eğitim, dört dörtlük değildi. Tüm aileler kaygılı. Giderilmeyen kaygılar nedeniyle veliler, çocuklarını okula göndermedi. Yüz yüze eğitimin başlayacağı 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin önemli kısmı da aileler tarafından okula gönderilmeyeceğini tahmin ediyoruz. Okula gitmesi gereken öğrenci sayısının ancak yüzde 30 kadarının yüz yüze eğitime katılacağını düşünüyoruz. Halka güven verilmediği sürece, yüz yüze eğitime katılımın tüm kapasite olmayacağı muhakkak.”

ANNELER BABALAR, İŞLERİNE GİTSİN, DİYE…
Üç haftadır eğitim alan anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden sonra, birinci kademede 2, 3 ve 4. sınıfların da yüz yüze eğitim kapsamına alınmasının altında ekonomik çarkların dönmesi isteği yattığını öne süren Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temel eğitimin verildiği birinci kademedeki sınıfların tamamının açılmış olmasının sebebi, bizce, annelerin babaların işlerine gitmesi arzusudur. Yani ekonomik kaygılardır. Koronavirüsün en ağır döneminde bile fabrikalar çalıştırıldı. Devlet dairelerinde çalışan bir kişi koronaya yakalandığı halde, diğer personel çalıştırıldı. Çarklar dönsün, anneler babalar işlerine dönsün istediler. Çünkü anneler babalar, temel eğitimdeki çocuğunu evde bırakıp işe gidemiyordu. Ortaokul ve lise seviyesindeki çocuklar pekala evde kalabilir ama ilkokul çocuklarını okula göndererek, velilerin işlerine dönmesi sağlandı.”
Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.