Selçuk Haber

Selender’den Başkan Ülgür ve Meclis Üyelerine Yaylım Ateşi

gezi-kafe-selcuk“Halkı için siyaset yapanlar, kafasını gece yastığa koyduğunda vicdanını sorgulamalıdır”

SELENDER başkanı Mehmet Durmuş, görevi devraldığı Aralık ayından bu yana engelli ve ailelerinin yaşam standartlarının iyileştirilmesi, onları sosyal yaşama dâhil etmesiyle ilgili bulunduğu girişimlere siyasilerin sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Yayınladığı yazılı açıklamada Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ile birlikte tüm belediye meclis üyelerine yönelik, “sizin göreviniz yalnızca İmar konularını ele almak, bir takım geziler düzenlemek ya da ağırlamalar yapmak olmamalı. Halkın taleplerine duyarlılık göstermek zorundasınız.” diye tepki gösterdi.

Başkan Durmuş’un yazılı açıklaması şöyle:

Dün (02.09.2013) Meclis toplantısında talebimizin gündeme dahi alınmamasını içime sindiremedim. Aşağıda bahsi geçen ana başlıkları, halkımızı da bilgilendirmek adına paylaşmak istedim.

Aralık ayında arkadaşların, Selçuk Engellilerini Destekleme Dernek başkanlık görevini üstlenmemi istemeleri sonrasında, hep genel ve yerel idareyle iyi ilişkilerde bulunmayı ilke edindim. Derneğe asla siyaset sokmadım. Yönetim oluşumunda hiç kimsenin siyasi görüşünü sormadım. Derneğimize ulaşan her kardeşimize imkânlarımız ölçüsünde taleplerine duyarsız kalmadık.

Görev süresi başladığından bu yana resmi başvuruyla şu taleplerde bulunduk:

1-Pamucak’a ‘engelsiz plaj’ yapımı ya da fiziki düzenlemeler yapılması (yazılı başvuruyla)

2-Gezi Kafe’nin belirleyeceği şartlarla işletmesi, mümkün değilse işleten tarafından belirli şartlarla engelli ve ailelerine orada çeşitli olanaklar hazırlanması (yazılı başvuruyla)

Halkına kulak tıkayan başkan ve her iki partinin meclis üyelerini kınıyorum. Hadi! Başkan (haklı gerekçe olmasa da) siyaseten öyle uygun gördü. Peki siz her iki partinin , sizlerden biriniz kalkıp ta ‘Sayın başkan, basında şunlar-şunlar yazılı…’ deyip, konuyla ilgili bir tek cümle sarf edebilecek cesaretiniz yok muydu?

Sizlerin görevi yalnızca İmar konularını ele almak, bir takım geziler düzenlemek ya da ağırlamalar yapmak olmamalı. Halkın taleplerine de duyarlılık göstermek zorundasınız

Songun, Pine Bay ve Sağlık Çalışanlarına Teşekkür

Yukarıda bir bölümünü paylaştığım konuların yanı sıra derneğimizle iletişime geçip 3 engelli kardeşimize iş istihdamı sağlayan Pine Bay Holiday Resort otele, ‘havuz ücretlerinde engellilere indirim’ yapılması konusundaki talebimize duyarsız kalmayan Selçuk Belediye Spor Derneği başkan ve yönetim kurulu üyelerine ve ilçemizde özellikle yatan hastalara karşı göstermiş oldukları yakın ilgi nedeniyle, sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunarım.

Exit mobile version