site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

SELENDER İçin Şiir Dinletisine Davet

SELENDER İçin Şiir Dinletisine Davet
18.09.2013
A+
A-

siir-dinletisi-selender (3)

SELENDER’ in (Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği) düzenleyeceği şiir dinletisi bu Cuma (20.09.2013) amfi tiyatro’da gerçekleşecek.

Şiir dinletisinin provaları Selçuk İMKB Uygulama Otelinde yapıldı. Şiir kitabı bulunan Selçuklu şairlerin bir araya gelerek gerçekleştireceği şiir dinletisinde iki engelli de kendi şiirlerinden örnekler sunacak.

Konuyla ilgili bilgi veren dernek başkanı Mehmet Durmuş aşağıdaki açıklamayı yaptı:
”Yaklaşık üç ay önce derneğimizi ziyaret için gelen ilçemizin sanattan siyasete çok yönlü ismi Nuriye Çiğdem, şahsına ait şiir kitaplarını (Vere / Babam’ a) derneğe bırakırken yine kendisi gibi şiir kitabı bulunan derneğimizin yönetim kurulu üyesi Hüseyin Gül hocamızla bir araya geldik. Bu buluşmada, ilçemizdeki kitabı bulunan şairleri, kendi yazmış olduğu şiirleriyle ilçe halkını buluşturma fikri doğdu. Ardından halkaya ilçemizin tanınmış şairlerinden, ülkemizde postmodernist şiirin önderi Ece Apaydın’da (Gümüş Kaşıkların Ucunda, Kemik Ağacını Kar Sesiyle Süsleme Sanatı) katıldı. Naif kişiliğiyle tanınan Av. Nihal Sarıpınar, Mart ayında derneğimiz adına Murat Gezer öncülüğünde düzenlediğimiz etkinlikte şiir okumuştu. Kendisi hem sunumu gerçekleştirmesi hem de şiir okumasına ilişkin istemimizi kırmadı. Nihal hanım sunumla birlikte çok özel şiirler de seslendirecek.

Dinletimizin beklide en önemli ve etkin bölümü başkan yardımcımız Esat Küçükzeybek ile yine engelli kardeşimiz Hakime Muslu’nun şiir okuyacağı bölümler olacak. O anlar dinleyenleri inanılmaz etkileyecek. Bizler o anları yaptığımız provalarda yaşadık.

Dinletimize eşlik edecek bir diğer isimde ilçemizin tanınmış siması Sevil Gül olacak. Ayrıca şiir denince ilçemizde ilk akla gelen isimlerden olan eğitimci Haluk Erbil de halkamıza eklenen bir diğer isim. Arkadaşlarımızın ‘yürekten gelen sesler”iyle  katılımcılara güzel bir gece yaşatacaklarına inanıyorum. Dinleti sırasında ayrıca şiir okuyan arkadaşlarımızın hazırladığı sanatsal sürprizler de yer alacak.

Şiir dostlarını Cuma günü (20.09.2013) saat 21:00’ de gerçekleştireceğimiz etkinliğe bekler, saygılar sunarım” dedi.

siir-dinletisi-selender (2)

siir-dinletisi-selender (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.