site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

SELENDER Engelsİzmir Kongresinde

SELENDER Engelsİzmir Kongresinde
03.11.2013
A+
A-

engelsizizmir3

Selçuk Engellileri Destekleme Dernek (SELENDER) başkanı Mehmet Durmuş, Alanında yapılan ilk kongreye Selçuk’tan özellikle tüple dalış konusunda üstün başarı gösteren Ozan adlı otistik oğlu olan Cengiz Gültekin ile birlikte katıldı.

Ayrı salonlarda çok çeşitli konular içeren seminerler verilmekte (30 Ekim-03 Kasım) olduğunu belirten dernek başkanı Durmuş, “bizde bu sunumlardan Cemalettin Ayık’ın oturum başkanlığı yaptığı (Manisa İş Eğitim Merkez Müdürü) ve Yrd. Doç.Dr. Reşat Saraoğlu (Yıldız Teknik Üniversitesi), Ar. Gör.Bahriye Yalçınkaya ile Öğr.Gör.Nesrin Kacar (Pamukkale Üniversitesi) konuşmacı olarak yer aldığı 2 nolu salonda ‘istihdamla ilgili sunuma katıldık. Yrd. Doç.Dr. Reşat Saraoğlu “Engellilerin İstihdamı ile ilgili Sorunlar” hakkında bilgilendirme yaparken Pamukkale Üniversitesi tarafından hayata geçirilmek istenen  ‘Bedensel Engelliler Eğitim-Üretim-İstihdam Merkezi (BEDİM) Projesi’ hakkında açıklamalarda bulundu.”

Daha sonra ise ‘Engelli Ailesi Olmak’ başlığıyla İBB Meclis üyesi Cihat Coşkun’un oturum başkanlığında Ergin Güngör (Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği Y.K.Başkanı) ve Yrd. Doç. Dr. Zekavet Kabasakal’ın (Dokuz Eylül Üniversitesi) konuşmacı olduğu sunumları takip ettiklerini belirten başkan Durmuş ”Çok kapsamlı bir çalışma yapılmış, bizimde oturumumuzda yer alan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur gibi yerel yönetici ve üst düzey bürokrat ve Üniversite camiasından STK lara kadar katılımcıların yer aldığını gözlemledik. Keşke tüm oturumlara katılabilsek diye iç geçirmedik değil. Bu vesileyle emeği geçenlere başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere teşekkürlerimi iletmek isterim. Dernek olarak bizlerde ilçemizde engellilik bilinci konusunda farkındalık oluşturmaya devam eden çalışmalar içerinde olmaya gayret edeceğiz”dedi.

ALANINDA İLK KONGRE

30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek olan ENGELSİZMİR 2013 Kongresi ise engellilere yönelik Stratejik Plan oluşturmanın yanı sıra, engellilerin kentsel yaşamın tüm boyutlarına katılıp katkıda bulunmasının olanaklarını artırmayı amaçlıyor. Kongrenin en önemli hedeflerinden biri de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli proje başlıklarından olan kentsel dönüşüm sürecinde yeni oluşturulacak alanların engellilerin kullanabileceği hale getirilmesi için
farkındalık yaratmak

Söz konusu kongre, engellilerin sorunlarına büyük ölçüde çözüm getirmesi beklenen düzenlemeleri içeren bir dizi çalışmanın da başlangıcını oluşturacak. Engellilerin kentsel yaşamına daha etkin ve aktif katılımına yönelik fırsatların ve yapıların bir kongrede tartışılması, ilgili bilim insanlarını, uluslararası, ulusal ve yerel ölçekteki örgütleri ve kurumları bir araya getirerek birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmalarını ve yeni çözüm yollarının tartışmaya açılmasını sağlayacak. Projeyle, yerel yönetimler, engelli ve engelli aileleri, engelli STK’lar, akademisyenler, meslek odaları ve engellilere hizmet veren kurumlar buluşacak.  Kongre çerçevesinde paneller, seminerler, çalıştaylar, engelli spor müsabakaları, konser, sosyal etkinlikler ve yarışmalarla zenginlik kazandı. Ayrıca fuar mantığıyla hazırlanan ticari bir sergi de yer almakta.

BEKLENTİMİZ SELÇUK’UMUZUNDA BU SOSYAL SORUMLUKTA “ROL PAYLAŞIMI YAPMASI”

İzmir” in gurur kaynağı “Kırmızı Bayrak” Engellilerin yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla kentte “Kırmızı Bayrak” uygulaması başlatıyor. Engellilerin erişimine uygun hale getirilen, kolaylıkla grip çıkabilecekleri fiziksel özelliklere sahip özel veya kamu kurumlarının hizmet binaları ile ulaşım araçlarına “Kırmızı Bayrak” verilecek.

Konuyla ilgilenecek yerel yöneticilerimizin bilgilenmesine yardımcı olacak link :
http://www.engelsizkongre.org/Pages/BagimsizSayfa.aspx?Id=41

engelsiz-izmir (1)

engelsiz-izmir (2)

engelsizizmir_batur

engelsizizmiranas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.