site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

SELENDER “Engelli Kadınlarımız Nerede?” Projesinde

SELENDER “Engelli Kadınlarımız Nerede?” Projesinde
10.06.2013
A+
A-

kusadasinda-engelli-kadinlar-icin-istihdam-projesi

İzmir Rotary Kulübü Gelecek Dönem Başkanı Sevgi Postoğlu, Naile Göçen Çukurova  ve Selçuk’taki SEGEM’in fikir babası Elif Güven’den yeni bir proje daha: Engelli Kadınlarımız Nerede?

Kuşadası Pine Bay Holiday Resort otelin sahibi Naile Göçen Çukurova ile İzmir Rotary Kulübü öncülüğünde başlatılan “Engelli kadınlarımız nerede?” isimli proje kapsamında, engelli kadınların iş yaşamına katılması ve istihdam edilmesi amaçlanıyor. Projeye İzmir ve Aydın’ın da yer alan engellinin yaşam standardını yükseltmeyi amaçlayan dernekler destek veriyor.

Proje Pine Bay Otel’in sahibi Naile Göçen, Çukurova’nın öncülük ettiği proje ile hem kadın hem engelli olmaları nedeniyle çifte dezavantaja sahip engelli kadınların, toplumsal hayatın her alanına katılmaları hedefleniyor.

Engelli kadınların iş hayatına katılımını önleyen nedenlerin tespiti, hak mahrumiyetlerine yönelik çözüm önerileri, engelli kadınlara ulaşabilmek için izlenecek yöntemler ve projenin yol haritasının belirlenmesi amacına yönelik konuşmalar yapıldı.

PROJEYE KATKI SUNACAK OLAN KATILIMCILAR:

İzmir Rotary Kulübü Gelecek Dönem Başkanı Sevgi Postoğlu

Pine Bay Holiday Resort Otel İnsan Kaynakları Müdürü Elif Güven

Psikolog İlknur Peder

Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaibrahimoğlu

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Sevgi Dinçer

Selçuk Engellileri Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Durmuş

İzmir Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği Başkanı Vedat Başer

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş,

Nazilli Bedensel Özürlü Koruma Derneği Başkanı Ayşe Hişil Çınkıt

Aydın İşitme Engelliler Derneği Başkanı Hüsnü Selçuk

İşaret Dili Tercümanı-Eğitmen Seda Duman Canbulan

Toplantının açılışında konuşan İzmir Rotary Kulübü Gelecek Dönem Başkanı Sevgi Postoğlu, engelli kadınların iş yaşamına katılımının toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını belirterek, toplantıda öne çıkan ve ortak kabul geren paydalar doğrultusunda proje faaliyetleri ve izlenecek yöntem ile ilgili yol haritası belirleyeceklerini söyledi. Proje uygulama alanının İzmir ve Aydın il merkezleri ile ilçeleri olduğunun altını çizen Sevgi Postoğlu, bir sonraki aşamada proje çıktılarının ve uygulama yönteminin, ilgili kurum ve kişilerle paylaşılarak Türkiye geneline yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

İnsan kaynakları birimlerinde 30 yıldır çalıştığını ancak iş hayatı boyunca sadece iki-üç engelli kadınla karşılaştığını açıklayan Pine Bay Holiday Resort İnsan Kaynakları Müdürü Elif Güven ise önemli istatistikler verdi. Güven, Türkiye’de kadınların sadece yüzde 29’unun, engelli kadınların sadece yüzde 7’sinin iş gücüne katıldığını vurguladı. Elif Güven, belirli bir çalışan sayısının üzerine çıkıldığında özel sektörün engelli istihdam etme zorunluluğu bulunduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Örneğin bizim işletme olarak 16 engelli istihdam etmemiz gerekiyor.

Biz Pine Bay Otel olarak farklı sosyal projelere imza attık. Selçuk’ta SEGEM’in kuruluşu bu açıdan önemli. SEGEM çok başarılı çalışmalar yürütüyor. Ayrıca, Gaziemir Belediyesi ve İzmir Rotary Kulübü ile birlikte Engelsiz Kariyer Merkezi’ni açtık. Burada özellikle bilgisayar ve kasiyerlik eğitimi gören engelli yurttaşlarımız, başta alışveriş merkezleri olmak üzere kolaylıkla iş bulabiliyor. Biz kurumsal olarak ‘Engelli Kadınlarımız Nerede?’ projesinin maddi ve manevi olarak arkasındayız. Proje için GEKA ve AB hibe programlarına da başvuracağız”

Toplantıda Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ile Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Durmuş’ta birer konuşma yaptı. İstihdam konusunda yapılması gerekenlerle ilgili açıklama yapan

Durmuş; Derneğimizin gülü Gülşah Akgülüm’ün yaşadıkları ortada. Bugün olmuş hala Selçuk’a bağlı büyük işletmelere yaptığı müracaatlarından sonuç alınamadı” dedi. Konuyla yakından ilgilenen Pine Bay Holiday Resort İnsan Kaynakları Müdürü Elif Güven’in yaklaşımı Selçuk’tan katılan SELENDER yönetimini oldukça memnun etti.

Toplantıda doğuştan engelli olan Psikolog İlknur Peder’de yaşadığı güçlükleri anlattı. Kadın ve engelli olmanın kişiyi yaşam alanlarında hayli zorlayan mağduriyetlere sürüklediğini dile getirdi. Proje fikrinin bu mağduriyetlerle baş edebilme noktasında engelli kadınların iş gücü piyasasında var olabilmesi fikrine odaklandığını belirten Peder, kendi yaşamında karşılaştığı zorlukları ve verdiği mücadeleyi anlattı. Program katılımcıların kendi bölgelerindeki engelli kadınların tespiti ve yapılacak anket sonrası yeniden toplanmak üzere tarih belirlendi.

ENGELLI-KADINLARIMIZ-NEREDE

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.