site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

SELENDER Başkanı Esat Küçükzeybek’ten Basın Açıklaması

SELENDER Başkanı Esat Küçükzeybek’ten Basın Açıklaması
17.05.2017
A+
A-

Kısa adı SELENDER olan Selçuk Engellileri Destekleme Dernek başkanı Esat Küçükzeybek Engelliler Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Sevgili Selçuklular,

01.04.2009 tarihinde ilçemizde kurulan Selçuk Engellileri Destekleme Derneği’nin halen başkanlığını sürdürmekteyim. İlçemizde engellilerle ilgili farkındalık yaratmak ve onların yasal haklarının kazanımı konusunda destek olmak için faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Selçuk Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle derneğimize tahsis ettiği Agora Çarşısındaki yeni dernek adresimizde, Selçuk Belediyesi arasında oluşturduğumuz proje kapsamında yine işbirliği içerisinde faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.

Haftayla ilgili olarak faaliyetlerimiz:

Sergi ve Atlı Terapi

12 Mayıs Cuma günü Selçuk Efes Kent Belleği’nde ünlü çizerlerin karikatürleri ve özel öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan sergimizi açtık. Yine Selçuk Belediyesi ve Özel Goncagül Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi katkılarıyla Buca’daki Türkiye Jokey Kulübü Hipodrom Atlı Terapi Merkezi’ne engelli ve ailelerinin katılım gösterdiği bir etkinlik düzenledik. Ailelerin çok memnun kaldığı etkinlikte emeği geçen ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum.

16 Mayıs Salı günü Panelimize özellikle öğretmen ve velileri bekliyoruz

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs Salı günü saat 20.30’da Selçuk Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda Özel Öğretim Derneği ve Özel Goncagül Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi katkılarıyla bir panel düzenlenecek. “Özel Gereksinimli Bireylerde Problemli Davranışlarla Baş Etme” konulu panele Özel Eğitim Uzmanı Harika Özay, Özel Eğitim Öğretmenleri Hülya Kaygısız ve Fatma Sert konuşmacı olarak katılacak. Problemli davranışlarla baş etme yolları, uygulamalı davranış analizi ve Aile Tutumları gibi konuların konuşulacağı panelde engelli bireylerin ve ailelerinin soruları da cevaplayacak. Herkesi özellikle öğretmen ve velileri bu panele bekliyoruz.

Ücretsiz Rehber kitapçık dağıtacağız

Selçuk Belediyesi katkılarıyla talebimiz üzerine bir de kitapçık bastırdık. Özel gereksinimli bireylerin tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler içeren bastırılan kitapçık, aynı zamanda engelli hakları konuları da kapsaması nedeniyle engelli bireyler ve aileleri için uzun yıllar rehber bir kitapçık olarak kullanılabilecek. Kitapçık sergi ve panelde katılımcılara ücretsiz olarak dağıtılacak. 

Hayatı paylaşmak, birlikte engelleri aşmak için Selçuk halkını Agora Çarşısındaki yeni adresimize bekliyoruz. Saygılarımla

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.