site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un Yollarına Yaz Geldi

Selçuk’un Yollarına Yaz Geldi
02.07.2013
A+
A-

sirince-asfalt

Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz boyunca asfalt, parke ve bordür çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.

Bu yaz arazi yollarını yenilemeyi planlayan ve işe Acarlar Köyünden başlayan Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şu ana kadar 2500 metre yolun düzenlemesi yaparak alt temel ve temel kısımlarını oluşturdu. Acarlar Köyünde Eski Acarlar köyü mevkiinden köy mezarlığına kadar sürecek çalışmanı ardından Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ardından Şirince yolları için kolları sıvayacak. Şirince’deki arazi yollarının yapımı için temel ve alt temel malzemelerinin taşınmasına başlayan ekipler malzeme çekiminin tamamlanmasının ardından önce iş makineleri ile malzemeleri serip sıkıştıracak, ardından da yolların sathi kaplamasını (asfalt) yapacak.

43 BİN METRE KARE YOLA TESVİYE

Şirince Köyünde yürütülecek bu çalışma ile Elemeniçi’nde 500 metrekare, Karıncalı’da 600 metrekare, Beylikiçi’nde toplam 850 metrekare, Kuyumcu Mevkii Dağ Kenarı ve Pranga Kanalı sağ tarafında toplam 4 bin metre kare yol yapılmış olacak.
Yaz boyu sürecek arazi yolları yapım çalışmaları sonunda yaklaşık 43 bin 75 metre kare yol tesviye edilerek alt temel ve temel katmanları oluşturulacak ve üstüne sathi kaplama işi yapılacak.

YENİ CADDE VE SOKAKLAR

Öte yandan Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri şehir içindeki yol yapım çalışmalarını da sürdürüyor. 14 Mayıs Mahallesi 4009, 4010, 4017, 4053 Sokak ve Kobuleti Caddesi-Bozkır Caddesi arasında 12 bin metrekare parke ve 3 bin metrekare bordür yapım işi yapan Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, temmuz ajandası ise yeni yol çalışmaları ile dolu.

Temmuz ayında yol yapım çalışmalarını Cumhuriyet Mahallesi’nde yoğunlaştıracak ekipler bu kapsamda 5017, 5053, 5055, 5056, 5057, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107, 5109, 5110, 5114 sokaklarda yaklaşık 22 bin metrekare parke ve 4 bin 300 metrekare bordür döşeme işi yapacak. Bu çalışmaların ardından da Atatürk ve Zafer Mahallesi’nde parke ve bordür döşeme çalışmalarına başlanacak.

SANAYİ SİTESİ DE TOZDAN KURTULDU

Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen sıcak asfaltlama çalışmaları ise Selçuk’un çeşitli bölgelerinde aralıksız olarak devam ediyor. Ekipler, son olarak Sanayi sitesinde yer alan 5204, 5205, 5211, 5025 numaralı sokakları ve Kubilay Caddesi’ne kadar olan bölümün alt yapı çalışmalarını tamamlamanın ardından yoları asfaltlayarak vatandaşın rahatlıkla kullanacağı hale getirdiler. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, trafik akışının yoğun olduğu sanayi sitesindeki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Esnafımız bu sayede yazın toz ve topraktan, kışın ise çamurdan kurtulmuş olacak. Çalışmalar, önümüzdeki günlerde diğer bölgelerimizde sürecek” dediler.

sanayi-asfalt1

sanayi-asfalt2-horz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.