Selçuk Haber

Selçuk’un Yemek Kültürü Kayıt Alınmaya Devam Ediyor

yemek2

Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönülleri Gurubu şubat ayı buluşmalarında Erzincan ve Girit Mutfağının güzel lezzetlerini kayıt altına aldı.

Erzincanlı olan ve 18 yıldır Selçuk’ta yaşayan Aynur Aydın’ı evinde ziyaret eden Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönülleri Gurubu Aydın’ın pişirdiği Erzincan mutfağının bir birinden güzel lezzetlerini kayıt altına aldı.

Lopuk, zervet, ayran aşı, bosmeci ve açma kete gibi Erzincan mutfağına özel yemekleri fotoğraflar ve video çekimleri ile kayıt altına alan Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönülleri Gurubu ardından Girit göçmeni bir aileden gelen Mefaret Cebeci’nin mutfağına konuk oldu.

80 yaşındaki Mefaret Cebeci’nin yaptığı staka, mangiri çorbası, şilofta ve mizisropitez gibi bir birinden nadide ve leziz yemekleri kayıt altına alan Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönülleri Gurubu bu kayıtlardan oluşan kısa bir filmin 1 Mart Cuma günü saat 14.00’te Selçuk Efes Kent Belleğinde sergileneceğini duyurdu.

Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönülleri Gurubu ayrıca kendi yöresel lezzetlerini kayıt altına aldırarak gelecek nesillere aktarmak isteyen tüm Selçukluları bu buluşmaya davet etti.

Exit mobile version