site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’un yardım eli her yerde

Selçuk’un yardım eli her yerde
26.01.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlar ile hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara uzattığı yardım elini hızla sürdürüyor. Soğuk kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşlara odun ve kömür dağıtımı yaparak evini ısıtan Selçuk Belediyesi, öğrencilere eğitim, yeni evlenen çiftlere düğün salonu ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi ve ayni yardımı yapıyor.

Geçtiğimiz aylarda aktif halde hizmet vermeye başlayan “Selçuk’un yardım eli”, her girilen evde aile ortamı yaratıyor. 2015 yılında ihtiyaç sahibi her vatandaşın yanında olan Selçuk Belediyesi, Evde Bakım ve Sosyal Hizmetler birimi ile de aile ortamı yaratarak, onların huzurunu sağlamak için tüm imkanları kullanıyor. Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılayan Evde Bakım ve Sosyal Hizmetler birimi, ayrıca bu vatandaşların tüm ev temizliğine de yardımcı olmaya devam ediyor.

Yalnız değiller

Gazi ve Şehit ailelerine 12 ton kömür ve odun yardımının yanı sıra maddi ve ayni yardımda bulunan Selçuk’un yardım eli, yine ihtiyaç sahibi 600 aileye odun yardımı yaptı. 315 öğrenciye maddi yardımda bulunan ve yaklaşık 47 asker ailesine de yardım eli uzatan Selçuk Belediyesi, 19 engelli öğrencinin eğitimi için maddi yardımda bulundu. İhtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, hasta yatağı, beslenme torbası gibi hasta bakım malzemeleri sağlayan Selçuk Belediyesi, bu kapsamda yaklaşık 1300 ailenin yanında oldu.

Sosyal Market dayanışmanın adresi oldu

Selçuk Belediyesinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geçtiğimiz yaz döneminde hayata geçirilen Sosyal Marketten de yararlanan vatandaşlar, burada istedikleri her türlü giyim vs. malzemeleri rahatlıkla alabiliyor. Açıldığı günden bu yana vatandaşların yaklaşık 6 bin adet giyim, ayakkabı vs. malzemelerinden yararlandığı sosyal markete yardımsever vatandaşların katkı sunmaya devam ettiğini belirten Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, yardımsever vatandaşların evlerinde kullanmadıkları bay-bayan ve çocuk giyimi gibi malzemelerin burada ihtiyaç sahibi vatandaşlara verildiğini söyledi. Hizmete başladığı günden bu yana Sosyal Markete destek veren tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiğini belirten Karakurt, bu konuda yardımda bulunmak isteyen vatandaşlara bir telefon kadar yakın olduklarını söyledi. Şahabettin Dede Caddesi üzerinde merkez mahalle muhtarlarının bulunduğu katta Sosyal Hizmetler Birimine rahatlıkla müracaatta bulunan hayırsever vatandaşların evlerine giderek bu yardımları aldıklarını belirten Karakurt, ayrıca ilgili müdürlüğe gidemeyecek vatandaşların da 444 8 892 veya 892 69 25 /397 numaralı telefonu aramalarının yeterli olacağı kaydetti.

Servis desteği belediyeden

Selçuk Belediyesi’nin eğitim konusunda her türlü desteği sağlamaya çalıştığını ifade eden Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, taşımalı sitem ile köyden mahalleye dönüşen bazı yerleşim alanlarında okullarına gidemeyen öğrenciler için velilerden gelen talepleri değerlendirerek, bu öğrencileri sağlıklı bir şekilde hiçbir ücret talep etmeden okullarına ulaştırdıklarını kaydetti.

odun-dagitimi

sosyalmarket

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.